Моля за съвети за един сайт

lglgl

Active Member
Здравейте колеги, не знам дали тук е мястото, но искам следното нещо да направя и дали е възможно

- Клиента влиза във сайта, и иска да купи продукт, избира си продукт, натиска бутона Поръчай.
- Преминава на страница като:
Име, Имейл, телефон,....
- натиска завърши поръчката.

---------------------------------

Като завърши поръчката, информацията се праща на Мой мейл, а парите автоматично се пречисляват във Пейпал(може и други начини на плащане? )

-------------------------------

Възможно лие да стане това със уордпресс? искам минимален елементарен код, понеже ще има само 3-4 продукта. Не искам опен карт или сложни магазини да слагам. искам нещо елементарно.

надявам се да сте разбрали : - )
 
Последно редактирано:
От: Моля за съвети за един сайт

Баси.
Един ден предлагата изработка на сайтове - на другия питата за елементарни неща.
 
От: Моля за съвети за един сайт

Баси.
Един ден предлагата изработка на сайтове - на другия питата за елементарни неща.
Е нали уж е форум за предприемачи, нали уж тука имало много полезни неща, само където никой не открива топлата вода
 
От: Моля за съвети за един сайт

И заглавие тип "не мога да вържа 3 думи на кръст".
За 7 години тук питаш подобно нещо?
 
От: Моля за съвети за един сайт

Принципа на онлайн разплащанията с обратна връзка в общия случай е горе-долу такъв:

- Клиента попада на страницата дето вече трябва да плати. Натиска бутона за плащане и в нов прозорец се отваря сайта към който трябва да плати (примерно paypal.com) заедно с POST информация с данните на плащането - какво, колко, на кой трябва да се плати... всички данни нужни за плащането. Логва се ако трябва и плаща. До тук твоя сайт най-много да е наясно, че някой е тръгнал да прави плащане, но понеже нещата вече се случват на друго място, сайта ти остава в очакване.

- Клиента плаща в сайта за разплащания, ти получаваш парите в сметката си, получаваш си мейла, но и още нещо се случва. Има едно място в настройките на сайта за разплащания дето задаваш специален callback линк към твоя сайт. Когато е получено ново плащане, сайта за разплащания започва да комуникира с твоя сайт през тоя линк. Тука има разни верификации и чудеса. За Paypal това нещо се нарича IPN, безплатно е и винаги може да се активира или спре. За epay.bg е по-голяма мъка, некви документи се пишат. Всеки такъв сайт някъде е описал как стават нещата при него и е дал примерни кодове.

- Твоя сайт беше в очакване, сега вече е получил съобщение от оператора на плащанията (Paypal) и е направил там каквито промени се изискват в профила на клиента. Мейла дето си получил си е само за тебе.

Иначе в най-простия вариант си генерираш някакъв бутон, слагаш го някъде в сайта ти и през него само се препращат хората да правят плащания, но без обратна връзка => при получено плащане ти си следиш мейлите и реагираш там както трябва.

Wordpress не е магазин по принцип, то е блог и в него няма такова нещо като продукти, цени и плащания. Но въпросното wooCommerce е плъгин за онлайн магазин към него, който вероятно си има и плъгин и за разплащания. Не съм го пробвал и не знам как се настройва.

Също известена е и системата OpenCart, която си е самостоятелна и не зависи от Wordpress. Ама ако пробваш най-новата версия сигурно ще си вкараш таралежа в гащите :D

На uphero не му обръщай внимание, във всеки форум си има редовни тролове. Аз още от началото съм го бутнал в игнор листата та да не му чета излишните заяждания.
 
От: Моля за съвети за един сайт

Сори за офтопика ама кое е таралежът в гащите на новата версия на Оупънкарт-а??
 
От: Моля за съвети за един сайт

@Uphero - Защо ми даде отрицателна репутация, Написа ми - - - Че си и нагъл. - - - Какво общу има мой въпрос, и това че съм нагъл? ти си голям малоумник, честно ти казвам. Правиш се на голяма работа тук, олигофрен ли си? :lol: или си малоумен олигофрен, явно и двете. Нито те познавам, нито те обиждам, айде престани със твойте идиотщини.
Повечето знаят че не съм Българин, и като такъв пиша на Български прилично!
@AseasRoa мерси много за изчерпателен отговор.
 
От: Моля за съвети за един сайт

Човека иска Worldpress, за какво са му други системи
 
От: Моля за съвети за един сайт

Да, не си българин - нагъл мангал си. И да много добре те знам кой си.
: D щом не съм Българин, значи съм Мангал, уникална логика, роден съм в СССР(Руссия,Украйна,Грузия.....). наистина не ми се занимава с теб.
@Blinky проекта не е голям, дори бих казал малък.
1) на главна страница има описание на един единствен продукт(виртуален продукт), и има бутон Купи, като натиснеш, утиваш на страницата за поръчка, запълваш формуляра(име,фамилие, Имейл,телефон), избираш метод на плащане и натискаш, завърши поръчката.
2) Като клиента свърши с натискането на бутона, при мен във пощата се изпраща информация от формуляра,а във пейпал се изпращат парите.
Не искам нищо друго и излишно. как ще стане най-ефективно, къстм система да се напише?
 
От: Моля за съвети за един сайт

JohnieBGN, аз по принцип не се занимавам с CMS-и, но имам една френдка с Wordpress блог дето все й оправям бакийте. Та и тя реши магазин да си прави за нейните неща, и естествено аз като не-фен на Wordpress й сложих OpenCart, да си знам че е нещо напълно самостоятелно. Гледам и хубави отзиви има, и вече си представям как ще мина само с инсталацията. И слагам аз последната тогава версия 2.0, пък то да се окаже че почти няма плъгин дето да пасва, поради някакви разлики в PHP фреймуорка дето ползват вече. Айде ровене из кодовете за да се нагласят нещата....

После писане на разработчиците да си ъпдейтнат плугините за 2 версия.
После плъгин за премахване на задължителните, ама ненужни полета при регистриране. Да ама не, оказа се бъгав... И от немай какво, аз й правих аз плъгин за да се скрият тия неща. При което останах неприятно изненадан от начина по който се правят модификации - в някви .xml файлове да се пишат кодове за това в кой файл какво да се промени. Да се променят основните файлове на инсталацията, и после при ъпдейт какво, пак ли? Това е малоумна работа.
Пак добре че беше платила на някой да й слага нещо, та й беше сложил това vQmod, поне да отделя модифицираните файлове настрана и да не бара основната инсталация. Това вече е умна работа, ама не е дело на OpenCart и не е вградено?!? Малоумна работа.
После дооправяне на плъгина дето правих, понеже в OpenCart едни и същи неща са написани на няколко места. Като кажем регистрация в OpenCart, то не е само една регистрация, регистрация се прави от няколко места и съответно има няколко различни файла за приемане на регистрация. Да, ама те са почти еднакви. И още по-лошо - конкретни настройки са написани вътре в тях, вместо да са извадени в админ панела. И по-лошо, понеже са няколко файла, едни и същи настройки са клонирани на няколко различни места.
После разплащанията в PayPal нещо да не работят... проблеми с валутите нещо. Това почти го оправихме, ама още не е както трябва.

Иначе уж следват някакъв MVC модел, колкото само да разхвърлят файловете. В тях обаче пак си е каша.
 
От: Моля за съвети за един сайт

После разплащанията в PayPal нещо да не работят... проблеми с валутите нещо. Това почти го оправихме, ама още не е както трябва. това ме притеснява във къстем система ако с е напише, може да възникнат проблеми със плащания, ако програмиста не е написал като хората. докато woocomeprce има вграден такъв.
Дилемата ми е следната-
Вариант едно, инсталирам Безплатен ъордпрес, инсталирам безплатен вуукомерс, слагам един единствен продукт и половин работа е свършена, изработвам темата сам(това го мога) и нещата готови.
Вариант две, намирам програмист и ми прави къстъм система по мой нужди и плащам парите за услуга.
На къде да се насоча? кое е най-логичния избор?
 
От: Re: Моля за съвети за един сайт

Преста, мадженто, но защо не опенкарт? Голям ли е проекта?

Възможно лие да стане това със уордпресс? искам минимален елементарен код, понеже ще има само 3-4 продукта. Не искам опен карт или сложни магазини да слагам. искам нещо елементарно.

:drama: :drama:
 

Горе