Могат ли да ми вземат .net

преди имаше един домейн който се рекламираше от канал 1. Мисля че бе история.бг и беше свободен за регистрация. Аз не го регистрирах, само защото не ми се даваха пари да го платя и особено желание. Но ако имах желание нямаше да се мисля въобще... И ако бяха искали да ми го вземат щях да им предложа да го купят, за много пари....По никакъв начин нямаше да го отстъпя па ако ще да са папа римски даже.
 
Сещам се за този сайт - clubs1.bg. Мисля, че преди време се казваше clubf1.net, но им го взеха само защото има f1 в името, така че внимавайте с търговските марки ;)
 
Трудно ще е някой да ти вземе домейн, който завършва на разширението ".net". Тези спорове(за демейни от първо ниво .net, .com, . eu, .org и т.н) се арбитрират от специализиран Арбитражен съд в международната организация по интелектуална собственост WIPO в Женева, Швейцария. Обикновено става въпрос за спор между търговска марака и домейн, като важните неща за обективното решаване на делото са кое право е възникнало първо и дали собственикът на домейна, съответно марката е бил добросъвестен при продобиването им. Повече подробности по темата можеш да намериш тук: http://www.iusauthor.com/publikacii...-drugite-biznes-identifikatori-v-mregata.html. Казусите във WIPO по темата се разглеждат абсолютно обективно и да ти "вземат" домейна без правно основание е невъзможно!

Не така стоят обаче нещата в т.нар Арбитражна комисия към Регистър.БГ. Мнението на Върховния касационен съд, изказано в редица решения е, че тя не е арбитражен съд. Това означава, че тя не би трябвало да има правото(поне не по закон) да арбитрира спорове с национални домейни, които завършват на ".bg". Tя обаче въпреки това го прави, като по този незаконосъобразен начин с домейните си се "разделят" много български граждани и юридически лица!? Въпросът е защо това се позволява и кога това ще спре.......и дали ще спре? От тази гледна точка според мен да правиш бизнес под .бг домейн е грешка, голяма грешка, защото е брутално рисковано! Защо ли....ето отговорът....http://www.iusauthor.com/publikacii/275-zashto-da-imate-bulgarski-domain-e-greshka.html
 

Горе