Легални ли са футболните лайф стриймове?

Olimpiec

New Member
Искам да попитам легално ли е да показваме футболни лайф стриймове на сайта си и не става за въпрос за онези бъкани с реклами и вируси, а за такива с високо качество и които си имат лого. Имам такава дилема тъй като срещу абонамент имам предложение да получавам линкове и незнам дали да се възползвам?
 
Има авторски права за излъчване, които се купуват предварително преди началото на сезона.
Директно от сайта на Premier League:
We take a strong and active approach towards the enforcement of our copyright and continue to pursue criminal and civil court actions, both against the commercial premises that are breaching our copyright and against those who supply unauthorised viewing systems to facilitate such breaches.
 
Те са купили авторски права и си имат лого на стриймовете, тука обаче идва сложното, препродават стриймовете с тяхното лого на трети лица , което според тях може ( или пък не може ) да излъчва на собствен сайт?
 
Легални са колкото Замунда. Но всички ги гледаме.
 
Нищо общо със замунда. :) Никой няма да те осъди, че си изтеглил кракната игра, а за авторски права на стриймване ми се струва бая могат да те ожулят.
 
Не е легално !
По всички личи,че нямаш никакъв лиценз.

Ако си решил да ембедваш от друг сайт имай впредвид няколко неща:
- достъпа трябва да е силно ограничен за страни,които нямат законова забрана.За UK и EU достъп забрави
- трябва да си стриктно дефинирал откъде ембедваш стриймовете
- нямаш право да таксуваш абонамент и една стотинка иначе ще те сцепат
- сметни си като ги пускаш фрее и сайта работи без приходи заслужава ли си да трепериш. Ще наслагаш реклами и пак ще стане като онези, които спомена бъкани с адс, а такива под път и над път.
 

Горе