Моделът на mp3.dnes.bg

Akademika

Active Member
Не ми се ще да им правя реклама, но днес ми стана интересно нещо докато преглеждах документи на Инвестор БГ. Та техния сайт за музика всъщност се оказа подсайт на един от оснвните им. Може и преди да ебило не съм обръщал вснимание. Та според вас не е ли това форма за "фалшиво" генериран трафик към водещяи домейн, който все пак е за новини??? И второ с какво техния музикаелн се различава според вас от десетките подобни mp3 сайтове, които са рекламирани включително и тук във форума и винаги с абили нахранвани, че са пиратки. ОК, по-конкретен въпрос легално ли е да даваш достъп на потребители до музика под формата на mp3? Ако да, то какъв е проблема е изтормозените хорица тук, дето се чудят къде да си заврът по света сърварите....
 
От: Моделът на mp3.dnes.bg

Еми ако са инфо сайт, какъвто са си, не е изключено категориите / секциите им да бъдат в различни подразделения. Даже е по-правилно да е така, както го правят големите информационни сайтове, както е eurosport.yahoo.com и т.н. Вярно е, че Yahoo е информационен портал, но се отняся и за инфо сайтове / новинарски, обхващащи много теми - бизнес, музика, холивуд, спорт, лайфстайл и др.

А отностно музиката, ако нямат права от изпълнителите и хората държащи правата им, то тогава е подсъдимо. А с какво се отличава ли? Еми като гледам само по това, че е музикалния портал (подсайт) на голяма медийна група. Иначе и аз не намирам ралзика.
 
От: Моделът на mp3.dnes.bg

mp3.dnes.bg или mp3.bg както беше преди, имат сключен договор с musicautor.org (сдружение за колективно управление на авторски права)и най-вероятно си плащат дължимите авторски права за разлика от повечето сайтове които предлагат гледане (слушане) на музика и сваляна на mp3.
 

Горе