Моля Ви дайте предложение.

balsamatora

New Member
Здравейте,
Нов съм във форума, това е първият ми пост, прочетох почти всички важни теми главно в този раздел. Искам да ви поздравя за полезния форум :).

Имам един въпрос.
Един приятел има фабриха (цехове) за производство на дървени мебели (столове, маси и тн.) във Велинград.
Решихме да направиме интернет сайт, в който да продаваме.
Понеже транспортните разходи за този тип стока са доста високи не може да направиме нещо от рода на стандартните онлайн магазини като get.bg например.
Защото ако един стол на едро струва 25лв. доставката му ще е 30лв.

Какво бихте ни посъветвали? Да направиме сайта на английски и да се ориентираме към Европейския пазар? Целта е да продаваме с няколко лева надценка в сайта, отколкото е цената на едро.
 
От: Моля Ви дайте предложение.

Ако работите с няколко лева надценка на стол ще трябва да продавате по поне сто стола на ден. В цената на стола трябва да включите много неща разходите по направата на сайта и оптимизирането му, цената на рекламата, данъците които трябва да плащате и тн.
 
От: Моля Ви дайте предложение.

Ами да, общо взето това е планът.
Мисля, че с доставки с тирове до Европа би се завъртял добър бизнес.

Прочетох темите за Affiliate и DropShip бизнеса. Тъй като ние всъщност сме производител, така и продавач на едро, може ли да ме посъветвате дали мога да внедря тези системи по някакъв начин?

Отворен съм на всякакъв коментар и дискусия :)
 
От: Моля Ви дайте предложение.

Предлагайте ги на магазини да ги продават вие си направете само сайт за фабриката (цеха) в който да показвате продуктите и какво произвеждате. Оставете продажбата на търговците. Мисля че така ще имате по-голям успех.
 
От: Моля Ви дайте предложение.

Предлагайте ги на магазини да ги продават вие си направете само сайт за фабриката (цеха) в който да показвате продуктите и какво произвеждате. Оставете продажбата на търговците. Мисля че така ще имате по-голям успех.

Да много си прав , лошо е когато се заемеш с няколко неща едновременно от които разбираш само от едно /производството на столове / , концентрирайте се в качество , дизайн и добра цена на стоката , направете сайт само да се вижда за какво става въпрос !
Ако изпълните това, то тогава ще се намерят търговци които сами ще ви търсят за да продават хубавата стока !:D
 
От: Моля Ви дайте предложение.

... И като натрупате така капиталец, по някое време ще можете да си позволите и собствен търговски отдел и да клъцнете ония паразити. Примерно.
 
От: Моля Ви дайте предложение.

За да пробиете на онлайн пазара трябва да направите точно обратното - да подбиете цените . Така с по-малка печалба след 2-3 месеца ще имате много лоялни клиенти които ежедневно ще посещават сайта ви за промоционални оферти и ще поръчват от вас. А покрай евтиното ще се продава и стоката с по-голяма надценка. Така се постига едно осредняване на надценките от което се печели прилично. За по-добро въведение в уеб продажбите и възможностите може да ви консултирам срещу прилична комисионна.
 
От: Моля Ви дайте предложение.

Аз бих ориентирал сайта си в две насоки:

- крайни клинети (home & business)
- партньори

Едно е сигурно, това е адски скъпо за купуване онлайн, заради шипинга. Ако се успее да се преборят ретайл цените на конкурентите, като не се борите с Ваши партьори, то тогава има много голям смисъл да се направи. Сайта ви трябва да е доста добре направен, така, че да се взима бързо решение за покупката на такива продукти. Бих и изградил един бранд, с който да се отличите. Изключено е да споменавам, че трябва да има отличителна от другите марки черта. Наблегнете на локацията тук. ;)

След направата му ще имате адски много места, на които можете да добавите шопа, както и да развиете партньорската си мрежа. Сещам се за две фри - froogle (шопинг портала на google) и alibaba (или нещо такова). Оптимизацията и соц. сайтовете са само бонус към всичко това. Има и други, като PPC и артикъл маркетинг, да не споменавам и amazon, ebay и други такива. Това е стъпка № 2.

Да се върнем малко в началото. Много е важно да се измисли добре концепцията добре, така че като стъпите на пазара да не бъдете изненадани. Тук ви тръбва силно проучване, което да насочи както бизнеса ви в правилната посока, така и продуктите да се лансират добре, като останат предпочитани и конкурентноспособни. Повечето хора, които искат да минат ей така, ще ви посъветват за онлайн каталог, ние тук ще кажем твърдо - шопинг сайт. :)

Всичко друго е вече измислено - CMS системи, payment системи, юридическа докоментация (privacy, agreement, terms and conditions, contracts), партньорски портал (или affiliate aria), фирмени регистрации (спазване на условита за търговия навън), тикитинг системи, атвоматизиране на определени процеси (шипинг, потвържение за поръчка, упдейти - новини и нови продукти) и може би изпускам някои, ако случайно не спадат към гореспоменатите.

Аз съм за - НАПРАВЕТЕ ГО И НЕ ГО МИСЛЕТЕ МНОГО! НО Е ВАЖНО СЛЕД ПРОУВАНЕТО ВСИЧКО ДА Е НА ШЕСТ!

Успехи. ;)
 

Горе