Медиците се върнаха в българия!

Екстра - супер готиная новина. Това се изкаше. А онези талибани в либия да им се връща тъпкано за тази мизерия, която направиха в световен мащаб. Утре ще стане друга мизерия и ще обвинят друга нация за кофти нещата в дуржавата им.

Още веднъж да се радван нашите на свободата си тук и да им се усмихне късмета, за да се компенсират тези изкарани години там.
 
Аз да ви кажа честно изпитвам съм и доволен и недоволен. Да ви кажа честно нашата държава се отказа от доста пари като опрости външния дълг на Либия (около 1 млрд евро) и пръсна доволно голямо количество $ за българския и либиййския адвокати, а за тези пари можеха да се направят доста неща за облагородяването на държавата. Най-малко можеха да пооправят пътищата, да помислязат за пенсиите, т.е. пенсионерите:wink:, а има и доста домове за сираци, които са в окаяно състояние. В тези домове хората не стоят по осем години, а по 18 и все си мисля, че има доста повече от 5 деца в тези домове. А и оня ден гледах новините по BTV и казаха, че само за този ден са загинали 7 души, не 5, а 7 - и за всичко това имаше само един репортаж, а за тези прословути медици слушам от 3 години секи ден по телевизията. Ааа и сега се сетих, че даже дъщерята на една от тях иска да съди държавата, защото не била направила всичко възможно, за освобождаването на майка й (не съм 100% сигурен, че точно за това ще я съди но мисля, че така беше). И все пак добре се върнаха, въпреки всичко това, защото си мисля, че все пак са невинни.
 
Еми и аз така . Радвам се че се върнаха ама ....
милиони , милярди левое за 5 човека.
Хиляди левове за милиони хора...
Е това е нашата държава. Замазват очите на хората че правят нещо. Нашите политици са виновни за всичко.
Просто трябваше да изискат една икономичекса изолация на Либия от страна на Америка , Русия и ЕС и да видим дали щяха да го точат това дело 8 години. Ако имахме добро външно министерство за три месеца проблема щеше да е решен и даже нямаше да са с доживотни присъди (май това ги осъдиха не помня, щот те смениха 10 присъди). Да не говорим и колко по малко пари щяха да се похарчат...
 
Радвам се за тях, но държава взе да се занимава с тях след като чуха първата смъртна псисъда, до преди това им беше през .... за медиците.
Преди 7-8 месеца слушах един пич, бивш ДС. Който каза, че при бай Тошово време са пращали к**** в Либия да заразяват с трипер високопоставени лица и че медиците също са били пратени с мисия. Колко е вярно незнам.
Както и да е, французина отиде и ги взе. Пари - няма ги вече. Радвайте се на дупките ;)
 
@coolice а има ли цена живота на тези близо 2000 човека загинали при катастрофи? Все си мисля, че 2000 е 400 пъти повече от 5. Сигурен съм, че ако дори и половината от парите дадени за медиците бяха Усвоени правилно, а не ПРИсвоени, можеха да спасят живота на повече от 5 човека.
 
така е ама, дори и пътищата да са перфектни пак ще има жертви, защото ще предразполагат по-големи скорости. Постави се на мястото на медиците и няма да мислиш по-този начин, а за парите те идват повечето от евро съюза :)
 
Freak каза:
@coolice а има ли цена живота на тези близо 2000 човека загинали при катастрофи? Все си мисля, че 2000 е 400 пъти повече от 5. Сигурен съм, че ако дори и половината от парите дадени за медиците бяха Усвоени правилно, а не ПРИсвоени, можеха да спасят живота на повече от 5 човека.

Аз бих предпочел да живея в държава която се грижи за гражданите си когато са закъсали някаде по света несправедливо обвинени. А относно воината по пътищата много повече хора ще пристинат живи и здрави ако карат разумно, със съобразена с възможности им и пътната обстановка скорост, спазват ограниченията, не предприемат рискови изреварвания , карат с колани (не си тарикат като караш без колан най много да не ти се отворят еръбезите) и не на последно място като стане въпрос за гумите и спирачките на автомобила да не се пестят пари...
 

Горе