Много прост PHP код

Tsanko

Member
Значи нещо много просто което в момента нмога да се сетя, а ми трябва. Става въпрос за PHP страница с две кутиики username и password. Когато паролата не е правилна да изписва нещо, а ако е правилна да продължава към друга страница. Паролата ще е сложена в кода. Това е.. Проста работа ама а деее...
 

nik0la

New Member
Tsanko каза:
Значи нещо много просто което в момента нмога да се сетя, а ми трябва. Става въпрос за PHP страница с две кутиики username и password. Когато паролата не е правилна да изписва нещо, а ако е правилна да продължава към друга страница. Паролата ще е сложена в кода. Това е.. Проста работа ама а деее...

има много фрии скриптове в горещите чушки ;)
 

Tsanko

Member
georgimateev каза:
В обявите за фрийлансери обиквено се поставя и цена, или ти искаш търг да правиш? :)

П.С. Аз няма да участвам в бидванет, лягам да спя. Надявам се, че все пак си ме разбрал.

Да ве freelancer :) Говоря за код който се пише за 5 минути. Не ми трябват нито база данни нито нищо..прост PHP код който при въвеждането на дадени име и парола препрашта към друга страница, а ако не са правилни изписва някакъв текст :)
 

Tsanko

Member
За 1 час по най-леимарския начин си направих това което ми трябва като се има предвид че не съм се занимавал с php поне година и половина :) Не ми трябваха нито скриптове нито нищо..просто един просто php код :roll:
 

VKD

New Member
Малко късно виждам темата.Найстина е много лесно това което питаш.Обикновенно се прави с БД, но и с бисквитки може да стане:
<?php
$potrebitel = $_POST['potrebitel'];
$parola = $_POST['parola'];
$seld = $_SERVER['PHP_SELF'];
if( ( $potrebitel != null ) and ( $parola != null ) )
{setcookie( "registr","1" );
header( "Location:stranica.php"); #stranicata kym koqto da redirektva
exit(); }
?>

<form action =<?php echo( $self ); ?>"
method = "post">
Име:<input type="text" name="potrebitel" size ="15">

Парола:<input type="text" name="parola" size ="10">
<input type="Submit" value="Вход">
</form>
 

Tsanko

Member
Хехехе аз го направих много просто с няколко PHP фаила и стана точно както ми трябваше :) Благодаря и аз за този код и добре дошъл.
 

gunshot

Active Member
VKD каза:
Малко късно виждам темата.Найстина е много лесно това което питаш.Обикновенно се прави с БД, но и с бисквитки може да стане:
<?php
$potrebitel = $_POST['potrebitel'];
$parola = $_POST['parola'];
$seld = $_SERVER['PHP_SELF'];
if( ( $potrebitel != null ) and ( $parola != null ) )
{setcookie( "registr","1" );
header( "Location:stranica.php"); #stranicata kym koqto da redirektva
exit(); }
?>

<form action =<?php echo( $self ); ?>"
method = "post">
Име:<input type="text" name="potrebitel" size ="15">

Парола:<input type="text" name="parola" size ="10">
<input type="Submit" value="Вход">
</form>
този код изобщо не е верен, не само че е пълен със синтактични грешки, ами и логиката е грешна - влиза се със всякакви парола и в бисквитката се пази вместо потребителско име "1". И защо се пази тази бисквитка не става ясно - във останалите файлове трябва да има проверка за стойността на бисквитката, иначе няма смисъл от нея.
 

VKD

New Member
Синтактични грешки?Сигурен ли си че знаеш какво означава думата синтакс?
Друг е въпросът, че найстина това не е което търси Тсанко.Както каза Гъншут трябва да има файл който да проверява за юсера и паса.
 
Tsanko каза:
Хехехе аз го направих много просто с няколко PHP фаила и стана точно както ми трябваше :) Благодаря и аз за този код и добре дошъл.
Знаех си аз, че от мързел питаш. Аз пък от мързеливи ям :)
 

Tsanko

Member
georgimateev каза:
Tsanko каза:
Хехехе аз го направих много просто с няколко PHP фаила и стана точно както ми трябваше :) Благодаря и аз за този код и добре дошъл.
Знаех си аз, че от мързел питаш. Аз пък от мързеливи ям :)

Хехехе ми не ми се занимаваше..да чета и да пиша амаа..се наложи :) То в краина сметка не направих логин скрипт, а направих няколко вързани php страници и ми свършиха перфектна работа :)
 

gunshot

Active Member
VKD каза:
Синтактични грешки?Сигурен ли си че знаеш какво означава думата синтакс?
Друг е въпросът, че найстина това не е което търси Тсанко.Както каза Гъншут трябва да има файл който да проверява за юсера и паса.
Думата е синтаксис, а не синтакс.
пример за грешка е:

<form action ="<?php echo( $self ); ?>"
method = "post">

къде бяха изтървани отварящите кавички?
има и други подобни грешки
 

VKD

New Member
ха и без тези кавички кода си бачка, апачето не ми е изсфирило грешка и за това не съм го забелязал.
 

Горе