Националните протести на 14.01.2009

HavVvoC

New Member
Здрасти хора. Знам, че това е форум за уебмастъри и темата е малко офтопик (но нали за това и раздела се казва офтопик). Предполагам повечето от вас за виждали инфо из нета за стачката/протеста тази сряда. Какво мислите по въпроса? Някой ще ходи ли?
 
От: Националните протести на 14.01.2009

Хах, верно не съм я видял тая тема...

админа може да ги съедини тогава

да дам малко инфо за Бургас

Протеста тук започва по същото време като в София - 11:00 но пред сградата на общината. След това към 14:00 ще ходим пред сградата на областна управа, където ще хвърлим четен брой карамфили, символизиращи погребението на това пагубно за страната управление и правителство.

Който му харесва идеята, нека да я подкрепи със статия в блога си или сайта си, както и да дойде на площада в града си.
 
Последно редактирано:
От: Националните протести на 14.01.2009

Да, пъври работен ден за депотатите и прас....простест. Ама какво правителство само....коледни бонуси, няма ги по време на кризата с газта, и си почиват до 14-и. Няма такива идиоти. Всичко което ще получат на 14- януари са си го заслужили, а предполагам че почти всеки се моли да им дойде по-бързо времето за да освободят местата си. Нормалните хора щяха да свикат правителството по-рано за да решат и дискоттират проблема - това да се вдигне народа си е бая проблем, а те си чакат да им изтече ваканцията и след това да се сблъскат с него и после да му се търси начините за преодоляване.

Адски нелогични хора. Ще е лошо...особедно като се знае, че и част от полицайте ще вземат да отидат за да подкрепят народа. Айде дами и господа....кой крал крал...стига ви тлкова.;)
 
От: Националните протести на 14.01.2009

Ами хайде, всеки с българоезичен сайт да се включи в инициативата, за да може да информираме повече хора! Ако някой иска статии, плакати или други материали свързани с инициативата да ми пише на ЛС ще помагам с каквото мога в името на идеята!
 
От: Националните протести на 14.01.2009

От тези протести ще се възползват други политици. Какъв е смисълът? Ще се съберат много хора и всеки ще си протестира за неговото (наистина ли вярвате, че повече от един човек могат да имат едно и също мнение относно това за какво протестират?). Ще говорят няколко човека, които ще твърдят, че казват мнението на "протестиращите", което ще бъде лъжа. По новините ще покажат тези, които говорят от името на тълпата и евентуално ще заснемат как подставено лице от тълпата, на което са платили от опозицията, говори против управляващата коалиция. Може да има и премазани от тълпата. След време ще дойдат нови "управляващи" и същите, които протестират сега пак няма да са доволни.

Свестни политици никога няма да бъдат избрани, защото нямат необходимите качества за спечелване на избори.

Не е възможно да се спре организираната престъпна дейност, която се извършва от управляващите, но може да се ограничи. За целта, желаещите да се жертват за каузата, трябва да намалят потреблението си и когато е възможно да ползват стоки и услуги на фирми, които плащат данъци в други държави. Важно е върху тези стоки и услуги да няма мито (например да не се пренасят през границите (напр. уеб хостинг) или да се пренасят през границата в малки количества - за съжаление това е приложимо само за хора, които живеят близо до границите). По този начин ще се плаща по-малко ДДС, което ще ограничи парите, които се харчат от държавата, което ще намали парите, които се крадат. Системата е проста и безотказна, обаче проблемът е, че желаещи няма да се намерят. Хората по природа са егоисти и малко биха се жертвали в името на ограничаване на държавната организирана престъпност.

Успях да измисля и друг метод - този път вместо да се борим с егоизма го ползваме за наш съюзник. Този метод мисля, че е по-приложим на практика. Трябва само хората, които са инициативни, умни и т.н. да емигрират - тук да остане само калпав човешки материал, който да не може да прави бизнес ефективно. В резултат на това ще намалеят печалбите, съответно данъците, и така ще се постигне ограничаване на кражбите от държавни "служители".

Колкото повече разсъждавам, толкова по-симпатични ми стават хората, които режисират „световната иконимическа криза“... Както е известно, държавна организирана престъпност има в целия свят. Какво прави „кризата“? Намалява печалбата и по този начин намалява данъците, което води до намаляване на откраднатото. Също така „кризата“ има позитивни екологични последствия - хората извършват по-малко дейност и замърсяването на околната среда намалява. С една криза - два заека. Обаче се оказва, че българите са доста недоверчиви и „кризата“ тук почти не се усеща (за да съществува една криза е задължително да се вярва в нея - ако не вярваш, кризата не съществува!). Затова се наложи да организират и „газова криза“. И пак нищо не постигнаха (освен, че магазините за печки направиха малко повече оборот от обикновено). Май сме обречени по време на „криза“ да не сме в криза...
 
Последно редактирано:
От: Националните протести на 14.01.2009

Какво мислите по въпроса? Някой ще ходи ли?

Мисля ,че е много добра идея като цяло всичко свързано с този протест. Наистина има нужда от него. За жалост повечето студенти си казват "Оф за к'во да ходя там като някав тапак/чка , да викам с още 30/40 души..." , което наистина е трагично , защото за пореден път показва ,че не сме единна държава и всеки гледа малко или мн. себе си .. Аз няма да мога да отида тъй като имам работа точно на 14-ти , но се надявам някой от Вас да са там ;]
 
От: Националните протести на 14.01.2009

много добра идея като цяло всичко свързано с този протест
Да всичко звучи много добре и морално подкрепям всички от вас които са решили да си направят труда за да отидат на протеста пред парламента .Дано да не се превърне в поредния цирк само защото от толкова шум покрай него вече ми се струва че ще се е изконсумирал преди да се е състоял...дано , дано да греша.

Притеснена съм и че не виждам алтернатива сред нашите политици , но продължавам да вярвам , че един ден хората в България ще живеят по-добре и по-спокойно.Как беше ...надеждата умира последна:)
 
Последно редактирано:
От: Националните протести на 14.01.2009

Щом не виждате алтернатива за какво ще протестирате? Против демокрацията ли? Искате анархизъм? Или може би тоталитаризъм, авторитаризъм, диктатура?

http://blitz.bg/news/article/30515
Протестът на 14 януари не е с политически искания. Затова не е възможно да се повторят януарските събития от 1997 година. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов по бТВ тази сутрин. По думите му Сергей Станишев напразно се страхува.

хората не могат да направят разлика от управление и опозиция и кой носи отговорност за положението в страната. Това е много лошо за демокрацията и намирисва на тоталитаризъм, каза лидерът на ДСБ.

http://blitz.bg/news/article/30640

Провокатори може да предизвикат кърваво меле пред парламента. Такъв сценарий за митинга на 14 януари се готви тайно от близо месец, алармира лидерът на младите националисти Боян Расате. Студенти, многодетни майки и пенсионери ще протестират на жълтите павета.
Сред тях ще има пратени от партии биячи, които да предизвикат схватка с полицията, каза още Расате, който е един от организаторите. Целта е да се пусне кръв и това да ескалира масови улични протести. Пенсионерските организации вече бият отбой, за да не пострадат. Част от студентите също няма да присъстват, каза още Расате, цитиран пред “Стандарт”. Из интернет форумите пък вървят слухове, че и футболни агитки ще протестират. /БЛИЦ


http://mydsb.wordpress.com/2009/01/12/dsb2009011201/

Иван Костов: Ако тези хора се обърнат срещу мен, т.е. срещу опозицията, това ще покаже, че те са абсолютно неориентирани политически, ще означава, че те не правят разлика кой носи отговорността за сегашното управление, не правят разлика между управляващи и опозиция, което е много зле за състоянието на българската демокрация. Това означава, че вътре в Народното събрание няма алтернатива, това означава, че това е протест, който идва отвън, който просто би отстранил цялата демократична система.

Водещ: Ако събере сили.

Иван Костов: Но навсякъде в света, когато това нещо се случва, когато си излязъл от рамките на демокрацията, идва някакъв вид диктатура.

Водещ: Така казва и господин Станишев. Вие в момента говорите едно и също.

Иван Костов: Това е правило, това е световната история.

Водещ: Той това казва. Вика, ето вижте какво казва: Иде авторитаризъм. Не се знае кой стои, не се знае по какъв начин.

Иван Костов: Само че това е хиперболизирано от страх.

Водещ: Ама и вие казахте същото, вие казахте диктатура, че диктатура идва.

Иван Костов: Не, аз казах, че ако е такъв протестът, ако…

Водещ: Ама такъв е, тези хора бяха гости на нашето предаване, те наистина не виждат алтернатива, за разлика от вас.

Иван Костов: Не, ако хората не различават управляващи и опозиция и не могат да преценят каква е отговорността на едните, и каква е на другите, те наистина не могат политически да упражнят какъвто и да било натиск.
 
Последно редактирано:
От: Националните протести на 14.01.2009

Нека не влизаме в политически спорове.Според мен Костов просто иска да покаже колко добре си върши работата като опозиция за разлика от правителството .. Иначе явно има против какво да се протестира щом продължават протестите и щом сега си пишем тука за това.

За разлика от политиците Streets Don't Lie нали :)
 
Последно редактирано:
От: Националните протести на 14.01.2009

Подкрепяме Националния протест на 14.01.2009 г. и ще участвуваме.
СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ

<FONT face="Times New Roman CYR"><FONT size=2>гр. Стара Загора, бул."Митрополит Методи Кусев" № 51, тел.
 

Горе