Мнение за стартъп

От: Мнение за стартъп

dnc - нека да иска мнение, да му се помогне, нали все пак това е форум. Но когато някой прави един бизнес проект, започва бизнесначинание а иска да мине тънко, и да получи безплатно Ноу-хау ... е, ами това за мен си е нахалство. За теб и за другите може да не е, но за мен е.

А това, че пиша едно и също навсякъде от известно време насам, както казваш - ами явно от известно време насам има едни и същи тарикати, които хем не знаят, хем не искат да си платят услугите за дизайн, за оптимизация, за правене на сайт, та правят дежурните теми "за помощ". Един ще помогне с дизайна, още няколко ще го доизгладят, друг ще помогне с оптимизацията, трети ще му напише някой "малък код" ... и готово... а после и едно "Благодаря" няма. Ако това не е нахалство - здраве му кажи!
 
От: Мнение за стартъп

@Странник, ти се 'бати разбирача!
На всяка манджа мерудия :oops: то не беше дизайн, програмиране, сео (опс, seo :mrgreen:) и стигнем до статиите които пишеш за по 10 лв./бройката
няма ли да се спреш? като не искаш да помагаш безплатно - не го прави
има сайтове където да си пуснеш обявата за платено консултиране...поне един път да беше дал полезно мнение с което да разберем, че си гуру
 
От: Мнение за стартъп

Странникът, в конкретния случай мисля, че човека търсеше препоръки кое да промени по сайта, а не някой да му прави промените за без пари, никъде няма написано "ако можете да помогнете пишете на ЛС и тн"

Това което аз разбрах от неговата тема, а гледам че и други така са възприели написаното е кое се набива на очи на първо четене и би попречило в бъдещото развитие на сайта.

Също така има много причини кога някой да търси безплатна помощ - все пак не живеем в Бахрейн и всички да имат скатани по четвърт милион - има хора нуждаещи се и живеещи с надеждата един сайт да започне да им вади по някои лев, а в същото време нямащи нужните познания и средства.

Не мога да не отбележа обаче, че донякъде в някой теми си имал право и сам адмирирал написаното, защото автора на темата е подходил на криво, но този случай определено не е такъв.

Моля те не слагай всички под един знаменател, има много достойни и свястни хора...

В днешно време е много по-лесно да се изкарат пари било то онлайн или офлайин, повече са възможностите както и да го погледнем, но нека това да не се случва с цената на всичко, нека не губим човешкото в себе си - виждате всички че света се променя - едни режат глави други мамят и лъжат на поразия, ако не останат добри хора ще загинем като раса.....
 
От: Мнение за стартъп

Малко offtopic : Този @Страникът се изказа и в една моя тема и много ме ръчна, но не съм го показал по никакъв начин. Отваряйки която и да е тема, знам, че тоя е вътре с неговите негативни коментари. Такова голямо самочувствие няма никъде. Но то не е полезно за никой, камо ли за форума.

Същото това питане го пуснах и в чуждестранен форум. Превърна се в страхотна дискусия! Та, сега ти ми кажи т.нар. Страникът ти в помощ на този форум ли си или в ущърб? Аз вярвям във второто.

Със сигурност не си така и в живота, защото винаги ще се намира някой, който да те сложи на място. За това продължавай да си "действаш" зад псевдонима ти и разваляй дискусиите. Незнам до кога така обаче. Със сигурност знам, че ти си един вирус, сеещ негавитизъм навсякъде. Може би този вирус мога да го кръстя "българщина"...
 
От: От: Мнение за стартъп

Не мога да не отбележа обаче, че донякъде в някой теми си имал право и сам адмирирал написаното, защото автора на темата е подходил на криво, но този случай определено не е такъв.

Напротив - точно такъв е. Иска безплатни съвети. Безплатни съвети - на кукуво лято. Аз като му кажа какво не му е в ред на сайта и да го промени - то аз ще съм свършил повече от половината работа.

Правете разлика: едно е да получиш помощ, когато нищо не знаеш и искаш знания да се развиваш, а съвсем друго е да търсиш помощ за да ти оправят калпавото сайтче което си направил и после да печелиш пари. Щом става въпрос за пари и ще печелиш от този продукт - то ще подходиш както е редно и ще си платиш за съветите.

И разбира се - като няма пари да си позволи да прави бизнес, то да не се хваща да го прави. Даже и в Бахрейн се искат пари за тази работа.

DonMakaveli - щом съм го направил, значи е имало защо.

nortrant - нещо пак си се объркал жестоко, но ти кога ли си бил оправен! Аз статии не пиша! И си прав - безплатно не помагам на абсолютно никой!

Безплатно помагам само на хора, които след като им покажа грешките видя, че те имат желание да ги поправят, когато искат да научат нещо ново. Има достатъчно такива хора тук във форума, помагал съм на много, и пак ще го правя.

Както ми казвате да не пиша в темите, които не харесвам, аз пък ще ви кажа - като не харесвате това, което пиша, не ме четете!

Това е форум и мога да пиша във всяка тема в която поискам.
 
От: Мнение за стартъп

Ееее, другия път да не ти се налага на теб да потъсиш мнение, смятам че не си прав, но ти си знаеш..... посочи ми един в тоя форум който прави сайтов и няма да печели от тях - не обичм да цитирам ама това ти си го писъл - Щом става въпрос за пари и ще печелиш от този продукт - то ще подходиш както е редно и ще си платиш за съветите - хората тук си правят сайтовете за спорта и да се хвалят че имат по 10 сайта, тия дето искат съвети си ги гледат за хубаво сайтовете и им се любуват....

Кво щеше да ти стане ако му беше казал: "това и това не ми харесва лично на мен" и готово, пък той ако не може да се оправи, току виж те потърсил срещу заплащане да му го оправиш.

Айде със здраве от мен, празници идват време е за равносметка
 
От: Мнение за стартъп

Кво щеше да ти стане ако му беше казал: "това и това не ми харесва лично на мен" и готово, пък той ако не може да се оправи, току виж те потърсил срещу заплащане да му го оправиш.

Оооо, правил съм го, казвал съм го, и не един път, още от началото от когато съм във форума. Помагал съм не един път на много хора. И какво получих насреща? В официалните дискусии - подигравки, че не разбирам, а на лични - съобщения с молба да им помогна. Е, писна ми от това. Промених отношението си и вече само подигравки от мен. Който не му харесва - да не чете.
 
От: Мнение за стартъп

На тоя Странникът идеята му е единствено да се заяжда и да прецаква темите на хората. До сега не съм го видял да помогне на някой. И в моите теми се е заяждал, като абсолютен идиот.
Комплексиран смотаняк с високо самочувствие.

Сайта за уроците е як. Идеята не е нова, но пък нужда от знания винаги ще има, особено в нашия бранш. Поздрави за което!
Моя съвет е да оптимирате thumnails-картинките. Малките картинки всъщност са намалени със стилове големи картинки. Това е дреболия, която лесно може да се фиксне.
 
От: От: Мнение за стартъп

На тоя Странникът идеята му е единствено да се заяжда...

Сам съм го написал, че вече ще се заяждам, не откриваш топлата вода, всъщност повтаряш като папагал, измисли нещо друго, креативно, твое!
И когато го измислиш се обади, ако е достатъчно добро и заслужаваш помощ - ще ти помогна, ако не - ще те навикам!
 
От: Мнение за стартъп

Оооо, правил съм го, казвал съм го, и не един път, още от началото от когато съм във форума. Помагал съм не един път на много хора. И какво получих насреща? В официалните дискусии - подигравки, че не разбирам, а на лични - съобщения с молба да им помогна. Е, писна ми от това. Промених отношението си и вече само подигравки от мен. Който не му харесва - да не чете.

Ахх, горкото момченце, нараниха ли те мили мой? Прегрътка искаш ли да ти мине малко?
 
От: Мнение за стартъп

Цели 25 заявки? Лелеей, как само вредиш на колегите си! Това означава, че си лишила колегите си от 25 поръчки за статии. Ако сметнем, че аз вземам за статия 10 лв. и около 1/3 от тях щяха да поръчат при мен - значи ти си ме лишила от близо 100 лв. приход.

да..знам... сега ще кажеш, че един приятел ги пише
нещо такова ще да е:

Работил си по сайта на мой познат, след което той ми се оплака, че сайта му беше порязан и съответно провален.

и още нещо:
Съжалявам, че тогава не приех предложението му аз да му вдигна сайта
защо не си приел предложението? Сигурно си бил затрупан от поръчки за десет левови статии :mrgreen:
 
От: Мнение за стартъп

nortrant - Благодаря, че ми припомни това, което съм писал. Само, че отново заблуждаваш и лъжеш хората, което не ти прави чест!

Хайде, стига с мен, темата в тази дискусия е друга. Нещо много разводнихте темата на човека. Ако няма с какво да му помогнете - не пречете.
 
От: Мнение за стартъп

И как ги заблуждавам, като съм дал само цитати?

Случи се нещо мнооого интересно: за първи път ти казваш да се спре това което ти правиш през цялото време (айде няма да казвам, че според твоето предложение, би трябвало да ти се отнеме правото да пишеш).
Хайде, стига с мен
Не понасяш голямото внимание насочено към теб? А ти си позволяваш да спамиш във всяка тема.
та какво стана - за първи път ти се отказваш да спамиш. Обикновено авторите на темата не ти обръщат внимание, отказват се да спорят с теб или пък спират да посещават форума заради теб, но сега няколко човека ти обърнаха повече внимание отколкото ти си свикнал и по този начин напусната зоната си на комфорт

най-просто казано, ти обичаш нещата да станат по този начин: някой пусне тема. Ти влизаш и драскаш нещо негативно и безсмислено. Голямо постижение ще е ако автора на темата, започне да се оправдава. И така трябва да си размените поне няколко коментара. След това тази тема ти омръзва и чакаш нова в която да направиш абсолютно същото.

Вече разбираш, че си допуснал грешка с тази тема. Но не знаеше ли, че все някога ще се случи? (половината мнения от тази тема са на различни потребители които ти казват едно и също. Тяхното мнение за теб е еднакво).

Много ще ти е трудно да продължиш да пишеш (в тази тема). Затова нека този коментар да е последен и да не разтегляш локуми, защото ставаш смешен (поне един да те беше защитил..).
 
Последно редактирано:
От: От: Мнение за стартъп

Да, цитати извадени от контекста, които нямат нищо общо с тази тема. И по този начин се правиш на идиот и спамиш, докато ние спорим с другите дали трябва да се помага на някой, който прави сайт и иска да печели от сайта, но няма пари да наеме хора да му оправят сайта и иска безплатна помощ, погрешно приемайки форума за общност, която е длъжна да помага на другите в бизнеспроектите им.

И за това въобще не смятам, че съм допуснал грешка, напротив - ще продължа да пиша от тук до края на света! Но само по темата в тази дискусия.
 
От: Мнение за стартъп

Аз не виждам нищо градивно в твоите коментари.
Нормално е сайта да бъде с цел печалба и това няма нищо лошо. Утре като си направиш и ти - може да пуснеш тема с молба за коментари от потребителите.
 
От: От: Мнение за стартъп

погрешно приемайки форума за общност, която е длъжна да помага на другите в бизнеспроектите им.
Комплексарче, форумите са точно за това. С няколко човека от този форум си помагаме и имаме вече 2 успешни проекта. Това, че на теб не ти помагат безплатно, не означава, че всички са идиоти, като теб.
 
От: От: От: Мнение за стартъп

Аз не виждам нищо градивно в твоите коментари.
Нормално е сайта да бъде с цел печалба и това няма нищо лошо. Утре като си направиш и ти - може да пуснеш тема с молба за коментари от потребителите.

Еее, доживях от теб един смислен коментар, а не обиди!
Значи, пак ще го кажа: Едно е човек да иска да прави нещо, да не знае и да иска да се научи, но друго е когато представя готов продукт и иска да му го оправят с безплатни съвети. Това за мен са две коренноразлични неща, и ако вие не правите разлика или ви е все едно - при мен не е така. В ситуация от първия случай съм помагал, помагам и ще помагам. А във втория случай - считам това за нахалство и тарикатлък на дребно. Като в оня виц за един габровец, който се разболял, но не искал да отива на лекар за да не дава пари и когато срещнал свой познат доктор го попитал: "Докторе, когато се разболеете какво правите?". Но не случил, доктора се замислил за момент, усмихнал се и отговорил: "Ами отивам на лекар да ме прегледа."

Та значи - в тази ситуация аз не мисля като вас и си позволявам да го кажа. Нормално е това да не ви хареса, но да обиждате вече - това не е нормално.

Комплексарче, форумите са точно за това. С няколко човека от този форум си помагаме и имаме вече 2 успешни проекта. Това, че на теб не ти помагат безплатно, не означава, че всички са идиоти, като теб.

А ти какво, сновеш от темата за Русия тук ли? Виждаме в другата тема какво представляваш. Имай си ако искаш не два, а 102 проекта, мен това що трябва да ме интересува?
 
От: Мнение за стартъп

Потребителите тук са ми помогнали тук за 2 и косур години толкова, че и за 20 години няма да мога го върна.
Такива като Странника са навсякъде - няма как без тях. Ако не им обръщаш внимание ще ти се качат на главата, да им обърнеш внимание ще спориш до безкрай.

Не знам, някой ако има решение за справяне с индивиди сърдити и на сянката си да сподели.
 
От: От: От: От: Мнение за стартъп

Еее, доживях от теб един смислен коментар, а не обиди!
Значи, пак ще го кажа: Едно е човек да иска да прави нещо, да не знае и да иска да се научи, но друго е когато представя готов продукт и иска да му го оправят с безплатни съвети. Това за мен са две коренноразлични неща, и ако вие не правите разлика или ви е все едно - при мен не е така. В ситуация от първия случай съм помагал, помагам и ще помагам. А във втория случай - считам това за нахалство и тарикатлък на дребно. Като в оня виц за един габровец, който се разболял, но не искал да отива на лекар за да не дава пари и когато срещнал свой познат доктор го попитал: "Докторе, когато се разболеете какво правите?". Но не случил, доктора се замислил за момент, усмихнал се и отговорил: "Ами отивам на лекар да ме прегледа."

Кое е по-лошото: ти търсиш само теми в които да се изкажеш негативно. Със сигурност има и такива в който не може да намериш нещо за което да се заядеш и разбира се в тях не пишеш. Защо?
 

Горе