Милионер за месец

trancer4o

Member
Милионер за месец

През януари Адам Кейхън започва разработването на приложение за iPhone, наподобяващо социална мрежа, в която хората споделят с приятели какво телевизионно шоу гледат в момента. Само три месеца по-късно той продава малката си фирма на Yahoo за сума от порядъка на 20-30 милиона долара, посочва Daily Mail.

Простите сметки показват, че за всеки ден, в който е работил по IntoNow, Кейхън е изкарвал по невероятните 30 хиляди долара. Възпитаник на университетите Колумбия и Браун, той е бивш служител на Google и MTV, който твърди, че „обича да изгражда неща, правещи потребителите щастливи”.

След продажбата Адам Кейхън получава вицепрезидентски пост в Yahoo и продължава работата по приложението си, като целта е пригаждането му и към други платформи.

IntoNow работи по начин, познат на потребителите от програмата за идентифициране на музика Shazam, но с телевизия. Приложението на Кейхън сканира аудио вълните от вашия телевизор и разпознава кое телевизионно шоу гледате. След това тази информация се разпраща до приятелите ви във Facebook и Twitter.

Програмата може да разпознае шоуто и/или сериала, епизода и часа на излъчване за последните 5 години. Освен това дава препоръки какво да гледате на базата на интересите на приятелите ви.

Според Yahoo това просто приложение съвсем скоро ще бъде изключително популярно. И за да затвърдят това свое убеждение, от компанията направиха Кейхън милионер.

Той е поредният предприемчив програмист, който се възползва от нарастващата популярност на смартфоните. Разработването на приложения е сравнително евтино, а милионите потребители са гаранция за огромен пазар.

От създаването на онлайн магазина на Apple преди 3 години, от него са свалени повече от 10 милиарда приложения. С навлизането на други платформи като Android на Google, полето за развитие става необятно.

Софтуерният специалист Итън Никълъс например е автор на играта iShoot. Той прави приложението само за 6 седмици, в момен, в който семейството му едва свързва двата края след раждането на второ бебе. На цена от 2,99 долара играта става абсолютен хит в App Store и трупа приходи от 600 хиляди долара само за един месец.

Скоро Никълъс е милионер.

Костас Елефтерио заработва 100 хиляди долара за 3 месеца, след като пуска за продажба своя iSteam – програма, имитираща ефектите на топла баня върху екрана на телефона. Срещу 0,99 долара приложението записва един милион сваляния за седмица. Миналата година Елефтерио продаде iSteam на Google и също се присъедини към клуба на софтуер милионерите.

Един от пионерите в изкарването на сериозни пари от App Store е Стив Димитер, който създава играта Trism през юли 2008-ма година. За 2 месеца продажбите са в размер на 420 хиляди долара.

Игор и Марко Пусеняк успяват да натрупат по над милион долара за всеки 2-3 месеца след като играта им Doodle Jump се появява на пазара. Цената от 0,99 долара прави приложението истински хит и за кратък срок свалянията достигат 1,85 милиона.

Някои като Ге Уонг и Джеф Смит не спират само след едно приложение. Фирмата им е автор на редица евтини програми (Ocarina, Zephyr, Magic Piano) и си докарва по около милион долара всяка година.


Източник: dnes.bg
 
Последно редактирано:

coolice

Owner
хъм това вече не е никаво постижение в България фирма на един месец на еднин 26 годишен пич взе 360 милиона от банката и купи кремиковци :lol: летвата за рекорд на млад милионер е вдигната много високо :D

и ако има източник слагаите линкче и не копваите цялото а само първият абзац
 

against

Well-Known Member
От: Милионер за месец

Приложенията за iPhone са голяма далавера.
Интересно дали и при Android е така, там май са повече фрий с реклами....
 

Welkin

New Member
От: Милионер за месец

Както винаги сметките по новините яко куцат. При посочените числа трябва да е работил не три месеца, а три години...
 

Горе