Натоварване на CPU

ruseneca

Member
Здравейте,

Стартирах един сайт, качен в Host.bg и през последните 3-4 дни започна да се разраства, което от една страна е много добре, а от друга, натоварването на CPU-то се е увеличило и вече започнах да получавам известия. Преди 2 дена беше над 126%, днес е около 90%. Най-високко е натоварването между 3 и 4 часа сутринта. Прегледах Awstats по това време и установих, че има около 54 процеса по това време.

Та, въпросът ми е как да установя кои са точно процесите, за да предприема някои мерки по оптимизацията на уебсайта?
Предварително благодаря на по-запознатите ;)
 
От: Натоварване на CPU

Каква е системата ти, уърдпрес ли е, и от колко трафик ти го прави това? Спам, ботове, как са? Дай малко повече инфо и който с каквото може, ще ти помогне.
 
Можеш да прихванеш времената за изпълнение на отделните модули/задачи. Ако използваш някакъв framework вероятно в него вече има подобна функционалност - нужно е само да я активираш и да разбереш как се работи с нея. Ако става дума за wordpress. Вероятно ще ти трябва плугин за тази цел - потърси в официалните - има доста такива.
 
От: Натоварване на CPU

Не използвам WordPress, а готова трафик система. Очаквах CPU натоварване, предвид това, което съм качил, но не чак такова :)
Както и да е, успях да намеря log файла, ще се постарая да го прегледам до края на деня ( доста е голям! ).

P.S. трафикът е бил сравнително малък, вероятно ще е от процесите и крон задачите.
 

Горе