Микро нишови сайтове

Maji92

Active Member
Здравейте,
Искам да ви питам:
Кой от вас работи с такива сайтове, колко има, горе доло по колко печели. * питам за приблизителни суми *
Дали си заслужава да се занимаваш с това и дали има пари в него * поне да се подържа.
Колко излиза един от начало до старт.
Хост,домейн,самият сайте,сео и така.
Според мен начинаещите като мен биха могли да го използват за допълнителен доход.
Благодаря предварително :)
 
От: Микро нишови сайтове

И на мен ще ми е полезно, ако някой сподели :)
 
От: Микро нишови сайтове

Ако си чел пътеводителя на Галактическия стопаджия и се сещаш за въпроса към супер компютъра. Та и отговора на твоя въпрос е 42.

Истината е, че със EMDта, Локали, Панди, Пингвини и Колибрита такива микро-нишови сайтове нямат шанс. Единствения шанс който имат е да станат големи, стига някое животно да не ги изяде меджувременно. Процеса е дълъг, труден и не-се-знае с какви шансове за успех.

Домейн си вземаш за $10-15 за година, хостинга ти е $5 на месец. За година ще ти коства около 70-тина долара цялата галимация.
SEO-то колко ще струва е неизвестно, SMM-а колко ще ти струва също е неизвестно. Във западния свят месечно се плащат суми от порядъка на $500 и се смята за малко. Горе-долу рекламните бюджети на малките фирми за няколко хиляди долара месечно. Вече суми над 10-тина хилки са по-сериозни, но има и бюджети от 100-на хилки както и милиони. Не - цифрите НЕ СА преувеличени, вижте справка оттук:
http://seom.bg/optimization/bad-seo.html
при това само малък бизнес със до 100 човека.

Навремето имаше далавера - купуваш малко линкове отттук-оттам и почваш със минимална инвестиция. В днешно време е почти невъзможно БЕЗ по-сериозна първоначална инвестиция.
 
От: Микро нишови сайтове

Гледах една презентация на пич от Google, който разправяше, че вкарват нови методи за оценка на търсенето. Целта на google не е да индексират по-бързо и повече информация, а да разберат какво иска да намери потребителя и да му предложат най-ценните линкове. Стрмежа е да се оттърват максимално от шлаката и неинформативните сайтове с висок PR.

Спомням си, че имаше и една БГ презентация на тема SEO и google на Seo-конференцията тая година. Казват горе-долу същите неща:
http://www.youtube.com/watch?v=TI_nlgBuGnM

Кратък цитат от презентацията:
В началото всичко беше един прост алгоритъм, в смисъл прост, като концепция, сложен, като формула. Алгоритъмът за Page Rank, който пръв въведоха Google и на базата на връзки, да се класират резултатите. И който доведе до техния успех.
Но този алгоритъм си има и своите недостатъци. Както се вижда, от една силна връзка да получиш много Page Rank, който тогава, преди години влияеше сериозно в класациите. А можеше и чрез множество малки връзки, където именно е проблема. Много хора започнаха да злоупотребяват, т.е. да взимат колкото се може повече връзки от къде ли не, само и само, нали... имаше такава даже концепция - трябва да имаме всички възможни връзки, от където и да може да се вземат. Това, естествено, не говори по никакъв начин за качество.
Така че, по едно време се охладиха страстите, или по-скоро се направи опит да се охладят чрез "relation nofollow". Което много бързо се имплементира в големите сайтове, социални мрежи по онова време...
Започна един в период в който google започна да се интересува много от съдържание, искаше съдържание. Осъзна се, че съдържанието е най-важното. В който период хората отново започнаха да злоупотребяват. Започнаха да копират съдържание, да го агрегират, спинват и т.н. ... Ако някой помни до преди година и нещо сайтовете за обяви в България и техните тагове. Индексираха си резултатите за търсене , буквално с почти всичко излизаха, а нямаше нищо. Т.е. не отговаряха на търсенето на потребителя.

---
Всичкото това го написах, защото и моето мнение е, че е абсолютно безсмислено да се правят микронишови сайтове, които по някакъв начин чийтват потребитля. Подобни сайтове или трябва да са турбо-информативни и със нещо свежо в тях или ще потънат някъде необозримо назад при търсене.
Съвременната концепция за идните години за Google е да са полезни на търсещите, а не на предлагащите тонове ненужен ткст, па ако ще да е и супер оптимизиран.
 
От: Микро нишови сайтове

За Микро сайт ти трябва най-малко:

  • Домейн - 1 - 15$
  • Хостинг (ако нямаш) - 3-5$/месец - 36-60$ на година
  • Съдържание: Минимум 5 статии - ако не знаеш езика - 5х5$ = 25$
  • OnPage SEO - ако не си наясно = 20-50$ за подобен сайт
  • OffPage SEO - зависи от нишата, но не по-малко от 15-20$ стартово
  • SMS (Social Media Signals) - 5-20$ - според качеството и количеството. Пак стартово


Сметката излиза около: 190$ за най-скъпият вариант и 1$ ако знаеш английски и си наясно със SEO и имаш нужният софт. за да градиш линкбилдинг.

До месец два трябва да се класира сайта по думите, според конкуренцията, но се приема, че не би трябвало да има такава, ако е Микро.

С течение на времето и ако нишата позволява, може Микрото да се развива към Ауторити
 
От: Микро нишови сайтове

Добре дайте някой подобен продукт който е подобен или поне пак така на ниско ниво като за " начинаещи в Интернет " защото аз си търся с какво да започна да се занимавам.
 
От: Микро нишови сайтове

Добре дайте някой подобен продукт който е подобен или поне пак така на ниско ниво като за " начинаещи в Интернет " защото аз си търся с какво да започна да се занимавам.
Имаш ЛС/ PM!
 

Горе