Мнение за мързеливото афф

HavVvoC

New Member
Здрасти, да питам какво ви е мнението относно "мързеливия афилейт". Обяснявам: Правя кампания в адуърдс, като за линк и сайт ползвам директно нещо от сорта на dietpills4free.net/?HavVvoC като по този начин получавам 100% посещаемост на "важната" страница и не се чудя "сега този мексиканец дали ще кликне на банера...?" Лошото е, че кликовете не идват много евтино, но пък ако има добра конверсия ще си избия парите. Та дайте някакво мнение, идея или ме напсувайте :)

ПП заел съм се да го пробвам, но днес ми е за първи ден... бюджета ми от 10 лв на ден бе стопен за 5 минути приблизително с над 5000 импресии...
 
Последно редактирано от модератор:
От: Мнение за мързеливото афф

В AdWords, когато рекламата ти не е банер, се плаща на щракване. Дори да имаш 5000000 импресии - няма да платиш нито цент, ако няма щракване.

Според мен е доста рисковано. Пробвал съм точно с хапчета за отслабване и кликовете са твърде малко, ако задам цена на клик малко над минималната. С по-големи цени на клик не съм пробвал, но мисля, че така само ще си изгубя парите...
 
От: Мнение за мързеливото афф

Здрасти, да питам какво ви е мнението относно "мързеливия афилейт". Обяснявам: Правя кампания в адуърдс, като за линк и сайт ползвам директно нещо от сорта на http://dietpills4free.net/?havvvoc като по този начин получавам 100% посещаемост на "важната" страница и не се чудя "сега този мексиканец дали ще кликне на банера...?" Лошото е, че кликовете не идват много евтино, но пък ако има добра конверсия ще си избия парите. Та дайте някакво мнение, идея или ме напсувайте :)

ПП заел съм се да го пробвам, но днес ми е за първи ден... бюджета ми от 10 лв на ден бе стопен за 5 минути приблизително с над 5000 импресии...
така не получаваш ли много малък % ??
 
От: Мнение за мързеливото афф

Ами то е ясно, че за клик плащаш - именно това му е хубавото! Получаваш само хубави таргетирани посетители, които би трябвало да конвертират отлично... Вече според всеки продукт си смяташ колко ти струва един посетител и определяш цена... На мен кликовете ми точно за диет темата са между 0,50лв и 1,60лв ( но сега промених настройките да са максимум до 1лв защото така и така има наистина много кликове и бързо си свършвам бюджета, поне да са ми по - евтини...) Абе трябва си експерименти, но е добре да се науча и от чуждия опит :)

пп netsurfer какво имаш предвид?
 
От: Мнение за мързеливото афф

Топлата вода е открита отдавна ;)
И аз си мислех, че като пусна кампания в AdWords ще стана милионер за месец и половина, ама нейсе. :)
 
От: Мнение за мързеливото афф

Топлата вода е открита отдавна ;)
И аз си мислех, че като пусна кампания в adwords ще стана милионер за месец и половина, ама нейсе. :)

хехе, нейсе.. ама къде е гнилото е въпроса :)
 
ами аз примерно на единия мой блог не искам да излизат clickbank реклами и ги блокирам от ad review center-a на адсенс. Просто продукта който се рекламира не звучи сериозно на фона на блога. Иначе постоянно имам нови unit-и като доста често линка е мързелив, така че явно има далавера в цялата работа
 
От: Мнение за мързеливото афф

....

пп netsurfer какво имаш предвид?
Сайта е на бай Пешо, продажбата става през неговия сайт, той взема процент за това, и ти взимаш затова, че си завел Гошо на неговия сайт, но си мисля, че няма да вземеш нормалния процент, това имам предвид.
Аз лично не се занимавам с такива неща и пиша само размишления ...
 
От: От: Мнение за мързеливото афф

Сайта е на бай Пешо, продажбата става през неговия сайт, той взема процент за това, и ти взимаш затова, че си завел Гошо на неговия сайт, но си мисля, че няма да вземеш нормалния процент, това имам предвид.
Аз лично не се занимавам с такива неща и пиша само размишления ...
Не, той сайта си е с моя линк (смисъл реферал директно към генбъкс, не подреферал на някой...)

цялата работа в случая е да се прецени конверсията и колко ти струва един уникален посетител, за да прецениш добре цената на клик... от там насетне всичко е тънкости по кампанията :) Пък ако не стане - здраве да е, все пак само тествам...
 
От: Мнение за мързеливото афф

Здравейте! :)

Това не ми изглежда редно. Моето мнение по въпроса е, че по този начин HavVvoc не прави НИКАКЪВ маркетинг. Т.е. нали идеята на афилиейт маркетинга е да направите продукта атрактивен за посетителя - нали за това се пишат тези статии. Ако беше въпрос на реклама, прозиводителят нямаше да се занимава с афилиейти, а щеше директно да си го рекламира сам :)


така и така има наистина много кликове и бързо си свършвам бюджета

Да си призная това звучи интересно :) Щом има кликове, е добре. Обаче това не е гаранция, че продукта е станал атрактивен за посетителите и който е кликнал непременно ще купи, така че ще чакам да споделиш каква е конверсията :) А ако не се лъжа - сайтовете на самите продукти не бяха ли едни с по няколко страници само? Поне сайта на този, който аз промотирам, не съдържа почти нищо.
 
Последно редактирано:
От: Мнение за мързеливото афф

И аз бях пробвал една подобна кампания, но бях качил темплейт на Генбъкс и линквах към него. Бюджета ми наистина се стопи бързичко. Общо-взето бях на загуба. Но моя е грешката, че първо не бях разучил как стоят нещата с ППЦ. По блогове и форуми четох, че експертите първо пускали пробна PPC кампания в Yahoo (за по-евтино), за да се ориентират в конверсията, а после натискат в Adwords.
Всичко опира до основния проблем - да откриеш най-добре конвертиращия вариант, за което наистина трябва да имаш малко $$ в повече.
 
От: Мнение за мързеливото афф

Най-безопасния начин за докарване на трафик ми се струва seo. Но и тогава има риск - сайта може да влезе в пясъчника и да не получиш резултат скоро (или да бъде заличен завинаги от индекса).
 
От: Мнение за мързеливото афф

Няма сигурни методи, но има работещи. Ще ти трябват малко повече изклквания на рекламката, тъй като трябва да се адаптираш на база:

1. От кои думички купуват най-много.
2. Кое заглавие и описание на рекламката кара трафика да идва повече.
3. Орязване на губещите думички.
4. Добро позициониране.

Всичко това ако бъде добре нагласено, ще се получи номера. Но има и една ако. Ако сайта беше с пипнато копи (а то няма начин да е), може и по-бързо да дойде чудото. Коплексно е, а това че си писал че е марзелив начин. Определено не е, те първа сега почва работата.;)
 
Става и така но не бих пробвал точно с отслабването нишата е засегната от кризата здраво... С дритректно линкване към темплеита нямате контрол върху лендинг пеиджа и демек в повечето слуаите плащате прескъпо за клик затова купувате един домеин (ком за повече тръст) или инфо за по тънко (макр че разликата е няколко клика) взимате си безплатен хостинг от афилиейт програмата оптимизирате си лендинг пеиджа и пускате...

пп като пускате афилейт линкчета в текста така масово намалвате силата на линкчетата в подписите ама вие си знаете.... ще видя какво е вс ДП
 
Последно редактирано от модератор:
От: Мнение за мързеливото афф

Общо взето това е само експеримент, нямам за цел с това да получа някакъв основен доход :)

Наистина сега си поставям следните задачи:
1 Максимално конкретни ключови думички (те са и по - евтини от широкообхватните "health" "diet" или "weight loss")
2 Преценка на конверсията (Сайта наистина е доста опростен и има едва няколко страници, но пък най - важното му е там... успоредно с този експеримент водя и кампания към поддържан със 100% уникален кънтент афф блог с около 10на статии до момента, като на 2 дни качвам нова статия. В даден момент ще сравня двете конверсии)
3 Според конверсията да намеря оптималната цена за клик - хем да ми носи достатъчно количество кликове, хем при ордър да си върна загубеното и да съм на печалба. (Май най - важната и най - трудната част)


Иначе нарочно съм писал, че това е мързеливия начин, защото като сравниш работата по една ппц кампания (3-4 часа максимум - общо) със работата по един афф сайт или дори блог (писане на статии, оптимизация, маркетинг и реклама, че даже и занимавка с хостинг, домейн и всичките му салтанати) това си е определено по - мързеливо. Именно за това, ако даде резултати - те ще са краткотрайни - докато пускам кампании само, докато ако се развие един афф сайт/блог и му се направи добро сео, след време дори да се остави на автопилот той може да прави по някой друг долар...


Ами общо взето това е за сега, с интерес чакам още мнения, главно към негативните съм настроен добре, защото от тях ще се роди истината :)
 
аз ти говоря за елементарен сайт които се пуска за минути купуваш домеин качваш темплеит оставям му се дупликеит контент (домеина му се жертва сеото само за ппц е) стъфиш с киурди защото иначе и докато ти даваш намопример 70 цента за health" "diet някои които излиза преди теб в ппцо дава по малко от 30 защото си е оптимизирал лендинг пеиджа.... адурдс не е класическо ппц в яхо също има оптимизацията но там зависи повече от цтр (адове на които се клика повече излизат по напред) при Г също ама и лендинг пеиджа...
 
От: Мнение за мързеливото афф

Aз да попитам само, на кой клик според теб някой ще купи weight loss pills с думичката health или diet? С втората може и по-бързо да дойде продажбата. Знам че е хубаво да се експериментира, но това което хващаш като думичка не е никак евтина, както и никак не е таргет (health). :) Тук ще го разнищиме въпроса. Наистина със sales landing page ще е много по-силно като идея. Но и по другия начин не е излкючено да не стане. :)

Успехи.;)
 
От: Мнение за мързеливото афф

Днес с малко оптимизация на кейуордс и цени получих 15 клика за 7 лева... то хубаво, но отново бюджета ми за деня е свършил още сутринта :d За утре още ще сваля цените и може да се сетя още някоя хубава думичка...
 

Горе