Мета търсачки в Web

DEATH

Member
Мета търсачките не използват роботи за събиране на информация. Те изпращат запитване до няколко от главните търсачки в интернет и получените резултати обобщават в общ списък. Мета търсачките осигуряват лесен начин за намиране на комбинирани резултати от различни интернет търсачки, което понякога осигурява много по-адекватни резултати.

Мета търсачки, някои от най-популярните:

http://ixquick.com/ - мета търсачка класираща резултатите според класирането им в търсачките които използва.

http://profusion.com/ - е много гъвкава мета търсачка която Ви позволява да изберете всяка от главните търсачки или трите най-добри или най-бързи от тях.

http://metacrawler.com/ - MetaCrawler е мета търсачка използваща множество търсачки за да достави достоверни резултати, предлага също търсене в директория със специфични категории.

http://infogrid.com/ - InfoGrid осигурява връзки до главните търсачки, мета търсачките и търсачките на новини в компактен формат.

http://vivisimo.com/ - Vivisimo е технология за събиране на документи осигуряваща групиране на резултатите от търсене в главните търсачки.

http://mamma.com/ - Mamma мета търсачка изпращаща запитване до главните търсачки и осигурява търсене в интернет на сайтове, списания, вестници, компании и MP3 файлове.

http://webcrawler.com/ - WebCrawler Мета търсачка, преди собственост на Excite, доставя бързи и адекватни резултати.

http://excite.com/ - осигурява търсене по ключови думи или текстови изрази, може също да разглеждате категории от рецензирани сайтове.

"http://ithaki.net/" - е мета търсачна услуга налична на различни езици, предоставя допълнителни опции и безплатна търсачка за Вашия сайт.

http://dogpile.com/ - е популярна мета търсачка която търси в редица търсачки и директории, след което показва резултатите от всяка търсачка по отделно.

http://queryserver.com/web.htm - обработва, сортира, обединява и групира по смисъл резултати от някои главни търсачки.

http://search.com/ - е услуга от Cnet, предлагаща търсене в интернет с различни специални опции.

http://surfwax.com/ - предлага персонален инструмент за търсене в интернет и осигурява извлечение в реално време.

http://qbsearch.com/ - комбинира бързо множество страници с резултати от главните търсачки обединени в една единствена страница.
 
Мерси за този списък с търсачки. Някои въобще и не предполагат че те съществуват и че биха могли да носят някакъв трафик до сайтове те им, но те го правят. Някой от webmaster-те даже разчитат на тях, тъй като големите търсачки не ги показват на предни позиции.

Идеята на всяка една от тях е да показва различен резултат от другите. Така каквото и да търсите в всяка една от тях, ще намерите различен сайт, класирал се там поради своата унилакност и полезност. Съществуването им е полезно за мрежата и потребителите.

Както DEATH спомена те нямат свой паяци, те просто алгоритмуват на база какво казват другите търсачки в резултата си и собствена формула за подреждане на листата резултати. И да, понякога те изкарват по добър резултат от големите търсачки.

Има една основна причина да вярвам в това, а именно в големите търсачки се намират сайтове, които не съществуват от доста време, но излизат пред тези които са по-млади от тях и са си там (имат скрипт). Или вътрешни страници на големи корпоративни сайтове, които са даписали нещо по темат и щрак на първи посизии, не говоря за Интернет Енциклопедиата - wikipedia.org а за другите - сайтове които са взели бегло под въпрос какво е това ( за дадена тема). Те не вършат работа наобикновения потребител, търсещ в повечето случай малко информация и богат избор от решения (продукти или услуги).
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Код:
The ProFusion.com search engine is down and will not be in operation any longer.
We appreciate the support of the many loyal users of ProFusion over the many years of its operation.
Thank you!
-The Profusion Team

случва се :?
 

Горе