Моят проблем със SEO

peshko

New Member
Здравейте, става въпрос за http://betabuzz.org/
Не знам защо става така, но не се ранквам добре в google дори и за собствените си материали. Сега ще ви дам един пример - ето. Това е изречение от мой материал, а аз изобщо не се споменавам в резултатите. Дори и за "betabuzz.org" не излизам изобщо?
 
дублирано съдържание, натисни долу има едно още резултати и ще видиш сайта си. Ако си копирал съдържание си пренебрегнат в гугъл, а може и някой да те е копирал .
 
Статиите са авторски и за първи път са публикувани в BetaBuzz.
ngdek.ludost.net са копирали статията, но са споменали източника, докато Krichim.net например, направо са я откраднали. В случая не трябва ли те да го отнесат, не аз?
 
Ако ти скреипват контента през рсс решението е едни плъгин simple feed copyright ти прави линкчета на скреипърския блог

друго интересно решение е ако продаваш нещо да слагаш банери линкове с твоето афилиейт ид вътре в статите така и скреипъския блог почва да продава с твоето ид :wink:

в твоя случаи трябва да наблегнеш на линк билдинг слагаи този плъгин за който споменах и деистваи с директории рсс агрегатори и тнт...

http://www.predpriemach.com/viewtopic.php?t=2367
 
Google последно време гледат май-повече по новите неща т.е. някой копнал сайта ти или статията го изкарва на предни позиции, но освен да се надяваш,че скоро ще те изкара теб. Аз Имам експерименти в които съм изпробвал точно тая глупост на Гугъл и ако имаш 3 сайта с еднаква статия последно намерения сайт го изкарва в резултатите :)
 
свържи се със собствениците и ги накарай да махнат статиите, ако неразбират с добро ги позалаши леко - ще се изплашат и ще ги махнат(освен ако не са някакви самонадеяни идиоти :lol: ) ;)

Edit:
вече сайта ти излиза на 1-во място ;)
 
Не знам но бота не е влизал в сайта от 6 Януари. Преди това влизаше всеки ден. Ще ги помоля да махнат статиите, но може ли Гугъл да ме прецака толкова само заради 2 статии? Преди се класирах и на 4 място за "любопитно" а сега дори за "betabuzz.org" съм на края на 2-та страница.
А и сега пак не съм на първо място CrAzY-MaST.
 
Туко що видях, че всичките линкове към постовете и категориите ми са URLs not followed. Като гледам нямам и един индексиран линк от пост. Със сигурност на това се дължи слабото ми ранкване в търсачките, защото се ранква само от главната страница, където има имената на отделните постове в "Най-нови и най-четени статии".

Интересно защо е станало така? Дали е заради глупавият sitemap -> http://betabuzz.org/sitemap.xml. Използвам GOOGLE-SITEMAP-GENERATOR
и още в началото го видях, че не е като хората. Стои plain text докато в другите ми блогове изглежда по съвсем друг, оформен начин.

Другият вариант е един друг плъгин за Permalink Redirect, който сложих заради www и дублираното съдържание.

И третото, което ми идва на ум е това, че URL-тата са на български, но едва ли е от това.
 
виж като си ъпгреиднал урдпреса да не ти се сменило да не се индексира блога освен това All in One Seo Pack прави така защото статите ще ти се индексиратпърво като стаии и след това сами ще си наравятт дупликеит контент като категории
 
Провери настроиките на урдпреса там където се задава да не го индексират търсчки на Българската е Настроики - сигурност на чуждата е Оптионс Приваси. След последния ъпдеит прехвърли на по дефулт да не го индексира при някои блогове

иначе ако нестане с това пробваи да изклщчиш All in One Seo Pack

но мисля че имаш горния проблем
 
аз имах проблем с моя блог беше паднал от 2000 на 300-400 дневно и като се чудих защо Гугъл ме отхвърли обвинявах нофолоу ала бала, а то беше в някакъв плъгин, който ми правеше статиите ето така
оригинал
/moqsite/blablabla/
/moqsite/blablabla/wprz=13 нещо от сорта мисля, че е от плъгина, който кешира страниците т.е. да не се генерират, а да се запаметяват и показват така .
 
не става въпрос, че Гугъл е индексирал статиите му с тези променливи в урлто и ще се оправи като си преизчисли индекса и види, че всичко е всъщност едно и също т.е. една и съща страница.
 
и аз съм нямал, но някой плъгин ми е поставил някакви вариабли поради една или друга цел и имах дублиране на съдържанието , не знам дали проблема ти е същия .
 

Горе