Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

ivo1017

Active Member
„Правете по 15 лева на ден, само за няколко минути на ден!”

„Работи създай успешен бизнес и печели…КАК???”

"Работа за 30 мин на ден”

„ИНТЕРНЕТ Е ПАРИ, печелете докато сърфирате!”

„Печелете от попълване на рекламни анкети. Обработка на емайл от $”


Виждал ли си и Ти такива обяви в Интернет?

А почвал ли си да „работиш” по тях? Ако отговорът е „ДА” чети нататък. Време е да сваля твоите розови очила и да разбереш, че това са 100 процента измами.

„Окей. Ако са измама защо голяма част от българите се хващат на такъв род обяви?”

Сега ще ти обясня. Днес почти във всеки дом има компютър и връзка с Интернет. В първите месеци, голяма част от българите минават горе-долу през следната ситуация. Сваляне на безплатно порно. Инсталиране на кракнати програми. Сваляне на безплатни филми, музика, игри. Профил във Facebook. Ферма във Facebook. Профил в сайт за запознанства.

След като е минал своето компютърно „ограмотяване”, българинът вече е готов да прави и пари по мрежата. Разбрал силата на Интернет, наш Ганьо търси с малко работа да направи много пари за кратко време. Да няма шеф на главата. Докато прекопава градината си във Facebook или си чати по Skype, парите да пълнят неговата сметка. Защото е тарикат и е уцелил „кьоравото”.

След това отваря Гугъл и в полето на търсене написва фраза като „Лесни пари то Интернет”, „Бързи пари от Интернет”, „Пари онлайн”, „Изкарвай пари от Интернет”. Още с резултатите от първите страници, той се убеждава, че това е възможно. Има много богати хора, които с малко кликания вадят големи пари от Интернет. А още по-хубавото са много предложения за такъв вид „работа” в безплатните сайтове за обяви.

„Как да разбера, че такъв род обяви са чиста измама?”

1. Такива обяви има само в безплатни сайтове. Да си видял подобни обяви в сайтове като “Jobs. bg”, “Zaplata. bg” или „Rabota. bg”?
2. За контакти. Ако няма телефон или той е 089999999, не си губи времето. Ако има скайп с ник krisko_91 или sexy baby или подобна електронна поща, кажи едно „Да ти е*а майката!” и се върни към копаенето на острова във Facebook;
3. Нямаше да има престъпна дейност. Златко Баретата, Маргините, Митьо Очите, нямаше да се занимават с дрога, проститутки и оръжие. Щяха да си цъкат по 10-15 минути на ден пред компютъра и да вадят големите мангизи;
4. Егоизъм. Българите са егоисти. Защо някои непознат ще ти казва „Как да правиш по 1000 лева от Интернет ”? Нали ти ще му бъдеш конкуренция утре.

„Кои са най-честите измами за ГОЛЕМИТЕ пари от Интернет?”

Огромна част от измамите за лесни пари са т.нар. PTC (paid to click) сайтове. Най-просто казано рекламодателите плащат на посредници да показват техните реклами. Ти се регистрираш при тях и за всеки клик върху реклама получаваш огромната сума от 0,01цента (хипотетично). „Но това не е всичко”, както се казваше в една телевизионна реклама. Ти може да печелиш и от твои реферали. Това са хора, които са се регистрирали през твоя линк. Най-често той изглежда така:

Като много „печеливш” онлайн бизнес се нарежда също и „четене на електронни писма”. Това е също вид „Paid to click”. Ти печелиш отново колосалната сума от няколко цента, когато получиш електронно писмо и отвориш линка. Трябва да изчакаш няколко секунди, докато свърши рекламата на сайта. След това преминаваш към следващото писмо и т.н. Същата реферална система като по-горе.

“Paid to surveys” (плащане за изследвания). Тук също се „печелят” много пари. Ти попълваш анкетни карти. По този начин се събира информация от компании, които плащат на посредници. Те дават част от тези пари на хората, които попълват тези анкети. Отново има схема за натрупване на реферали.

“CashFiesta”. Отново paid to click програма. Това е „класика в жанра” за такъв род програми. Тук особеното е, че трябва да си изтеглиш малко приложение на твоя компютър. Това е една маймунка, която стои в лентата на менюто на компютъра. Докато се движи, ти печелиш точки. 1000 точки ти носят сумата от 0,01 цент. Отново има реферална система. Получаваш и допълнителни точки, когато участваш в различни игри на сайта.

Сърфиране в Интернет – автоматично. Получаваш пари, докато във твоя интернет браузър се показват различни рекламни прозорци. Има минимален брои страници за гледане на ден. Също бонуси за привличане на реферали.

Съществуват още много разновидности на изброените по-горе. Общото между всичките е, че се „плаща” по няколко цента (paid to click), работата е автоматизирана. Съществува реферална система. Носят имена, в които има думата “bux”, “ptc”, “click”, “cash”, “mail”.

„Не вярвам тези програми да са измама. Видях и/или прочетох, че плащат.”

Ако чуеш, прочетеш или видиш подобни неща, замисли се върху следното. Защо на запад хората се занимават с афилейт маркетинг, а не с paid to click сайтове? Коя е причината тук в Предприемач и Webmaster Bg да не се обсъждат толкова „печеливши” програми? А, да чековете. За тях има програми, с които да се подправят. Като “ Adobe Photoshop” например.

Ако продължаваш да бъдеш Тома Неверни, ето и мнения на хора, които са опитали. Дано вече слезеш на земята.

„Преди година и аз се вързах на този номер заангажирах всички, които сядаха на компютъра да побутват едно човече да върви и направихме необходимите точки, до ден днешен си чакам парите”

„Аз пък не получих нищо от bux.to. Тия не плащат, не се връзвайте. Сума ти време загубих да им цъкам по рекламите. Те си напълниха гушите от това, защото за всяко кликване върху реклама, те получават пари от рекламиращия. Намерих си 8 реферали и те щракаха хората, сума ти пари ми направиха и нищо не получих. Накрая им писна и спряха да щракат. Загубих всичките си реферали, които с толкова зор намерих. А натрупаната ми сума естествено не я платиха. Отказаха ми плащането.”

„Никакви пари и аз не получих от www. cashfiesta. com само губене на време и спам. Поредната опашата лъжа.”

„Струва ми се става дума за този тип анкети-пример е: www. awsurveys. com. Гледайки 5-6 активни сайта, трябва да дадеш никаква оценка на видяното в 1-2 изречения. В процеса на разглеждане ти се появява някакъв бот в реално време, който подема кратък чат с теб. Уловката тук е тази, че се плаща сериозно-еднократен "сеанс”, който трае 10-на минути ти носи 30-на$. Дотук добре, но... дотам си остана, повече от месец „surveys not avalible”., Дори и акаунта ми не се отваря.”

„Това и аз го опитах - номера с " лентата и човечето". Стигнах до някакви точки, след което на следващият ден бяха загубени и трябваше да започвам от 0. Така и не получих отникъде отговор защо. За заплащане да не говорим.”

„Да, дори съм регистрирана - стигнах до 19 точки и престанаха да ми изпращат анкети. Без коментар! Да не говорим, че я изпратят 1 анкета месечно, я не.”

„Аз също имах "щастието" да работя за Cashfiesta. Да не повтарям това което писаха други. За мен това е: " Един бие тъпана, а друг обира парсата". Някой доста ловко използват нашата наивност. Бог не прощава глупостта!!! Даже някой обещаваха да предплатят 50$ долара при регистрацията. Е, аз вече станах милионер и спирам. Успешна работа!!!”

В заключение: Ако си под 18 години,но се занимаваш с paid to click sites първо порасни. Дотогава си намери други хобита. Излизай с приятели, забавлявай се. Старай се да правиш повече секс. Така няма да мислиш за глупости. Наблегни на английския език. Учи програмни езици. В компютърните технологии е бъдещето. Научи повече за Affiliate Marketing, Search Engine Optimization, CopyWritng, Drop shipping, CPA Networks. Ако Онлайн Бизнеса не е за теб, не е страшно да се откажеш. Милиарди хора по света работят офлайн. В такъв случай сдобий се с професия. Нещо, което ти е приятно да вършиш. Така цял живот няма да ти се наложи да работиш.
 
Последно редактирано:
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

В заключение: Ако си под 18 години, първо порасни. Дотогава се занимавай с други неща. Излизай с приятели, забавлявай се. Старай се да правиш повече секс. Така няма да мислиш за глупости. Наблегни на английския език. Учи програмни езици. В компютърните технологии е бъдещето. Сдобий се с професия. Нещо, което ти е приятно да вършиш. Така цял живот няма да ти се наложи да работиш.
Годините не играят голяма роля, когато човека е решил да е сериозен и има мозък в главата, не всеки се примирява с 10-те лева за събота вечер и гледа да припечели нещо. За съжаление много от младите "колеги" тръгват в грешна посока, която си описал ти по-горе, но затова сме ние тук , за да ги опътим :)
 
нека админите да направят темата важна, даже да има в правилата на форума, за да го четат всички новодошли, да не им се обеснява повторно :d
 
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

Прекаленно много наблягаш на "българите". По цял свят е така, не си мисли че само тук се търси "бързи пари от интернет" и че в другите страни ще ти дадът информация която действително ще ти послужи.
В заключение: Ако си под 18 години, първо порасни. Дотогава се занимавай с други неща. Излизай с приятели, забавлявай се. Старай се да правиш повече секс. Така няма да мислиш за глупости. Наблегни на английския език. Учи програмни езици. В компютърните технологии е бъдещето. Сдобий се с професия. Нещо, което ти е приятно да вършиш. Така цял живот няма да ти се наложи да работиш.
Английският е задължителен. Но защо пък програмни езици ? Всеки да си учи каквото му е на душа. СЕО, Копирайтинг, и т.н.
Имаш реп от мен
 
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

Само едно мага да кажа-евала на автора! Всичко е много точно казано.

P.S. Съгласявам се с Viko- не е задължително непременно да знаеш програмни езици, за да печелиш.
 
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

Браво, евала много полезна тема с много добро съдържание :) Това всеки българин с компютър трябва да го прочете :D
 
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

Хубава статия. Само да подчертая, че в чужбина, хората си имат пари, там наблягат на по-големи измами в интернет, а не на ptc сайтове, въпреки че и тях ги има, но са малко.
 
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

Оправих вашите забележки и добавих коментари на хора, които са минали през Paid to Click сайтове. Скоро ще допълня с още "многообещаващи" оферти за бързи пари.
 
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

Измами бол. Не само в такива сайтове. Много HYIP сайтове също кандидатстват за тази секция тук. Опредлено всеки захванал се с тях, или поне по-голямата част, са наясно, че шанса да оцелят някои дргу скем е голям. В интерес на истината има много други сайтове, които предлагат възможности за бързо изкарване на прави, но всеки един опитен webmaster или онлайн маркетър може да разбере истината само с първите 2-3 минути ревейки се из сайта. Отделно при малко съмнение рисърча е другото голямо приключение, което те поемат.

В момента не се сещам за други, но опредлено има много. Има и такива, които искат такса за даден мембършип или друго (такса) и в последствие след събирането на определена сума пари, сайта изчезва или бива хванта в измама. Както акто се свърже някой с вас за да ви каже за невероятната си идея да станете богати и той ви дава възможност да ви направи богати, тук не ви трябва дедективки нюх, за да знаете, че става сума за нещо гнило. ;)

Абе извода е: пазете се и правете дълбоки проучвания при дайе и малки съмнения. Даже и и без тях правете. Важно е да сте винаги крачка на пред пред тях. Това е и идеологията на нашата работа, да сме крачна напред в повечето отношения. ;)
 
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

също така и много имейли от рода на дай си банковата сметка , че тук стана преврат да ти пратим едни 100 - 200 милиона долара . Някои даже зпочваха с нещо от рода скъпи мой , любими мой и т.н. , добре че жената е на вие с английския иначе щях да имам ядове от де на къде дъщерята на министър от Замбия ме познава .
 
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

също така и много имейли от рода на дай си банковата сметка , че тук стана преврат да ти пратим едни 100 - 200 милиона долара . Някои даже зпочваха с нещо от рода скъпи мой , любими мой и т.н. , добре че жената е на вие с английския иначе щях да имам ядове от де на къде дъщерята на министър от Замбия ме познава .

Хаххаах, и аз колко пъти съм получавал разни писма,че съм спечелил няколко милиона от лотария, в която дори не съм регистриран...
 
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

Браво за труда Иво1017. Добре написано. :)
 
Последно редактирано:
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

По темата нов сайт pari.alle.bg . Радославчо се е потрудил направил е сайта събрал е информация ...

айде и тази тема кандидатства за кофата
 
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

Хаххаах, и аз колко пъти съм получавал разни писма,че съм спечелил няколко милиона от лотария, в която дори не съм регистриран...

Моя чичо от африка тази година умря само веднъж пък... бях се навил... ама то адвоката иска 50%, кво като пак ще взема 5 000 000... ей ся да не дам 5 000 000 от моите пари на някаф мазен адвокат... или всичко или нищо!

п.п.
След като каза за лотарията в която не си участвал, но си спечелил... само забавен факт да споделя, има държави които имат нещо като граждански лотарии... ако си примерен гражданин, имай предвид плащаш си данъци и т.н. всичко ти е ОК по документи, те вписват автоматично в някакви лотарии и може да спечелиш доволни суми. Не съм сигурен от кой сайт я имам тази информация, но ми е останала в главата, помня, че в статията пишеше за европейска държава.
 
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

Безплатен обяд няма.
Когато някой ви предлага нещо безплатно се поставете на негово място и се замислете дали е логично!
Представете си цялата картинка. Откъде идват парите през кого минават, какви такси се удържат и т.н. Не може примерно да ви обещават 1000 лева на месец за кликвания при условие че рекламодателя им дава 300 лева примерно.

Лесно и безплатно в комбинация с пари е противоречие. Вижте обкръжението си, анализирайте приятелите си... За да печелите повече от тях, трябва да сте една идея над тях, трябва това което можете да правите да няма толкова голяма конкуренция. Пиенето на много бира може да впечатлява приятелите ви, но не е качеството което ви трябва. Пък и конкуренция за биро-гълтачи бол.
Нямате ли акъл в главите, нищо няма да направите. Парите винаги отиват при тези които са рядкост. Мързеливите никога не са рядкост!
Трудността е фактор за пари, колкото по лесно - толкова по малко пари, колкото по трудно - в зависимост от акъла ви :)

И още нещо. Не се радвайте на всеки долар, не го профукфайте в кръчмата раздавайки го на баровец. Истинският предприемач знае че парите се изкарват трудно и никога няма да си позволи лукса да пръска щото иска да е баровец. Истинският предприемач винаги прави разумни сметки и харчи според нуждите.
Лесните пари се харчат лесно, докато парите изкарани с труд и пот - разумно. Ако сте спечелили някой лев бързо и лесно - значи сте ударили късмет. Късмета е от ден до пладне. Утре няма да е същото. Не се отпускайте, не се отдавайте на харча! Винаги имайте едно наум и мислете винаги една година напред.

Аз съм типичен пример как се харчат късметлийски лесни пари. Яко е ама само спомена остава. А сметките продължават да идват :(

ПП: Малко се отплеснах от темата май :)
 
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

п.п.
След като каза за лотарията в която не си участвал, но си спечелил... само забавен факт да споделя, има държави които имат нещо като граждански лотарии... ако си примерен гражданин, имай предвид плащаш си данъци и т.н. всичко ти е ОК по документи, те вписват автоматично в някакви лотарии и може да спечелиш доволни суми. Не съм сигурен от кой сайт я имам тази информация, но ми е останала в главата, помня, че в статията пишеше за европейска държава.

В моя случай, едва ли е така...интересното беше,че имах два варианта или да отида и да си взема парите на ръка от някаква африканска държава (?!) или през банкова сметка да ми ги прехвърлят в сметката,като предварително ми начисляват разни такси...хайде бе, да не съм последния будала....
 
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

Ето това е наистина много важно.Знам,защото съм го изпитвал на собствен гръб:) и то не са били единични случаите..Днес си баровец,утре се чудиш как да си платиш телефона.Приходите,независимо откъде са,трябва да се харчат разумно.Всеки лев е от значение,особено когато иде реч за инвестиция.
И още нещо. Не се радвайте на всеки долар, не го профукфайте в кръчмата раздавайки го на баровец. Истинският предприемач знае че парите се изкарват трудно и никога няма да си позволи лукса да пръска щото иска да е баровец. Истинският предприемач винаги прави разумни сметки и харчи според нуждите.
Лесните пари се харчат лесно, докато парите изкарани с труд и пот - разумно. Ако сте спечелили някой лев бързо и лесно - значи сте ударили късмет. Късмета е от ден до пладне. Утре няма да е същото. Не се отпускайте, не се отдавайте на харча! Винаги имайте едно наум и мислете винаги една година напред.

Аз съм типичен пример как се харчат късметлийски лесни пари. Яко е ама само спомена остава. А сметките продължават да идват :(

ПП: Малко се отплеснах от темата май :)
 
От: Най-Големите Измами за Печелене на Пари от Интернет

Най-най-най тъпото правене на "пари" в нета- цъкаш на някакви линкове и така правиш по 300-400 на ден,от което за месец се печели около 40-60 лв.,при положение,че всеки ден цъкаш това и отнема около 2 часа на ден. Абе супер набутвация,но има много такива будали. Става дума за нагадите.бг и подобни.
Иде ми да се гръмна !!
 

Горе