Молба за помощ WP

nuni

Active Member
Здравейте,

Не ми е никак лесно да работя с WP:) Поредната тема за помощ.. Този път става дума за mu-varna.com Отгоре има бутон "новини" и там искам да сложа RSS (да публикува новини от друг сайт) изтеглих няколко плъгина, но всички бяха за друго и така й не успях да го направя..за Posts знам, че се използва RSS Poster, но за Page?
Това ми е единия проблем. Втория е, че в категориите изброих няколко предмета.с пример ще покажа,че ми е по-лесно... например при категориите имам Дентална медицина, когато я отваря да имам (1 , 2 ,3 ,4 ,5 курс) и когато натисна 2 курс да ме препраща към нова страница с предметите от 2рия курс... според мен трябва да стане с линкове.. но като напиша Post 2 курс и го линкна към дентална медицина,, ми се публикува в главната страница, което е излишно..Искам да не се вижда на главната страница:)

Благодаря
 
От: Молба за помощ WP

Nuni, не погледнах сайта, но - за да не текат всички публикации в хоума ти трябва къстъм хоум пейдж, който ти сам най- лесно можеш да направиш като си дадеш статична страница за начална и си я оформиш, а категориите ще ти се отварят индивидуално от менюто.
По първият въпрос - доколкото разбрах искаш да публикуваш чужда емисия като своя?? За какво ти е това? За да стане ще трябва да хванеш желаната емисия с RSS постера например и да я публикуваш в някаква категория, която пък да направиш невидима с hide category плъгина например, после да я върнеш в емисия с произволен съответен плъгин и накрая да вложиш получения линк към rss иконката. Или да вземеш желаната емисия с FeedBurner, да си я оформиш и дадеш нейният линк /по- добрия вариант/. Но не виждам смисъл - каква е идеята?
Поздрави!
 
От: Молба за помощ WP

Прегледай списъка с уиджетите за RSS. Имаш само да въведеш адреса отдето ще се фийдват новините.

Второто не разбрах защо така си го направил. Просто създай категория Дентална медицина с нейни подкатегории 1 Курс, 2 Курс, алабала.
После ги напъхай в менюто. Подкатегориите сложи под главната категория и готово. Единственият проблем може да дойде от темата - ако е дърта или боклучава може и да не поддържа WP 3.0 менюта и да няма стилове за подкатегории да се дропдаунват...
 
От: Молба за помощ WP

Доколкото разбрах, човека иска да излъчва от своя сайт чужда емисия, а не да пълни. Така или иначе обаче, линковете от емисията биха водили до другия сайт. За да предотврати това, може да ги поства във някаква скрита категория, ако не иска видимо да пълни оттам и ще има линковете към себе си.
По второто - проблема изглежда не е, че не му излизат категориите в менюто, а че се постват всички накуп и в началната страница, както е в блогърските теми по подразбиране. Затова - както писах..
 
От: Молба за помощ WP

Благодаря ви.
Ще се опитам да направя това което казвате за 1-вия въпрос а за втория,
Искам да пълня страницата "новини" - нея я създадох от Pages и не мога да намеря подходящия плъгин, за да се пълни сайта.
 
От: Молба за помощ WP

Искам да пълня страницата "новини" - нея я създадох от Pages и не мога да намеря подходящия плъгин, за да се пълни сайта.

Не може да пълниш страници, освен разбира се, ако не неправиш сериозни изменения в темата. Просто създай/пълни категория Новини.
 
  • Like
Реакции: nuni

Горе