Мнение за нов уеб сайт

galinstefanov

Well-Known Member
Здравейте, колеги

от доста време имам купен един домейн, който взех за да разработя един проект - информационен портал за студентски бригади включващ най-важната информация при организирането на една бригада. Сайтът е wordpress базиран. Искам да чуя вашите отзиви. Нося на критика, така че смело. По-добре да се оправят нещата на време.
Сайта се намира : http://brigadi.info

Поздрави,
Галин Стефанов
 
От: Мнение за нов уеб сайт

Постарал си се харесва ми :)
Горното меню което динамично показва страниците ме зарадва.
Може би му трябва малко повечко "живот" като примерно този сайт http://www.ukbrigade.com/
Успех!!
 
От: Мнение за нов уеб сайт

На мен само логото не ми харесва. Това знаме много ми се набива в очите и името се губи.
 
От: Мнение за нов уеб сайт

Ами тъй като нямам особено големи умения с фотошоп, а пари за лого на този етап не мисля да отделям, защото ще са ми нужни ресурси за контент и скалъпих това. Реших да вкарам картинка в текста, за да го направя по живо самото лого иначе само текст е много постно.

Поздрави!
 
Логото на мен пък ми харесва много.
Нещо менюто отгоре черното което ти е, много трудно се цъка примерно "Самолетни билети" .. много зор докато го цъкна.. смисъл, тръгвам да го избирам и ми се затваря менюто.. Погледни го там..

И другото което.. МАХАЙ ГРАБОТОООООООООО :lol:
Не заслужават трафика.. ще направиш жълти стотинки.. По-добре си сложи ад сенс.. и да извадиш някой лев поне.. ;)

Иначе като цяло ми хареса сайтчето :p
Успех!
 
От: Мнение за нов уеб сайт

Не ми харесва колко ширина си оставил за статии. Получил се е ефекта на комина, трудно се чете така, има много неща, които отвличат вниманието - като се почне от бутоните за гласуване в ляво, и после цялото съдържание на двете ненужно широки колони в дясно. Мисля, че няма да загубиш ако стесниш едната колона.
 
От: Мнение за нов уеб сайт

Хубаво е като си подхванал черното и оранжевото, да направиш и лого-то в такива цветове. Все пак хората идват да се информират и да споделят опит, не да гледат шарении. Успех с начинанието!
 
От: Мнение за нов уеб сайт

И на мен ми харесва логото, иначе с менюто горе наистина е трудно за използване (2 пъти влезнах в гработо, заради него:)). То гработо вероятно е сложено за пълнеж, че няма контент в момента:). Едно адсенс каре в хедъра, а останалото грабо да се замества с картинки към нови статии, примерно.
Това фрндлъ урл обаче много кофти стои с това sasht- category/sasht/firmi-za-amerika/. Това също - category/velikobritaniya/firmi-za-velikobritaniya/ По-добре да са usa i great britain, все пак всеки знае какво означава това:)
Въобще трябва хубаво да си премислиш структурата на сайта предварително, какви и колко категории ще има, че после да не стане плетеница между уиджетите и форума.
 
От: Мнение за нов уеб сайт

Оправих менюто да се задържа повече време като се отвори, защото преди това наистина бъгваше и изчезваше.
Относно ефекта на комина, го коригирах, когато се отвори статията да остава само една колона в дясно.
Коригирах и това, за което говори waldes с линковете, но все още се чудя каква ще е най-добрата структура на категориите.
Какво е мнението ви относно WP структурирането, не че няма материали в google, сега дори ще почета за експертни мнения :)
Гработо е сложено за пълнеж към момента.

Поздрави,
Галин
 
От: Мнение за нов уеб сайт

за да не изброявам какво не ми харесва, ще кажа кое ми харесва - няма такова. :)
 
От: Мнение за нов уеб сайт

Ами не е най-професионалното изпълнение ама като за начало не може да е чак толкова зле :) Ако не те мързи напиши 1 ред какво не ти харесва.
Благодаря!
 
От: Мнение за нов уеб сайт

Сайта не става, защото:
- Видях американско лого... и след като се загледах в края има част и от Великобитания. Не са ти нужни умения по фотошоп - заради един google fonts и готово :). Хората няма да посещават сайта ти заради логото.
- Времето и Грабо са ти по важни от съдържанието?!?! Отдели повече място за него, все пак това е важната част от сайта.

И не започвай с дизайна, той е последната част от един сайт. Първо проучи хората от каква информация се интересуват в тази област, набави си я и чак след това обвий резултата в дизайн.
 
  • Like
Реакции: Sky
От: Мнение за нов уеб сайт

Да се изкажа и аз:

- Логото е прекалено шарено и на пръв поглед се чете трудно, също така е и много голямо. Както каза колегата горе, сложи някакъв изчистен шрифт може би с някаква картинка или символ отпред.

- Първата страница на сайта е доста неподредена. Страниците със статия не са толкова зле, но първата с тези 2 колони от дясно, между които няма и разстояние изглежда доста объркващо, навсякъде кутии с текст, линкове, прогнози за време от които няма нужда и т.н. Остави само един сайдбар с топ статии и отляво си нареждай новите неща.

- Менюто най-горе в началото даже не го видях, може би е най-неизпъкващото нещо на страницата, сложи го на мястото на тази оранжева лента и остави това преплъзване надолу след кликването на всеки линк, няма смисъл - това се прави за уеб сайтове от една дълга страница по която се скролва без да има други отделни - направо си зареди страницата със съотвената статия. Има и някакво закъснение между минаването върху линковете и показването на падащото меню, което дразни - направи го да се показва веднага.

- Раздели различните кутии малко по-забележимо. В момента всичко бледнее, текста, линковете, фона и малко се обърквам кое трябва да гледам - нищо не изпъква и както казах по-горе не е подредено.

Това е от мен, дано съм бил полезен ;)

Поздрави!
 
От: Мнение за нов уеб сайт

Сайта претърпя доста промени, мисля сега вариант за логото. Благодаря на всички Ви :) Много полезни мнения, мисля, че се получи нещо много по-добро от предходната версия.

Поздрави,
Галин
 
От: Мнение за нов уеб сайт

Сега е много по-добре, но наистина премести менюто да е върху оранжевата линия , че така не се вписва изобщо.А за форума плъгин ли ще ползваш или отделна система ?
 
От: Мнение за нов уеб сайт

Пратих ти на лична едно лого, ако ти харесва - дерзай :)
 

Горе