Направа на spider за shoping.bg

sashun

Member
Рейтинг - 100%
2   0   0
здравейте,


нуждая се от паяк , който да събира информация от shoping.bg.
информацията, която трябва да се събира е за продуктите, както следва:
категория
име на продукта
url
описание
цена
снимки


ако има някой, който може да се справи, да пише офертата си.
 
От: Направа на spider за shoping.bg

Ако си предвидил бюджет от 500+ лева може да ми пишеш да обсъдим конкретно решение и да ти покажа десетки скрейпъри, които сме писали.
 
От: Направа на spider за shoping.bg

Намирам цената 500лв за прекалено завишена. Моята оценка е 150лв. Това включва скрипт, който се пуска от shell или с cron (т.е. никаква web система и никакви администрации). Включва и настройване на timeout (в config) за продуктните страници и категорийните страници, така че докато този timeout не изтече дори да го караш да събира, паякът да прескача точно тези страници. Това е за защита от бан от препомпване с GET заявки. Събират се само описаните неща като картинките се събират под формата на линкове.
За картинков паяк (втори към основния) +20лв с използване на данните от първия паяк.
Ако паякът трябва да работи с проксита, цената нараства с 30лв, а и ти трябва да осигуриш прокси списъка и да го поддържаш, така че да има някакви работещи.
Ако искаш да се ползват паралелни връзки, +30лв, но това увеличава вероятността да отнесеш бан ако не ползваш проксита.
Скриптът на паяка ще се пише на PHP (+cURL) и е конкретен за този сайт и горепосочените изисквания за данни за извличане.
Данните могат да се записват в MySQL база данни или в CSV файл.
Недостатък на офертата ми е, че не мога да я изпълня скоро поради заетост. Мога да поема подобна работа от след понеделник.
Време за изпълнение: 4-5 дни.

П.П.:
Крайната цена подлежи на промяна в случай на промяна на изискванията/условията или в случай на допълнителни неописани тук условия, които поръчващият все пак очаква.
 

Горе