Конкурс за: Лого за сайт за София

Firefly

Well-Known Member
Рейтинг - 90.5%
19   2   0
Трябва ни лого за нов сайт на тема София - новини, събития и т.н. за столицата. Сайтът ще се казва Столица.bg, съответно и в логото трябва да го пише по този начин.

Идеята е да ги има силуетите на емблематични за София сгради - Александър Невски, Народен театър, статуя света София, Орлов мост и тн. Цветовата гама е по усмотрение на дизайнера. Имайки предвид, че логото ще е за сайт, по-скоро се търси хоризонтално, а не вертикално лого.

Награда: 50лв
Краен срок: 15.01 в 20:00ч.

Ако си харесаме някое лого, но не е съвсем това, което търсим, ще се разберем допълнително с автора му, ако е нужно да го промени срещу допълнително заплащане.

* Няма ограничение за броя на предложенията
* Победителят трябва да подпише документ, че предава 100% от правата върху работата си на нас
* Победителят и всички други участници могат да публикуват концепциите си в личното си портфолио



ЗАПОЗНАТ СЪМ СЪС ПРАВИЛАТА ЗА КОНКУРС ЗА ЛОГО И ДИЗАЙН
 
Здрасти,ето моето предложение :

ENC9q3k.png
 
Благодаря за предложението, искаме на логото да са изобразени силуетите на известни сгради в София.
 
Благодаря за предложението, искаме на логото да са изобразени силуетите на известни сгради в София.

Изобразил съм орела от Орлов Мост като съм го позиционирал в самия текст.
Искате логото да представлява няколко известни столични сгради в едно?
 
искаме на логото да са изобразени силуетите на известни сгради в София.
Няма да е лошо да уточниш бройката.
В София има поне стотина емблематични сгради и е обида да пишеш такива глупости.
 
Няколко- 2-3-4. Според преценка на дизайнера. Ще е сайт за информация и новини за София, така че да е тематично. Нещо изчистено, не търсим произведение на изкуството за 50лв
 
Отдолу може да пише "Всичко в столицата" под Столица.bg и на фон да са Невски, Народен театър Иван Вазов, Софийски университет, парламент, статуя света софия
Примери:




screen grab
 
Нощна София от Витоша;)

6dbfa46de437928f1e026e3b9f1c0d02.jpeg
Аз мисля, че конкурса може да приключи! :D
Само една забележка: Коня да иде някъде в дясната част, за да гледа навътре.
 
  • Like
Реакции: CTAH
Няма да е лошо да уточниш бройката.
В София има поне стотина емблематични сгради и е обида да пишеш такива глупости.
:D Забавен си :D
За да бъде нещо емблематично, то трябва да впечатлява поне с нещо - уникална природна забележителност или инженерен гении. В този ред на мисли бих искал да разбера кои сгради в софия са емблематични... по-добре да си признаем, че столицата ни няма туристически оотенциал отколкото да ставаме за смях.
 
Ето и извън буквите, преместих и коня, че пред народното не му било комфортно, е пак гледа към него де, ама нема начин:)

3d240624e9c742ab156ffd000ee4bcdb.jpeg
 
Предишното е много, много по-добро. Чисто и семпло. Това ми седи като тапет или картина.
Ако махнеш "яхтените ветрила" (горе ги възприех като склон на Витоша), ще успееш да получиш по-добър баланс в графиката.
 
Предишното е много, много по-добро. Чисто и семпло. Това ми седи като тапет или картина.
Ако махнеш "яхтените ветрила" (горе ги възприех като склон на Витоша), ще успееш да получиш по-добър баланс в графиката.
Да и на мен горното ми стои по-изчистено, но експериментирайки с един или друг вариант се виждат недостатъците и предимствата.
Аз много често след като направя лого примерно, го оставям да "отлежи" :), като го погледна след известно време почвам да виждам недостатъците му, ако го наблюдавам постоянно няма да мога да преценя обективно дали се е получило добре.

Това второто действително много елементи, трябва да се направи по-семпло, щом и ветрила на кораб се виждат;)
 
@nortrant София ли мразиш или така ми се струва?:D
Немой така, некога като отидеш у некое върло село влезеш в селската кръчма или дискотека и като разберат, че си Софиянец беше трудно да излезнеш без бой, тоя комплекс вече е изчезнал (или само аз така си мисля:)), по простата причина, че тея същите биткачии вече всички са в София.

Или пък бъркаш нещо думата емблематичен, я дай пример за нещо емблематично за теб каквото и да е?
Какво ще кажеш за централна гара а;), много ми харесваше тоя футуристичен покрив емблема на човешката безвкусица и идиотизъм
 
Последно редактирано:
Мразя да чета как хората се изхвърлят...
за мен емблематично е айфеловата кула. Ако правиш сайт за париж - една айфелова кула ти е предостатъчна. Като гледам как нахвърляте всякакви типове сгради ми става смешно. Иначе не знам защо мислиш, че мразя софия,а обичам да чета такива простотии като тези които коментирам :)
 
Кажи нещо емблематично за София, за Париж всеки може?

Аз разсъждавам така:
Статуята на Св.София - много банално, само Златната черква не върви и така се в тоя ред на мисли се стига до извода, че няколко сгради или нещо друго е най-удачно, не прекалено разбира се.
 
Последно редактирано:
Кажи нещо емблематично за София, за Париж всеки може?
Е нали го казах вече.. за софия е много трудно. Но обществено прието за емблема е храм-паметникът свети александър невски и трябва да се продържаме към него за да не стават такива смешни неща като лого с парламент, театри, небостъргачи, статуя, слънце, планина, няколко типа църкви (трябваше да сложиш и джамията по тази логика )...
Знам, че заданието е такова и затова аз коментирам човешката глупост, а не липсата на нещо което да се откроява силно за да стане емблема.
 

Горе