Мит ли е събмита?

ще скреипят линкове от други дирекории или ще си пусна т кроулери оба бъдещето е неясно

просто не трябва да се прекалява (прави събмит без да се замисляш това каза джм в г груъпс) и да се въртят анкорите (огин беше наблюдавал нкакъв странен денс при сайтовете които имат много линкове с еднакъв анкор ) а при безмислен събмит се полчуава точно това както и и при безмислено купуване се наблюдава същото.... лесен филтър а ?
 
От: От: Мит ли е събмита?

Девизът на Мечо Пух е много актуален, когато се отнася за некои неща от живота, но не и за линкове. Тази грешка много често се чете из сео-форумите, особено българските. Не всеки линк е ценен и има линкове, които водят до песимизация както в серпа, така и в стойността на pr (тъй като засягат и tr). пр. линкове от порно, хазарт, слаби и немодерирани директории, линкосметища и т.н.).
За каталозите няма да влизам в ролята на арбитър между експертите на Гугъл и прелитащия из българските форуми Нетфърфър, но все си мисля, че от Гугъл по-добре си знаят как се отчитат линковете от каталозите, поне що се касае за алгоритмите на търсачката и на pr на Гугъл. И това е тенденция не само в тази търсачка.
А иначе който прави пари от събмит - да прави, негово си право и ако отвори тема "събмитвам за пари" няма да му се бъркам в "бизнеса", още повече, че допреди една-две години това си вървеше и вършеше работа. Но въпросът в тази тема бе "има ли смисъл от събмит в каталози" и съответно трябва да се отговаря на базата на факти и на изказвания на титулярите, а не да се повтаря папагалски "колкото повече - толкова повече". Като искаш да си добре в Гугъл - слушай Гугъл поне в основните неща, елементарно е.


Съгласен съм с това, много линкове от директории могат да навредят. Иначе в повечето ниши има директории, които водят дори и директен трафик, просто човек трябва да потърси.

Определено избягвам да си губя времето с директории, особено генерални. Субмит в 5-10 от най-добрите тематични е достатъчен.

А за това че "колкото повече, толкова повече" - дори и да пренебрегнем опасността да получиш наказание за много нискокачествени линкове, мисля, че е по-добре да инвестираш парите и времето си в получаването на един качествен линк отколкото 100 долнопробни.
 
добре бе бате като можеш да навредиш така добутвам си сайта до топ 30 и след това почвам да плащам в дигджитал поинт да ми събмитват конкуренцията за по $20 в 1000 директории и те почват да изпадат от индекса нали ... 20 сайта по 20 долара 400 долара избиват се за отрицателно време .... в топ 10... нали няма такова нещо като да навредят най-много да не се бропят а пича който питаше направи първата си продажба само с линкове от дирс и от подписи и малко екчеиндж CJ works му е темата.... все неща които не работят ( и с уникален контент мисля че каза че е защо му е уникален като става и с дупликеит... )

свободни сте да вярвате в каквото си искате но тези линкове си работят и които има афилиейт сайт / блог да деиства по тази схема Моята адсенсе network и да не пропускат събмита ако нямат пари да си го платят първият да си го правят сами а със следващите си знаят

иначе за качествените линкове ясно...

пп хаха които вярва че директориите могат да навредят ще си наруши съня щото конкуренцията не спи и може да си платят да те събмитнат само $20 е... ако пък и някои линк ти купят и те събмитнат с някои кракнат събмитър по фри фор ал сайтиовете и линк фермите направо ще те разкатят отделно някои директории те добавт сами като скреипят контент от други дирс ... ужас

пп
 
Последно редактирано от модератор:
От: Мит ли е събмита?

знаете ли , че някои директории вече запразниха :)но не заради директивите на Г.

вижте това :
"Submissions are closed for the Holidays Happy New Year back next year on 15 january or so Thanks and regards "
 
Последно редактирано:
:) имахме нкъде една статия 10 те най глупавинеща които може да направите за сайтовете си мисл в секцията за книгите и курсовете та там имаше да си изключиш саита за коледа (махаш всичко и остравяш само хоума на които пише че е изключен за празниците) иначе сериозно мисля че чака да мине пр ъпдеита да види как ще се отрази и не иска да трупа още изходиящи линкове преди него... обикновено за тулбар пр ъпдеит се ползват данни един месец назад...



netsurfer тука удържахме малка победа г са съгласни с нас :)

повече за мнението на г за дир линкс http://www.predpriemach.com/showpost.php?p=67667&postcount=7
 
Последно редактирано от модератор:
От: Мит ли е събмита?

Я пак за победата :mrgreen:
Не всеки линк е ценен и има линкове, които водят до песимизация както в серпа, така и в стойността на pr (тъй като засягат и tr). пр. линкове от порно, хазарт, слаби и немодерирани директории, линкосметища и т.н.).
А от Гугъл написаха, че просто не смятат "bad links", когато директно отчитат (не)влиянието им върху PR.

Т.е. става малко като вечният спор дали PR влияе върху СЕРПа. Всеки запознат с основите оптимизатор ще каже, че не влияе (тъй като нямат директна връзка и се отчитат различни фактори при формирането им), докато всеки с повечко опит ще стигне до извода, че влияе индиректно, тъй като има един по-неизяснен, но явно доста важен показател като TR (TrustRANK), който се отчита и при двата случая.


Badlinks безусловно влияят на TR (индекса на доверие на сайта, формиран от възраст, срок на регистрация на домейна, линкове, цитирания, предупреждения, работа на сървърите и т.н.), а TR от своя страна участва при формирането на стойностите на PR и SERP, дори има TR филтър.

Google’s Trust Rank Filter: Like the PageRank algorithm the trust rank algorithm has many factors that determine a sites trust rank. Some of the known factors are the age of a site, the amount of quality authority links pointing to it, how many outbound links it has, the quality of its inbound linking structure, internal linking structure and overall SEO best practices on meta and url structure. All sites go through this filter and if your Trust Rank is low so will your rankings in the serps.

Та мит ли е събмита при това положение или "наташа-победа наша"?
 
От: Мит ли е събмита?

Обаче тоя хазарт за нищо го нямат.... какъв им е проблема с него не мога да разбера... ни adwords мога да пусна, ни adsense, ни някой линк да разменя.... :/
 
От: Мит ли е събмита?

Гугъл са американска кампания и са подвластни на законите на САЩ, а според тези закони онлайн-хазартът е забранен. Още през 1961 (Wire Act) са забранени залаганията по телефона дори :p Има си точно определени места за тази цел - Лас Вегас, Атлантик Сити, казина в индиански резервати, кораби в извънтериториални води... Примерно, SportingBet няма право да приема облози от американски граждани, а преди няколко години се изтегли и от американския пазар, което доведе дори до изпадане от Лондонската фондова борса. Макар че официалните първенства по покер май ги класират към спортните надпревари :D

Аз поне така си го обяснявам защо не иска да промотира сайтове за хазарт.
 
само да добавя опериращите по англииските закони компании минаваха между капките понеже щом сървърати са в англия се приемаше че този хазарт се играе на британска територия... обаче 2006 американците гласуваха един закон с които забраняват на банките да правят каквито и да е транзакции когато се съмняват че става дума за хазарт и прецакаха пазара (поне нашите сайтове с американският трафик увеханаха от към партнжьори) една по една компаниите спряха да работят за америка и от тогава не играем в тази ниша... кофти история ама иначе вегас и атлантик сити щяха да зпаднат....

от скоро можеш да рекламираш англииски компании в англиският адурдс ама се чудя имали смисъл не съм пробвал...

за покера имаше иниацитива да не се забранява но отдава не съм следил какво става в тази ниша
 
От: Re: Мит ли е събмита?

offtopic:
забраняват на банките да правят каквито и да е транзакции когато се съмняват че става дума за хазарт
Moneybrookers май за това създадоха специализирана услуга за хазарт и хазартни сайтове. Базирани са във Велокобритания за разлика от PayPal, ама работят със всякакви банки така, че не е проблем да прекарваш парите от там. Ако имах хазартен сайт, щях да пробвам така да си реша проблема.
 
От: Мит ли е събмита?

Моите наблюдения от конкретно 2 сайта на около 2 месеца събмитнати в около 1000 дир-а и одобрени ....

90% от посещенията ми на сайтовете са от търсачки намиращи контент...10% от разни други соц.мрежи - 1 идване нямам от тъй заветните директории


...а колко си играх....и въпроса тук е - Имаше ли смисъл да ми изтекът очите по капча щуротии и часове наред?

Винаги има смисъл от събмитване и особено ако то е качествено подбрано. Искам да кажа, че не е важна бройката, а по е важно качеството. Ако ще регистрирваш се стреми да е в директории с висок ранк (pr4+).
Далаверата при събмитването в директории не е да идват посетители от тях, а да събираш от тях качествени линкове към твоя уебсайт. Това се прави като част към seo маркетинг.
Ако имап някакви въпроси относно оптимизацията за търсачки (seo), ме питай ако искаш.
 

Горе