Много под-домейни в Wordpress?

Daten

Member
Искам да създам около 100 под-домейна в даден сайт, като всеки един от тях да си има дизайна на основния домейн.

Какво точно имам предвид. Правя спортен сайт, като искам всеки един отбор да си има статична страница - отбор1.сайт.ком, отбор2.сайт.ком и т.н.

Дайте съвети за най-лесния и удачен вариант това да стане.
 
От: Много под-домейни в Wordpress?

Откровено казано нямам идея. Но в последната версия на WP се поддържа мултиюзър функцията (точно това, което ти трябва).
Търси за WordPress MU
 
От: Много под-домейни в Wordpress?

Аз съм питал СуперХостинг, казаха ми че може да направят Wildcard subdomain (който ти трябва) даже и на споделен хостинг :)
 
От: Много под-домейни в Wordpress?

Отговора от СуперХостинг за много субдомейни е.
"Бихме искали да Ви уведомим, че няма проблем да създадете 150 под-домейна , както и да използвате едно и също файлово съдържание и една и съща база данни за тях. В случай, че желаете може да използвате едно и също файлово съдържание за всеки един под-домейн, като при създаването му зададете за "DocumentRoot", папката която ще използвате и за другите под-домейни".

Въпроса ми към вас е ако създам папка otbori и в нея имам файл otbor.php как да задам на otbor1.saita.com да взема информация от saita.com/otbori/otbor.php?id=1 примерно.
 
От: Много под-домейни в Wordpress?

Първо правиш addon домейн "домейн.ком". После правиш субдомейн "*" (без кавичките) върху "домейн.ком".

domain.png


Може примерно да направиш addon домейн (не субдомейн!) "блос.домейн.ком" и после да направиш субдомейн "*" (без кавичките) върху "блогс.домейн.ком".

subdomain.png


Обърни внимание, че субдомейна блогс.домейн.ком го въвеждаш не като субдомейн, а като addon домейн.

Внимание: На картинките е показано само въвеждането на субдомейна "*" (без кавичките).
Внимание (2): По-горе пише за два съвсем различни случая - това не са четири стъпки, а две стъпки в два различни случая (в първия случай имаме главен блог домейн.ком, а във втория имаме главен блог блогс.домейн.ком, като домейн.ком е някакъв отделен сайт - напр. имаме официален сайт на нещо си и хостинг за блогове на блогс.иметонадомейна.ком, където пишат феновете като всеки фен си прави блог моятблог.блогс.иметонадомейна.ком).

Това работи в cPanel на повечето доставчици на уеб хостинг.

Когато инсталираш Wordpress MU трябва субдомейна звездичка да сочи към същата директория, където сочи домейна.
 
Последно редактирано:
От: Много под-домейни в Wordpress?

много хубав ник :)
 
От: Много под-домейни в Wordpress?

Продаваме книги

Май нямате опит с писане във форуми. Когато се пише във форум по нова тема се отваря нова тема (разбира се в подходящия раздел).

В случая мястото на обявата за книгите е в раздела Кофа, тъй като няма раздел за подобни неща. В раздел Пазар може да се пише за услуги и реклама (предполагам, че там попада и обявата за уроците). Може да пробвате да пуснете обявата за книгите също в раздел Пазар (ако администраторите на форума преценят, че не и е там мястото ще я преместят в кофата).

Препоръчително е да се ползва подходящо заглавие на темата с цел по-добро SEO.

Тук едва ли ще намерите клиенти за хартиени книги и уроци по математика, защото тук четат предимно хора, които не четат книги от хартия и не се интересуват от математика (учениците тук четат за да се научат как да изкарват пари без да работят, а такива хора знаем защо не се интересуват от математика и книги).

Но въпреки това форумът се индексира добре в търсачките и при добре написано заглавие (и ако администраторите не изтрият темите) може да намерите клиенти.
 
От: Много под-домейни в Wordpress?

Ето как ми отговориха СуперХостинг.

"Здравейте,

Бихме искали да Ви информираме, че доколкото сме запознати има подобна опция на Wordpress, чрез която бихте могли да създавате мрежа от сайтове към един wordpress (отново работи на база под-домейни). По-подробна информация относно wordpress multisite, можете да видите тук:
http://codex.wordpress.org/Create_A_Network

В случай, че желаете да извършите подобна реализация, то тогава не е необходимо да се създава всеки един под-домейн по отделно. Достатъчно е единствено да се добави wildcard под-домейн , от вида (*.domain.com). След добавянето на wildcard под-домейна, wordpress поема отговорността, автоматично (след зададени настройки от Вас ), да прецени какво съдържание да визуализира, според отвореният под-домейн, например:
- при отваряне на отбор1.domain.com , wordpress разпознава под-домейна и отваря съдържание-отбор-1, при отваряне на отбор2.domain.com, wordpress визуализира съдържание-отбор2 и т.н.

В по-горе описаният случай се използва само един wordpress (1 база данни), а всеки отделен под-домейн (микро сайт) се настройва от Вас, посредством интерфейса на wordpress."

Така и не можах да го наглася....
 

Горе