Малко помощ за отваряне на онлайн-магазин + дропшипинг

От: Малко помощ за отваряне на онлайн-магазин + дропшипинг

Благодаря за линка :)
Забравих да питам. Някой може ли да ми помогне или да ми каже от къде може да е проблема относно SSL сертификата.
Конфигурирах го и ми изпратиха имейл от геотръст с инструкции как да го инсталирам. Изпълних инструкциите и всичко мина както трябва. Като напиша в браузъра https://домейн.ком си ми зарежда през https-а , но пак не ми е защитена страницата.
Пробвах и под други браузъри (explorer, firefox , opera, chrome ) , изтрих си бизквитките, но пак не ми е защитена. В контролния панел на магазина също зададох да се ползва ссл сертификат.
Редиректнах го в .htaccess като използвах два вариянта. През контролния панел на домейна и с този код който го запаметих в htaccess
Directoryindex index.php

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.
RewriteRule ^(.*)$ https://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

И пак не става нещо :) Не ми излиза онова катинарче горе до favicon-ата както при gmail примерно.
Забелязах нещо странно при explorera. Като заредя страницата през https ми изписва , " Показва се само защитено съдържание" и не ми излиза целия сайт. без цветове , без рамки, без менюта. Общо взето само текст и снимките на продуктите. С две думи default-ски html :)
 
От: Малко помощ за отваряне на онлайн-магазин + дропшипинг

Октрих проблема. При първата ми инсталация на магазина не бях кофигурирал ССЛ-а и бях задал да се инсталира в http:// а не в https:// . При преинсталация на магазина нещата се оправиха :). Вече е защитен.
Сега обаче излезе друг проблем който даже незнам дали така да го нарека. Купих си един темплейт и когато го сложих страницата ми пак не е защитена. Зависи с кой браузър съм отворил магазина. (Когато ползвам defalut-ския всичко е ок, когато съм с новия шаблон не всичко е защитено )
(firefox)- has blocked content that isn't secure.
(chrome) - connection is secure
(opera) - connection is not secure
(explorer) - shown only protected content
Това може ли да ми окаже някакъв проблем ? Задължително ли е ползването на сертификата и с какво той ми е от ползва попринцип ? В смисъл такъв , когато не е защитен предполагам има възможност за кражба на данни понеже те не са криптирани и следотвателно не мога да защитя данните на клиента. Има ли вероятност "да го изям аз" т.е. да бъда обвинен за разпространение на данни или нещо подобно ?


ПС: Ето един линк за работа с админския панел на опънкарт. Преди търсех нещо подобно. Надявам се да е в полза на новобранци като мен :) http://docs.opencart.com/display/opencart/OpenCart+1.5+Home
 
От: Малко помощ за отваряне на онлайн-магазин + дропшипинг

дравейте
Имам още няколко въпроса
Моля помагаите
Ето ги и тях:

Как да направя така ,че ако някой иска да подари ваучер да може да плати само чрез онлайн плащане ( кредитна/дебидна карта ). Тоест исках да премахна това плащане при доставка, понеже реално аз няма да му доставям нищо :). Всичко ще си е онлайн. И още един въпрос. След като клиента получи своя ваучер за намаление, къде може да види стойноста му и колко от ваучера му е останало.
Направих една проба. Пратих си ваучер от едната към другата си поща. Всичко мина както трябва. Даже направих поръчка като платих с ваучера. ДОтук добре , ама никъде не можах да намеря колко пари са ми останали от ваучера. Цената на продукта е 30лв + 5лв достава. Аз платих с ваучер койето е на стойност 45лв. Реално трябва да имам още 10лв ,но мога да разбера само и единствено ако поръчам още нещо и като платя пак с ваучера. Примерно 30лв(артикул)+5лв(доставка) - 10лв(остатъка от ваучера) = доплащане 25лв.

От къде се настройват автоматичните съобщения които се пращат при регистрация, покупка , поръчка и т.н. . Искам да променя текста който е написан и да премахна най-отдоло в имейла където пише Powerd by Opencart .


Може ли да има и намаление на артиукла и отделно да му добавя и отсъпки при по-големи количества. Примерно ако артикула струва 15лв и го намаля на 14.50 и допълнително да добавя отсвъпка ,така че при закупени 5 артикула(примерно) цената да стане 12.50. Пробвах но когато има намаление , не иска да смята отстъпката при по-големи количества.


Направих няколко поръчки (за тест) и сега не мога да вляза в Продажби -> Поръчки. Излиза ми само чисто бяла страница и толкова. От къде може да е проблема ?

Трябва ми модул който да има опцията да избираш между нормална/бърза/експресна поръчка и в зависимост от това каква искаш да е поръчката да е различна и цената ест. :)

Хайде пичове във вас ми е надеждата :)
 

Горе