Неймсървърите???

FERRARIST

New Member
Абе бера следните ядове - трябваше един домейн да го хвърля в фрийхостия-та за 1 седмица, смених му неймсървърите в www.bright-byte.com и всичко си беше ОК.....
Обаче сега не мога да върна нещата обратно към хостинга в Годеди.....сменях 23452345 пъти НСтата обратно, ресубмитвах ги, но хостинга си стой в Фрихостиата и не ще да се сменя.....слагах и НС на Седо.ко.ук, къде ли не, но нещата не се променят - а минаха 2 дена вече, и губя от това доста трафик - сега съм пренасочил с хтмл редирект всичкия трафик към друг сайт, но това не се тачи много от Г и съм на тръни.....
Що така става не мога да си оббясня, имах такъв случай преди 2 години някъде, но не помня как се реши.....дали ако махна всички хайлове от хостията нещата ще се изчистят, но пък това не е нормално да става по тоя начин....
Идеи?????????

бате твоите локални днси (на интернет доставчика ти ) може да не са ъпдеитнали и да си сочат към фрихостиа сложи си иптата на опън днс в настроиките на интернет връзката и виж как се вижда аз имах един такъв случаи тези дни две седмици не виждам един нов сайт с обикновените ми днси а арсенал и блинки си го виждат както и всички от чужбина 208.67.222.222 и 208.67.220.220.

Последно редактирано от модератор:
Чакай сега че аз съм малко индианец на тая тема - това за доставчика го разбрах, в СТЗГ съм на БТК, то тук в СФ на някакви Унекс, дето са малко унеси.....
През щатски и немски проксита е същото, ако това има значение.....
Това "сложи си иптата на опън днс в настроиките на интернет връзката" нещо не го схващам как да го изпълня.....що е това опън днс????

опън днс са безплатни днс сървъри opendns.com.... през проксита е същото защото при сокс проксита пак ползваш локалният ти днс ( за уеб проксита не съм много сигурен) значи отваряш иконката на интернета отиваш на статус -> пропертис -> интернет протокол... -> пропертис -> обатин д фолоуинг ДНС съвър адресес и пеистваш иптата на опън днс да видиш как е хавата 208.67.222.222 и 208.67.220.220.

Мда, стана, но дереджето е същото......сайта пак си седи пренасочен въпреки че от 2 дена съм сменил НСтата а сутринта сложих тия на Седо и още никаква промяна, а преди час пратих там още 4 домейна и ми излизат паркирани без проблеми.....ужасно - има ли значение дали съм локнал домейна или не.....

маи няма някои са ъдеитнали други неса явно аз тези днси не ги разбирам по някога имал съм случаи по пет дни да чакам да прехвърли

Най добре насочи днс-ите натам накъдето окончателно ще ти е сайта. И чакай. Т'ва е. Провери си whois-a на домейна кои name server-и ти показва, и ако са коректните чакаш, така с честото местене само си създаваш главоболия. И най накрая след няколко часа - да кажем утре сутринта пробвай през някое web proxy.
Не бери грижа всичко ще е ок.

http://freedns.afraid.org/ - в полето вдясно пишеш домейна. Резултатите не са кеширани и може да провериш кои НС се виждат в реално време, за да си сигурен, че проблемът не е при теб, щото някои регистратори на домейни правят ръчно промени на неймсървърите, та може да са те забравили случайно след като си събмитнал новите НС :)

Горе