Място където да продавате картините си в чужбина?

От: Място където да продавате картините си в чужбина?

Картини се продават по следния начин. Изпращащ на купувача снимки на картините с точните размери, цветни, и описваш всичко в най - малки подробности. Ако имаш одобрени картини, което не означава, че ще бъдат купени, освен ако купувачът не се съгласи, се слага печат отзад на самата картина, че не е културна или историческа ценност, или че няма друга стойност. Зависи какво изисква Законът. Преди поне беше така. Печатът се слага в министерството на културата. Това също беше преди, но ти можеш да звъннеш и да попиташ в министерството. След това има ред за изпращане на картините. Трябва да са застраховани и т.н. Попитай наи - добре пак в министерството. Преди да изпратиш картините, изискваш да ти пратят пари с акредитив ( вид банков превод). Не си спомням много добре така ли се казваше, но можеш да питаш във всяка банка. Смисълът на всичко това е, да ти изпратят парите на твое име, като ти ще ги получиш едва след като те ги освободят - потвърдят, че са получили стоката, а от друга страна, те не могат да изтеглят парите обратно. Това е вид гаранция и за купувача и за продавача. Ако ще продаваш чужди картини, просто попитай всеки по - известен художник е имал такав случай, и те знаят реда много добре. Може ли да се продава по интернет. АМи, просто опитай. Намери галерии, частни колекционери...по интернет, или си направи сайт за продажба на картини онлайн.
 
От: Място където да продавате картините си в чужбина?

Тук имаше 2 теми за стокфотографии, но никакъв ме няма там.
 
От: Място където да продавате картините си в чужбина?

това с министерството истина ли е,доста сложно звучи да продавам обикновени картини от неизвестни художници
 
От: Място където да продавате картините си в чужбина?

ами, какво означава обикновени картини. кои картини тогава са необикновени. целта на това е да не се изнасят предмети, които имат национална ценност. нали се сещаш, че най - лесно могат да се изнасят неща, като обикновени картини, например, именно като се остави на търговеца да ги определи какви са, и така стават злоупотребите. освен това, кой ще ти купи обикновените картини от неизвестни художници???
 
От: Място където да продавате картините си в чужбина?

Картините можеш да пробваш да ги продаваш през ЕБАЙ - процедурата с разрешението за износ не е много сложна един приятел веднъж изнася гоблени и каза че не са го мотали много. Освен това ако ще продаваш в ЕС мисля че спокойно можеш да минеш и без тази процедура защото си мисля че ако занесеш картината опакована в Еконт и я пуснеш за Англия например никой няма да ти иска документи
 
От: Място където да продавате картините си в чужбина?

koлега kran колко хора могат да си позволят картини на известни художници?Всеки от нас има по някоя картина у дома си ,която е рисувана от някой си,все пак говорим за цени до 1000 лв.
 
От: Място където да продавате картините си в чужбина?

Повечето известни и добри художници могат да ти съдействат и да ти дадат добри съвети за този вид бизнес. Това ти го казвам от личен опит. Ще попиташ, защо да ти помагат и защо не си ги изнасят сами. Не е много лесно да намериш пазар. Самите художници ще ти съдействат. Ще ти направят необходимите снимки според изискванията на пазара. Сами ще си изкарат необходимите докъменти от министерството. Много от тях биха ти дали своя картина под формата ан граждански договор, например. Ще ти определят разумен срок от време ( обикновено този срок ще е напълно достатъчен) да им платиш картината. Не е трудно. Аз нямам вкъщи картина за 1000 лева. Ако си прочел добре, какво съм ти написала, трябва да завъртиш само няколко телефона, да посетиш най - близкия клон на някоя банка, и ще си наясно, какво трябва да направиш.
 
От: Място където да продавате картините си в чужбина?

Здравей,

Картини се продават най-добре в галерии.

Преди 4-5 години се опитах да продавам картини на млада българска художничка в Интернет. Регистрирах я в множество безплатни и платени онлайн галерии и сайтове, в които се продават картини. Дойде една единствена продажба от http://www.picassomio.com Картината струваше около 1500 евро. Изпратихме я за САЩ, но от Picassomio ни завлекоха. Просто не ни платиха. Месеци на ред ме лъгаха по имейла и телефон, че сега нямат пари и т.н. В ebay и amazon конкуренцията е зверска и цените са много ниски. Там може да продаваш картини на известни художници, но и дори и тях по-добре да продаваш офлайн.

Като цяло картини се продават в галериите и то най-много на откриването на изложбата, когато има безплатно вино и всички са пияни :)
 

Горе