Мнение за сайт... no-paper.getenjoyment.net

Msecurity

New Member
Реших да си направя сайт за онлйан книги,учебници и такива работи и та тъи де за 1 седмица го напраих уш.
Дайте някакво мнение какво още трябва да се направи :)
http://no-paper.getenjoyment.net
 
От: Мнение за сайт... no-paper.getenjoyment.net

Е ае де :)
Кажете какво не ви харесва чак са учудвам че никои не ще да ма критикува малко :D
 
От: Мнение за сайт... no-paper.getenjoyment.net

Днес много не съм поглеждал тук, така че това се надявам да мине за основателно оправдание за това, че не съм обърнал внимание на темата ти :).

Иначе след бърз преглед имам няколко критики/съвета:
1. Критика: Прегледай внимателно началото на кода на всички страници.
В тази за началото и тази за материалите е указана кодировка, макар и по грешен начин (meta таговете се пишат в <head>..</head>, който е в <html>...</html>), докато в другите указване на кодировка няма и при мен се виждат "приятни" знаци.
2. Съвет: Изкарай си стиловете в отделен външен файл. Така е по-пригледно, а и по-ленсно се редактират нещата когато са разделени (html на едно място, css на друго).
3. Съвет: Би било хубаво да си сложиш малко мета тагове (не говоря конкретно за meta keywords, които са маловажни) както и favicon (странно как давам акъл за това второто, след като и аз го пропускам често:evil:).
4. Критика: Не видях никъде да имаш заглавие (не говоря за тагът title). Казано по-просто, липсва <h1> тагът. Използвай <h[12345]> таговете за да може ботовете на търсачките да се ориентират за какво аджеба става дума в тези страници, но дори да нямаш толкова много подзаглавия непременно ползвай <h1> и то точно само веднъж във всяка страница.
5. Съвет: Би било добре от SEO гледна точка да ползваш пренаписани адреси, в които да се съдържа под някаква форма заглавието на материала, който се очаква да се купи.
6. Съвет: От SEO гледна точка би трябвало да помислиш за по-обилно вътрешно линкване между страниците. Популярният вариант е с възлови страници базирани на тагове. Аз лично препоръчвам линкване от материал към други, които са на подобна тематика (това вече е важно и за посетителите освен за търсачките), а ако трудно може да се направи разпознаването на сходност между материалите, то тогава ползвай хаотично линкване, но непременно трябва да помислиш за добро вътрешно линково омрежване.

Толкова за сега, че ме мързи да мисля и преглеждам повече. Нека другите кажат какво мислят.
 

Горе