НОВО 20! Онлайн счетоводител?!?!

Темата е малко старичка, но да я повдигна. Някой има ли мнения от online-schetovoditel.bg ? Като им видях фейсбук страницата не са поствали и отговаряли на въпроси от 2018-та в нета никакви мнения за тях...

А като цяло цените са много добри някакви несериозно ми се вижда да поръчам пакет за 100лв. на месец с документи до 25 и персонал до 2 човека, които предлагат повечето счетоводни кантори и реално един документ ми излиза 4лв. Примерно ако плащам фактура за телефон от 20лв. на месец за фирмата, за да ми е разнход ще спестя 3лв. от данък и ще ги дам на счетоводителя то в такъв случай няма смисъл да се занимавам ...
 
Има смисъл от подобни услуги, дори пуснах запитване сега на Бълфи-то, да видя каква оферта ще върнат.
На свободна практика работя, по една до две фактури пращам. Когато е повече от една е по-скоро изключение, тъй като начина ми на работа е винаги само с един клиент, ако се съглася да върша нещо успоредно, то ще е малък проект, който мога да свърша извън работно време (примерно през уикенда). Така че сумата по фактурата месечно е винаги една и съща (може да се промени но е на годишна база).
Тъй като клиента(ите) ми са от чужбина, но в ЕС, съм регистриран по ЗДДС.
Сам си правя преводите за осигуровките и ДОД, единствено искам някой да ми декларира сумите в портала на НАП и в края на данъчната година да приготви/подаде данъчната декларация.

Ползвам услугите на моя позната счетоводителка във Варна, но тъй като тя е по-скоро собственицата на фирмата я откривам много трудно в офиса й (2-3 пъти в месеца, за по някой-друг час стои), а изисква да й нося таксата на ръка в брой, иначе, цитирам "като си толкова курназ ще плащаш и ДДС". Този месец е поредният в който я дебна и всяка седмица звъня, но все я няма.
Таксата е 150лв/месец. А при данъчно приключване - 300. По принцип не ме бърка разликата с ДДС или без на тези 150/300лв, но това изказване от миналата година все още го помня и точно заради него не склонявам да плащам повече.

Тъй като обмислях да се местим в Испания миналата година (и почти го бяхме решили), проучих как стоят нещата със счетоводните услуги там. В една от компаниите дори работеше и българка. Хората са се специализирали точно за работещи в ИТ сферата, с изцяло онлайн услуги и ми обявиха две тарифи - 60 и 70 евро според какъв тип услуги искам да ползвам, като в моят случай - 60 евро С ДДС.
Други компании бяха със сходни тарифи, като стигаха и до 80 евро.
В родна България ходих при едни, които с лека усмивка ми казват - "250лв с ДДС и дори евтино ти взимам", други искат 300лв, трети не могат да разберат какво е това онлайн, четвърти ми казват като искаш да не ходиш до офиса ще ми плащаш и ДДС-то (сякаш услугата не е с висока цена). Няма го това учтиво и позитивно отношение каквото срещнах при комуникацията си с испанците, които дори провеждаха и безплатни консултации (базови, но все пак). Хилят ти се тука нагло насреща и си искат почти двойно, докато често се и осигуряват на минимума.
 
Здравейте отново,
Описал съм си по-горе проблема.
Бълфи-то не отговориха изобщо. Работи ли фирмата им не е ясно.
В търсене съм на нов счетоводител.
Попаднах на nula.bg, които се рекламират като онлайн платформа за счетоводство, като същата генерира декларациите за подаване в НАП (абонатът им трябва сам да си ги подава с КЕП/ПИК).
Но тъй като не ми е нужно да ползвам софтуера им (от 2008г ползвам далеч по-опростен и автоматизиран софтуер за създаване, разпращане и проследяване на фактури), а само някой да подава нещата ми към НАП в срок.
Попаднах и на accountinganswers.bg - които обещават на сайта си точно това, което ми трябва, но нямат посочен адрес, телефон, само един мейл, а и сайта им не вдъхва много доверие. Все пак им писах.
Ако има някой във форума, който се занимава със счетоводство, нека ми пише.
 

Горе