"Машина на времето" за сайтове

alexer

Active Member
Здравейте,
скоро попаднах на това: http://www.archive.org/ - отгоре ( средата ) във блока "Web" има "WAYBACKMACHINE" и едно поле за попълване на url.

Предлага една много полезна ( поне за мен :) ) и интересна функция - може да ви покаже даден сайт преди време как е изглеждал ( няма всички сайтове, а за времето - вие си избирате от кога ). Разглеждайки яху отпреди 12 години се обърках да не би да съм отворил хит бг :), но все пак 12 години са си 12...

Ето го и гоогле в началото...

Надявам се да ви е полезно!
Поздрави, Александър
 

Прикачени файлове

  • g1.jpg
    g1.jpg
    18 KB · Преглеждания: 70
  • g2.jpg
    g2.jpg
    18.9 KB · Преглеждания: 61
Да, така е.
Аз първото нещо, което разгледах беше яху и гоогле.
Много е готино да разгледаш нещо от миналия век ( когато само играх мидтаун маднес и идея си нямах какво е интернет, сайт... ) :D

Поздрави, Александър
 
местера с добра идея :) аз да я допълня :) взимате една листа с паркирани домеини в дадена ниша и почвате да търсите каквото извадите от там ще е уникален контент :) защото първия сайт вече го няма :)
 
Последно редактирано от модератор:
Е затова не съм се сетил - аз го разглеждах само като история по уеб :)

А вие добра идея изкарахте, но професионалистите са си професионалисти, в смисъл уебмастъри на крадци :)
 
А дали само на вас Ви е хрумнало?

Не, аз съм го чел преди година ;)
Просто споделям идеи, които са ми допаднали и работят. В сайта който гледах, дори имаше примерни от къде може да си крадете това онова, само че аз точно там определено не бих ходил щото всичките дето са прочели са налазили... То зор е да набараш нещо добро дето е уникално и ... от там се сещате.
 

Горе