Липсващо описание в резултатите ми в гугъл

seven

New Member
Правих доста промени в сайта си напоследък, една от които беше да сменя robot.txt на noindex, dofollow, за да огранича възможността някои от многобройните по-стари статии в сайта които са на почти сходна тематика, да да бъдат определени като duplicate content и всъщото време ботовете да могат да влизат в линковете към по-новите статии.

Днес направих търсене по една ключова дума в гугъл, за която съм почти сигурен че бях на първа страница до скоро и видях, че вече съм на втора страница и освен това, под резултата с моя сайт няма никакъв текст, а вместо това пише "За този резултат няма налично описание поради robots.txt на сайта."

Предполагам че това хич не е добре и е резултат на промените които съм направил. Явно или въпросната промяна е дала негативен резултат или не съм направил нещо като хората. Моля за мнения, какво трябва да се направи сега?
 
От: Re: Липсващо описание в резултатите ми в гугъл

ноидекс дуфолоу се слага като метатаг само на страницата за която искаш да не излиза

Линка който излиза в резултатите води към homepage на сайта ми, а нa homepage НЕ съм правил промени в robots.txt

Може ли някой да ми даде повече разяснения и да ми каже какво трябва да се направи в случая? Може би да махна всички промени и навсякъде да бъде index follow както беше до сега? Пак казвам че в резултатите излизам с линк от homepage, а там промени в robots.txt не съм правил.
 
да не си го поставил на грешно място по сайта... така само гадаем какво и къде е както и незнаем какво имаш в роботса

трябва да се види сайта постни го тук... задено с описание къде какво си променял...
 
От: Липсващо описание в резултатите ми в гугъл

Повечето страници включително и заглавната са със <meta name="robots" content="index,follow" /> Всички статии по стари от един месец са <meta name="robots" content="noindex,follow" />

Общо взето това са промените.
 

Горе