Май сме станали интересни за един SEO Firm

coolice

Owner
Както можеби сте забелязали стараем се да засечем и идентифицираме всеки спаидър които налази форума. Логваме всеки от тях и когато някои сео експерт си направи браузъра така че да изглежда като crawler ведага ни попада в логовете. Влизам днес и какво да видя поредният фалшив гугъл бот (долу го изписва само ако ипто съвпада иначе само логва)

Googlebot 65.124.219.54 Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322 GoogleBot)

Googlebot 65.124.219.53 Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322 GoogleBot)

направих бърза проверка на иптата и какво да видя
bruceclay.com :D

Явно сме им станали интересни :) Та чак и два пъти като Гугъл бот са отворили сайта .......
 
Сега да не вземеш да продадеш форума :D



Иначе се радвам, като вида някой непознат бот (за мен ) да посещава форума.
 
coolice каза:
Няма да продаваме ще купуваме :wink:


Bruce Clay you don't need to look our forum like spider it's 100% white SEO

Ха-ха-ха, те май не могат да си го представят как се прави СЕО с форум платформа. Добре са ни дошли на форума ако искат могат да се поразходят тук: Search Engine Optimization - Оптимизация за Търсачки. Радвам се че сме интересни за някои големи SEO фирми. Ако стане дума за продаване - няма да стане. Тук вече сме си и колеги и приятели.
:wink:
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Хехехе браво браво това е похвално както за собствениците на форума така и за нас които пишем и се интересуваме. Май май скоро ще трябва да правим и раздел за чужденци а? :p
 
И какъв интерес имат сео гуротата да се маскират като краулери ?!?
 
Еми интересни сме им как имаме челни позиции по търсачките с форум, или по-точно как се оптимизара форум. А може и да се интересуват дали сме им пряка конкуренция, защото те доколкото знам не взимали малко за оптимизация. Мисля си също така че имат интерс и за закупуване. Така че може да е всичко, но щом са ни направили крол, като паяк значи им е било интерсно дали сме ъайт сео или блек, е поне са се обедили че всичко си е по правилата. :)
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Може да имат оптимизатори на български, а и ако някой иска оптимизиране за сайта си - тук има хора, които са им пазар - може да набират клиенти или може да си търсят БГ оптимизатори и да им пращят проекти за изпълнение, та нали тук си е евтино да се бачка. :)

А това че се маскирват като бот, им дава възможност да видят нещата през погледа на търсачката и да направят по-обективен анализ. :roll:
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
А и нали един тип маскиран като бот хвана случайно Yahoo да клокват :) ототгава стана едва ли не модерно да се разхождаш из нета така. Като в сео форума пуснаха един плъгин за маскиране на мозилата като бот веднага 5 човека се изредиха да го тестват на нашият форум вероятно защото им трудно да повярват че сме white SEO сайт. Изплувахме толкова лесно в българският гугъл защото сме се учили да правим СЕО за американският. По принцип разлика няма почти никаква само че за там десетки пъти по трудно защото много повече сайтове се бутат да изплуват на топ позиции 8)
 
Шефче, да питам как беше обявена рекламата за форума в Гугъл? (пр.10000 импресии или цена на клик) ако не е тайна...

ПС Страшно успещна е!
 
и по двата начина но единия го изключих докато не ми пусна плеисмън репорти каквито вече работят за УС клиентите на адуърдс

попрвака вече работи и за мен плеисмънта така е продължавам
 
да бе аз фанах от някав сайт дето не съм и мислел че ще вида нещо БГ ама отговаряше на интересите ми и ето ме :)
 

Горе