НАП - регистър на собствениците на е-магазини

Дискусията в 'Онлайн Магазини' стартирана от slavib, Ян 3, 2018.

 1. Kill-op

  Kill-op Member

  Рег.:
  Юни 30, 2008
  Съобщения:
  107
  Харесвания:
  18
  Точки:
  18
 2. ling

  ling Member

  Рег.:
  Февру 8, 2013
  Съобщения:
  39
  Харесвания:
  5
  Точки:
  8
  хора, къде е този пусти регистър, аз лично не го откривам, а уж щеше да бъде публичен...
  Гледах на сайта на нап, нищо!
  Аз ли съм кьорав се чудя?
   
 3. vassy

  vassy Active Member

  Рег.:
  Септ 3, 2010
  Съобщения:
  425
  Харесвания:
  64
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  системен интегратор
  Място:
  Пловдив
 4. ling

  ling Member

  Рег.:
  Февру 8, 2013
  Съобщения:
  39
  Харесвания:
  5
  Точки:
  8
  еее, кофти, нямам подпис тука, трябва в офиса да го гледам чак в понеделник.
  Има ли изобщо някой регистриран към днешна дата?
  Изобщо - цари ли ентусиазъм по списъка, или да се надяваме, че ще е от ден до пладне?
  Честно казано, това приложение 33 е сериозна недомислица към днешна дата, има данни, които просто няма как да се знаят и аз лично мисля да слагам х там, пък ако искат да ме глобяват, трепят или каквото и да е там ...
   
  Karata харесва това.
 5. HellBo

  HellBo Member

  Рег.:
  Септ 27, 2017
  Съобщения:
  32
  Харесвания:
  1
  Точки:
  8
  Пол:
  Мъж
  Поправете ме ако греша ?

  Фирма - която не е по ДДС , има онлайн магазин на опенкарт , изпраща с ППП , има налична стока на склад.

  - НЕ трябва да купува СУПТО и не трябва да регисгрира сайта в НАП ? Не трябва и да има касов апарат.
   
  Последно редактирано: Февру 10, 2019
 6. John Galt

  John Galt Active Member

  Рег.:
  Юли 19, 2010
  Съобщения:
  277
  Харесвания:
  86
  Точки:
  28
  Плащането на данъци е узаконена кражба от страна на държавата спрямо нейните граждани.
  Следенето на това кой колко пари има/управлява/движи е посегателство върху конституционните права.
  Всеки гражданин, доколкото това е по силите му, следва да се противопоставя на това.
   
  Последно редактирано: Февру 13, 2019
  lz1nud харесва това.
 7. ling

  ling Member

  Рег.:
  Февру 8, 2013
  Съобщения:
  39
  Харесвания:
  5
  Точки:
  8
  За сега е така, има отговор от нап, обаче то и за пп имаше отговор от 2015, а от 2017 абсолютно противоположен, без да има грам промяна по нормативната уредба през този период. Обаче нали виждаш, че хора от темата са звънели на телефона и са казали - всички. Т.е. - разбирай всички ще регистрират. А и не виждам смисъл да не се регнеш, да си отвориш приключение като попаднат на магазина ти и направят справка, да те няма в регистъра - както се сещаш следващата стъпка ще е обаждане да ходиш да се обясняваш какъв си що си, какви становища си чел или не си чел. Вярвам разбирате, че и самите НАП не са много наясно какво ще се случва, какво остава за нас. Като искат нещо, ще подаваме, по-добре да е непълно или неточно, отколкото да го няма.
   
 8. HellBo

  HellBo Member

  Рег.:
  Септ 27, 2017
  Съобщения:
  32
  Харесвания:
  1
  Точки:
  8
  Пол:
  Мъж
  Ами аз не искам да се регистрирам , причини мога да изброя колкото искате.
  Аз също звънях на мен ми казаха , че не е задължително да се регистрирам - ако работя с ППП , без касов апарат , без СУПТО.
   
 9. Rebecca

  Rebecca Member

  Рег.:
  Авг 8, 2014
  Съобщения:
  54
  Харесвания:
  13
  Точки:
  8
  Плащането на данъци и спазването на Закона е за всички.
  Ако никой не плаща от къде ще дойдат пари пенсиите за нашите родители, за децата ни, за учителски заплати, здравеопазване...
  Не знам коя Конституция си чел.
   
 10. John Galt

  John Galt Active Member

  Рег.:
  Юли 19, 2010
  Съобщения:
  277
  Харесвания:
  86
  Точки:
  28
  Тъжно ми е като чета/чувам такива мнения.
  Съгласен съм с това, че човек следва да връща на обществото част от това, което е спечелил, но първо - това трябва да става доброволно (не чрез налагането със закон и заплахата от санкция от неспазването му) и второ - в начинания, които самият човек иска и се чувства част от тях. Мислите/вярвате, че държавата ефективно разпределя парите Ви за посочените от Вас - пенсии, заплати, здравеопазване и т.н.? Няма нищо на света, което държавата да може да свърши по-добре и по-ефективно от хората. Няма нужда от това да се плащат заплати на хиляди ненужни държавни чиновници, за да разпределя нещо, което хората сами могат да разпределят.
  Това, което държавите са доказали, че вършат добре, е единствено да плашат гражданите си, че хората от другата страна на измислена линия, наречена граница, са зли, и че трябва да се борим срещу тях.
  Нужно е обаче всеобщо осъзнаване на нуждата от промяна. Това е своеобразна следваща стъпка в човешката еволюция, когато светът ще бъде едно цяло. Човечеството ще се освободи от най-голямото зло в наши дни - държавата. Така, както се е освободило от монарсите, така ще дойде време да се осовобди и от политиците. Нужно е просто време и най-вече съзнание.

  Нека не разваляме темата, дано хората да получат отговори на въпросите си, свързани със съгласието им активите им да бъдат окрадени (обложени).

  Успех!
   
 11. ling

  ling Member

  Рег.:
  Февру 8, 2013
  Съобщения:
  39
  Харесвания:
  5
  Точки:
  8
  Аз съм от тези балъци, които "даряват" доброволно активите си всеки месец на държавата, в която напълно безплатно съм се родил, образовал и се е погрижила за здравето ми и благодарение на което - сега съм в състояние да създавам някакви блага за останалите граждани, вкл. и на детето ми.
   
  Rebecca харесва това.
 12. John Galt

  John Galt Active Member

  Рег.:
  Юли 19, 2010
  Съобщения:
  277
  Харесвания:
  86
  Точки:
  28
  Честито! Надявам се един ден и аз да бъда щастлив от плащането на нежелан от мен рекет.
   
 13. Kill-op

  Kill-op Member

  Рег.:
  Юни 30, 2008
  Съобщения:
  107
  Харесвания:
  18
  Точки:
  18
  Много ми се иска всички които роптаят срещу данъчната система да спрат да ползват безплатните облаги, като здравеопазване, образование и т.н.. Маринов, покажи ни как се прави и плащай ти пенсиите на родителите си и баби и дядовци. Прати децата си в частни училища/градини, плащай си за всеки един преглед и т.н. и т.н. Покажи ни как се прави! И едва тогава бих се замислил над думите ти! До тогава братле, всички изцяло в сивия сектор сте в един кюп с мангитата, живеещи на наш гръб и ощетяващи децата ни! ;)
  Разбира се данъчната система не е перфектна, но благодарение на нея сега можеш да пишеш, четеш и правиш "бизнес"! Управлението и политиците са друга бира, за която мнението ми е прекалено крайно може би. :)
   
  Последно редактирано: Февру 11, 2019
  Rebecca и Kiril харесват това.
 14. kufeiko

  kufeiko Member

  Рег.:
  Ян 10, 2011
  Съобщения:
  57
  Харесвания:
  5
  Точки:
  8
 15. John Galt

  John Galt Active Member

  Рег.:
  Юли 19, 2010
  Съобщения:
  277
  Харесвания:
  86
  Точки:
  28
  Приятелю, на личен лекар не съм ходил от 10 години. Имам си медицинска застраховка към частна застрахователна компания и като нещо ми трябва се обаждам на застрахователя и отивам на който лекар аз си пожелая - без унижения, без направления, без да чакам опашки.

  Образованието не желая да го обсъждам. Имам роднини в сферата и на средното, и на висшето образование. Поканвам те да прекараш 1 ден в едно средностатистическо училище и мисля сам ще се убедиш как това са похарчени на вятъра пари. За да не съм голословен, ще ти разкажа случка от първо лице с ДИРЕКТОР на едно ей такова средностатистическо училище:
  Аз: -Този защо не го изгоните при това поведение и отсъствия?
  Директор: -Как ще изогним тази ходеща хилядарка?!
  Разбираш ли как се отнася държавният служител към учениците? За него това са едни ходещи хилядарки в бюджета на училището. Системата е опорочена, като награждава не успехи и някакви реални измереми постижения, а награждава броя учащи. Така е и в средното, и във висшето образование.

  Пенсиите, ако някой успява да живее достойно и нормално от пенсията си ще се радвам да ме запознаеш с него. Помагам на пенсионираните си роднини с парите, които иначе биха потънали в данъчната система.

  Пак повтарям - аз не съм против това човек да връща 10,20 или колкото може процента от изкараните си пари обратно в обществото. Аз съм против това да е задължително и неспазването му да се наказва.
  Аз предпочитам да дарявам на благотворителни организации, които работят върху каузи, които чувствам близки. Разбира се да проследявам пътя на моите дарени средства, а понякога дори да дарявам директно нужните стоки отколкото да дарявам пари. Предпочитам да подпомагам възрастните си роднини, а не да ги гледам как изнемогват с мизерните пенсии. Предпочитам децата да получават качествено образование и най-вече да са в среда, която да ги развива.

  Данъчната система ви е набита в мозъците до такава степен, че всичките сте промити, ей това е тя.
  Няма нищо, което държавата да може да направи по-добре от обществото, освен да плаши гражданите си, че хората от другата страна на една имагинерна линия, наречена граница, са зли и трябва да се борим срещу тях.

  Продължавай да си плащаш данъците, пращай детето си в гадните държавни училища, чакай на опашки при лични лекари, търпи унижение навсякъде, получавай некачествено здравеопазване, гледай как мизерстват пенсионерите с пенсиите, които държавата (данъчната система) им осигурява.

  Успех!
   
  lz1nud харесва това.
 16. ling

  ling Member

  Рег.:
  Февру 8, 2013
  Съобщения:
  39
  Харесвания:
  5
  Точки:
  8
  Аз като достатъчно промит да питам нещо:
  - тази "медицинска застраховка" към частна застрахователна компания дали евентуално покрива сърдечни и мозъчни операции, някой байпас, онколечение? Не пожелавам на когото и да е подобно, но тези неща се случват и никой не е застрахован;
  - за образованието: Аз понеже съм доста тъп, учих два пъти висше и имам две подобни хартийки. Та там един професор казваше - само тука да седите, нищо да не правите, в носа да си бъркате, средата е достатъчна полза за вас;
  Надявам се се досещаш, че така посоченият директор на училище няма нищо общо с академична личност и по никакъв начин не представлява образованието - директорите са администратори преди всичко;
  - за пенсиите - моите близки взимат около и над 800лв и им стигат прекрасно, общо взето толкова взимат пенсионерите и в Гърция, и Испания с работеща икономика десетилетия пред нас;
   
 17. zoomaniak

  zoomaniak Well-Known Member

  Рег.:
  Февру 4, 2011
  Съобщения:
  1,066
  Харесвания:
  271
  Точки:
  83
  3-4% са твоите близки - защо ги даваш за пример :) ако са под 3% дори не се взимат като фактор за статистиката :)

  "Πoглeднaтo в oбoбщeниe oбaчe xopaтa, ĸoитo щe ce възпoлзвaт oт пpoмянa, ca c oтнocитeлнo мaлъĸ дял oт вcичĸи нaд 2,169 милиoнa пeнcиoнepи y нac. Πpeдcтaвeни oт HOИ дaнни ĸъм ĸpaя нa 2017 гoдинa пoĸaзвaт, чe xopaтa c пeнcии мeждy 800 и 910 лeвa ca oбщo 80 065 дyши или 3,7% oт вcичĸи."
   
 18. zoomaniak

  zoomaniak Well-Known Member

  Рег.:
  Февру 4, 2011
  Съобщения:
  1,066
  Харесвания:
  271
  Точки:
  83
  И ще останеш жив ли ако ти покриват операцията :) боже какви хора има тука - колко % прочети оцеляват около тея застраховки. Боже обясни им боже на слепите................ нека видят % на оцеляване и то в инвалидна количка.

  И какво като не плащат пари за тези операции :) боже те никога няма да са здрави. Ебати темата и хората и тая държава.
   
 19. John Galt

  John Galt Active Member

  Рег.:
  Юли 19, 2010
  Съобщения:
  277
  Харесвания:
  86
  Точки:
  28
  -Тази "медицинска застраховка" е комбинация от две, не навлязох в подробности, защото не очаквах, че ще има заинтересовани. Но щом има въпрос, отговарям.
  Конкретно за посочените от теб застрахователни рискове ползвам BestDoctors (предлагат я Алианц и ДЗИ доколкото ми е известно, може вече и други да има, аз съм към ДЗИ).
  Стандартните медицински застраховки покриващи текущи нужди да ги наречем се предлагат от почти всички застрахователи. Аз ползвам Алианц.

  -Директорите рядко стават такива с първия им работен ден. Повечето от тях имат доста години педагогически стаж и мисля са най-наясно от всички за състоянието на образователната система. Въпросът за мен е защо системата награждава на брой "глави" като някакъв добитък все едно вземаш евросубсидии за животни, а не за някакви резултати - успех на външно оценяване например или каквото намерят за добре, със сигурност могат да се намерят примери по света.
  А средата можем да си я създадем и без "помощта" на държавата. :)

  -Радвам се за твоите близки, да са живи и здрави и да си гледат спокойно старините и внуците, ако имат такива! :) Но колегата посочи, те са от минималния % извън статистиката и са единици, а данъците се плащат масово от всички. :)
   
  Последно редактирано: Февру 12, 2019
 20. N1ck

  N1ck Active Member

  Рег.:
  Апр 29, 2011
  Съобщения:
  679
  Харесвания:
  80
  Точки:
  28
  Amazon - FBA брои ли се за електронен магазин по смисъла на този закон, СУПТО, касови бележки?
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice