Малко помощ за начинаещ на тема изкарване на пари от интернет.

joropetkov

New Member
Здравейте на всички.
Знам, че тук са исписани хиляди коментара на тема изкарване на пари от интернет. И затова се извинявам на всички предварително за темата.
Почнах да се занимавам от няколко дена с Bux.to но четох доста коментара, че не изплащали с месеци.Четох за HotFile и реших да си направя уеб сайт за музика където ще качвам музиката в hotfile но Google Adsense били забранили освен ако музиката е под 500кб и 30сек.И затова сега съм се насочил към рекламите но не знам какво да правя и как се изкарват пари :( разбира от html, css(малко), сега уча С++, а на есен почвам и Паскал.От Уеб дизайн нищо не разбирам ползвам WordPress или темплейти.
 
От: Малко помощ за начинаещ.

Здравей и добре си дошъл тук. ;) Определено добре си се насочил в последните си изречения, другото може да го пропуснеш. PTC сайтовете не са начина, пък и не са и въобще дискусия тук, което води и до факта, че не стават. :) Уменията, които имаш са според мен не лошо начало, както и това, че искаш да се учих. Надявам се да се запази и за бъдеще този ентосиазъм, както и да пообиколиш форума за да прочетеп и засилиш знанията си в опрделена насока. ;) Според мен ти трябва малко повече четене и ще започнеш от самосебеси да стигаш до отговори. Порови се добре и започни да се ориентираш, но едно с сигурно - има много неща, които могат да ти докарат допълнителни доходи от интернет. ;) Поздрави и сме отворени за въпроси. :)
 
От: Малко помощ за начинаещ.

Sharingmatrix е много по-добър избор от Hotfile.
 
От: Малко помощ за начинаещ.

Привет и от мен. Ако се чудиш в коя ниша да копаеш ще споделя моето мнение - с риск да разпаля дискусия. Аз лично не вярвам в афилиейт програмите за хапчета, особено за хапчетата. Не че не се изкарват пари - вероятно има хора в България, които печелят от това. Просто не ми се иска да маркетирам нещо, което не е пробвано и вероятно не е много ефективно... Това разбира се е личен избор. Аз предпочитам програмите за потребителски стоки, защото са нещо близко до хората и не се отнасят до здравето на хората. Това за афилиейт програмите.
Що се отнася до ученето - да учиш Паскал 2010 е анахронизъм, освен може би ако не искаш после да пишеш нещо на Делфи знам ли... Съвет от мен - в момента в компютрите и в частност в интернет има толкова много технологии - по-добре се съсредоточи в една област и дълбай на дълбоко, отколкото да знаеш по нещо оттук оттам.
 
От: Малко помощ за начинаещ.

Права си и то адски много. трябва да се вярва на това, което се продава. определено се изкарват пари от тези продрами иначе нямаше смисъл от съществуването им, а дали работят или не продуктите, само тези които са ги пробвали могат да кажат. другото са празни приказки. но има адски много неща за промотиране в нета, естествено гледайте си и интересите - хубави комисиони, читави продукти, коректни програми, професионални маркетинг материали и други такива. важното е да се правят пари и да е приятна работата. това от мен за програмите.

не е нужно да имащ завършен кърс по паскал, хтмл и други такива, за да започнеш да правиш кинти онлайн. не стрелай на посоки, насочи се към нещо по-точно и естествено гледай да е малко по към маркетинг часта на процеса, а не да се забиеш в кодинга или изватени езици. хубаво е да се знаят, но помни, че си маркетър, а не програмист, дизайнер, кодер и т.н. :) Успехи от мен.
 
От: Малко помощ за начинаещ на тема изкарване на пари от интернет.

Благодаря на всички.
Уча С++ защото искам с него да се занимавам в бъдеще какво и уеб програмирането да доизкарвам някои лев в бъдеще.Паскал почвам да уча само и единствено заради училище.До сега четох за CPALead интересуваме само каква е системата , какво се прави и как се вземат парите тъй като аз съм на 15г. и проблем при мен е дизайн за сайт :S
 
От: Малко помощ за начинаещ на тема изкарване на пари от интернет.

Колко пари искаш да изкарваш?
Колко време планираш да отделиш на това занимание дневно?
 
От: Малко помощ за начинаещ на тема изкарване на пари от интернет.

1.Ми колкото може не искам да се изхварлям на високо после да не падна.
2.ми определено мога да заделям по 14часа дневно така и иначе нищо не правя.
 
От: Малко помощ за начинаещ на тема изкарване на пари от интернет.

Ако те притеснява дизайна на сайта - не се притеснявай :) Направи си сайт в някоя от платформите за блогинг и си готов - всичко е доста визуално и с минимум усилия можеш да постигнеш приемлив резултат, а с повечко настройки - наистина професионално изглеждащ сайт.
 
От: Малко помощ за начинаещ на тема изкарване на пари от интернет.

1.Имам регистрация в WordPress.com.
2.Въпрос към cskasofia мога ли да си направя пейпал акаунт от пейпал.ком като съм на 15 и трябва ли да плащам защото мисля да качвам файловете в sharingmatrix.com/ и да направя блогът за мйзика , смисъл сваляне на музика.
Много, мнохо благодаря на всички.
П.С.: Сега почвам да си правя блог в WordPress, в който ще качвам музика, смисъл линковете ще са от хотфайл и ще се регистрирам в cpalead след като си направя сайт.Това добре ли е или нещо друго.
Интернет маркетинга е единственият ми вариян за пари, а те доста ми трябват...
 
Последно редактирано:
От: Малко помощ за начинаещ на тема изкарване на пари от интернет.

Ще ти трябва някаква карта, която да регистрираш в Пейпал. Пък и да си получаваш парите в нея. На 15-годишен не знам каква карта може да се издаде - някой ако има информация, да каже. Виза Електрон може би ще е най-достъпна, но май е и най-проблемна... Виж дали има някакъв начин да си направиш Виза Класик - дебитна примерно, кредитните са малко по-сложни. Помоли родител, ако трябва - да я издадат на негово име, ти само ше я пълниш с пари :) .

Можеш ли да отделиш някакви дребни пари за домейн и хостинг? Добре ще е, понеже някой евентуално ще ти репортне блогчето с нелегалните линкове и щя трябва да местиш и да градиш наново...

Ако целта ти е да изкарваш пари - започни планирането от крайната цел:
Какво се търси?
Как мога да получа пари, като задоволявам това търсене?
Къде са клиентите (даунлоудърите примерно)?
Как да ги вкарам в моя сайт?
Ако вече са вътре, как да ги накарам да цъкнат на даунлоуд-линкчето?
Ако вече са цъкнали, мога ли да направя нещо, за да намаля шансовете да прекъснат даунлуда?
Как да убедя тоя юзър да си букмаркне сайта и да го отвори и утре?

.....
Чак тогава почни да мислиш Уърдпрес ли ти трябва, Блогър ли, къде да хостваш и т.н.
 
От: Малко помощ за начинаещ на тема изкарване на пари от интернет.

Само знам, че мога да си изкарам ипей карта на мое име за други не знам.проблема е, че в момента нямам никакви пари за хост и домейн :с иначе с удовоствие бих си подържал едно...Благодаря на всички.
 
От: Малко помощ за начинаещ на тема изкарване на пари от интернет.

Жоро браво,че вече мислиш за бизнес на тази възраст.Повечето тийнове от твоето поколение проблема им е как да изкарат пари за таксата във WOW.Един съвет-заеби тези безплатни блогер боклуци.Никой клиент не би ги приел насериозно.Купи си домейн и хостинг.Пример:ако излизаш в месеца 10 пъти на кафе,дискотека и про4ее,хар4иш по около 10лв-10х10=100лв.Задели ги тези 100 лв САМО за 1 месец за да си купи6 домейн(който старателно ще избере6,защото е много важен)и качествен хостинг.Сложи Joomla ili wp на този домейн,положи усилия да изградиш стойностен сайт и да го рекламираш ПОСТОЯННО!!!!!!!!!!!Разбира се трябва да се запознаеш и с шибания термин SEO.100% ти гарантирам ,че след няколко месеца ще си зададеш въпроса""Мамка му минаха ве4е нялко месеца ,а аз още нямам продажба,само си губя времето!!!!!'' НЕ СИ ГУБИШ ВРЕМЕТО!ЗАщо не си губя времето?!-защото сайтът ти с качествен,уникален контент се набива в очите на потребителите МЕСЕЦ СЛЕД МЕСЕЦ,тоест набира тежест.Неизбежно ще дойде продажбата.НО НЕ ТОВА Е ЦЕЛТА!.Целта ти е като дойде продажбата клиентът да остане доволен от качеството на улугата.После е лесно!Докажеш ли се като лоялен,висококачествен доставчик на стоки,услуги,поръчките ще завалят ЛАВИНООБРАЗНО.Ще ти кажа един доста суров факт за живота:Животът е като естествевия потбор от ЧАРЛЗ ДАРВИН-По-присбособимите,ПОСТОЯННИ и интелигентни индвивиди ще оцелеят,УТАЙКАТА ЩЕ УМРЕ''.Вземи за пример BLINKY и GENERAL в този форум.Полагат всекидневни усилия за развитието му.И постигат резултати.Но имам малка забележка към към модераторите-последно време прекалено много хатерски,безмислени, теми се напускаха във форума.Разбирам,че толерирате всеки новорегистриращ се (независимо,че замърсява форума) с цел повече потребители,но това е нож с две остриета.По скоро бихте отблъскали качествените потребители,ако продължавате да допускате теми,които не носят абсолютно никаква полза за форума.По смело трийте recycle темите,защото безмислени хатерски форуми има безброй в ИБГ пространството.JUST KEEP IT.....
 
От: Малко помощ за начинаещ на тема изкарване на пари от интернет.

Мерси за съвета nanix. Аз ще гледам да заделя някой лев за домейн и хост но проблема ми е сайтът с каква информация ще бъде.Мисла да го направя като watchterminatorsalvation[.]com.Но идея си нямам с какво да бъде запълнен.
 
От: Малко помощ за начинаещ на тема изкарване на пари от интернет.

Попринцип схемата с CPA LEAD и WP блог , за гледане на сериали и филми online (естествено fake ) , след попълнена анкета + реклама във фейсбук е 100% печеливша ,стига да рекламираш във facebook в usa/canada примерно. Разбира се ,това е просто "метод" .
Ако искаш сайт с контент , ще ти трябват много знания ( СЕО ) , особенно ако не е на български .
Добре ще е да зарежеш hotfile и тем подобните глупости , ако искаш да научиш нещо .

От мен достатъчно насоки .
 
От: Малко помощ за начинаещ на тема изкарване на пари от интернет.

Аз едва фанах кво искаш да кажеш, па за него не ми се мисли...
Тоз чалъм не е подходящ за начинаещ, освен туй. Даже съм сигурен, че и ти нямаш такъв сайт :) .
 
От: Малко помощ за начинаещ на тема изкарване на пари от интернет.

Нямам , но познати изкарват добри пари , сетъпа на wp +темата за филмите online е 5 мин . Защо да не е подходящ метод за начинаещ ?
 
От: Малко помощ за начинаещ на тема изкарване на пари от интернет.

Благодаря на всички за всичко.
Ще си направя wp+тема за филм.Ще го разпространявам на всякаде тва е лесно.Трудното е да се намери кой да влиза.И последно какъв хост да избера за 1година препоръчайте.
 
От: Малко помощ за начинаещ на тема изкарване на пари от интернет.

Тук е темата за тва дето говори Скорпи - http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=9941... Прочети и книгата дето Харро я е линкнал.
 

Горе