Мениджър по продажбите в България означава лъжец, безденик.

Federal

Active Member
Големите търговски вериги, за техника, бяла черна, потребителска и крайна техника, имат по един двама так.нар. "Мениджър продажби", който основта му роля е да кара персонала си, да ви лъже по най-грубият начин, когато сте клиенти в тези магазини. Т.е чрез заплахи и плиткоумни психологически техники и натиск, успява да спечели надмощие над персонала си, за да ви лъжат просташката. Обикновено, това е малък 25-26 годишен хлапак, с неизвестно за момента образование, гелосана прическа, остри обувки, шикозно облечен, тип който плюе думи, на които фирмата му вярва. За един такъв 5-6 обикновени служители, трябва да работят, за да изкарат неговата заплата. Влезнете ли някъде и видите намазан с панталони и остри обувки и още един мърляв да ви обикалят, по добре излезте и си тръгнете.
 
От: Мениджър по продажбите в България означава лъжец, безденик.

Да, същото го видях в един голям магазин, на известна търговска верига тук. Това май е практика за всеки един себеуважаващ се магазин, независимо от бранда. Имах такава случка точно преди година, когато си купувахме климатик. Няма да споменавам веригата, но не е от малките. Дойде един оръфляк и се опита да ни продаде нещо, което даже не бе на склад. Просто да си оставим капаро и да си чакаме. Смешното беше, че това им вървеше като реклама, а нямаше никакви бройки.

Това е бг бизнес, свиквай народе. Мазници-мениджъри и малките им тролчета, опитващи се да прецакат потребителя. Никакъв морал, никаква отговорност, нищо. Всичко вече е пари. Защо си мислите, че тук е трудно да се изгради бранд? Защото се наливат милиони за реклама, а в същото време в интернет гъмжи от кодти коментари, предимно за обалужването и това какво са им продали. Трудно е както и да го погледнеш. Те си наемат олигофрени, те други и накрая рефлектира върху потребителя. Даже не смея да отида да си купя вече нещо от такива вериги. Просто не знам какво да очаквам. И за това мисля да си пазарувам онлайн. Вече започва да ми е идея по-сигурно.
 
От: Мениджър по продажбите в България означава лъжец, безденик.

Вие не сте ли чели "Колела" на Артър Хейли - как се продава и как се ипотекира нещо, което реално нямаш?
Какво толкова се чудите - това си е практика в цял свят?!
Докато клиента е тъпунгел и необразован, така ще бъде.
 
От: Мениджър по продажбите в България означава лъжец, безденик.

Причината за тази тема е въпрос, споделяне на разочарование или констатация?
А към стартиралият темата - как предпочиташ да бъде облечен някои? Анцунг и чехли?
Нещо не разбрах идеята изобщо на написаното...
 
От: Мениджър по продажбите в България означава лъжец, безденик.

На който му е интересно- да намери да прочете Теория на влиянието ли беше, на Р. Чалдини. там се описват тея всичките трикове , натиск и т..н

П.С кво значение имат тея двамата, аз винаги тръся ревюта по мрежата, след което отивам и знам какво искам да пробвам
Като си купувах телевизор не ми даваха да си включа лаптопа, да видя дали има изгорели пиксели, че Гаранцията покрива до над 3 и то ако са в един регион ли беше
А аз не искам да имам нито един, а такава гаранция за нула пиксела имаше само Филипс тогава, но 300 лв отгоре беше по спомен.
И им викам, я викнете управителя на магазина, викнаха го, веднага ми даде да си включа всичко, пуснах си дед пиксел тестове и си го взех.
Нито ги слушах кое е по-добре, кое не е нищо
 
От: Мениджър по продажбите в България означава лъжец, безденик.

Роад, книгиата е Влиянието. Психология на убеждаването

Някой хора просто трябва се специализират в стимулирането на продажбите .....
Също така масовите стоки са подвалстни на големите отстъпки няма как иначе се конкурират контрагените при почти съвършената търговия на масовите стоки
 

Горе