Нет от Виваком

nortrant

Well-Known Member
някой ползва ли някоя тяхна услуга ?

има една - vivacom trio
http://www.vivacom.bg/bg/residential/prices_and_services/domashen_telefon/_vivacom_trio/

HTML:
Неограничен, сигурен и надежден домашен Интернет със скорост до 10 Mbps и безплатен Wi-Fi модем

с колко се сваля/качва г/д ?

сега съм с 100 Mbps но е кабелен и не мога да преценя как ще се промени скороста ... (сега не ми е висока...)

за 40.00 лв с ДДС на месец - струва ли си ?
 
Аз ползвам понякога техен нет, пълна скръб са. Прекъсва ми, бавно е. IP то е динамично. На всичкото отгоре ми е ограничен 25 порт и не мога да пращам поща. А 10 мбпс е смешна скорост направо. Абе все едно съм попаднал в миналия век.
 
От: Нет от Виваком

Отвратителен е, виждал съм го и е много зле. Това може да си го пуснеш само ако си от някой малък град или село и нямаш друга алтернатива.
 
От: Нет от Виваком

Най добре попитай около теб как е, явно е различно ..
От както се появиха съм с тях, сега съм на Хармония 12, нета не ми прекъсва а и за тегленето сина ми не ми се е оплаквал да има проблем :)
 
Последно редактирано:
От: Нет от Виваком

Най добре попитай около теб как е, явно е различно ..
От както се появиха съм с тях, сега съм на Хармония 12, нета не ми прекъсва а и за тегленето сина ми не ми се е оплаквал да има проблем :)

Явно не си ги сравнявал с други доставчици и затова не забелязваш колко са зле.
 
От: Нет от Виваком

За прекъсване при мен лично не прекъсват от 3 години някъде ползвам техните услуги за интернет скороста на сваляне пак бива долу горе около 600кб/с /знам че това е нищо за повечето/
но качването направо е скръб ако ти се налага да качваш по-големи файлове от 100мб /говоря не за торенти и ако ти се налага по-честичко/ това не е интернета за теб.
Но ако ти трябва инернет който да не го бърка вънка духа ли гърми ли... те са :) бавни но стабилни такива са моите наблюдения последните 3 години
 
От: Нет от Виваком

Явно не си ги сравнявал с други доставчици и затова не забелязваш колко са зле.
Да, не съм имала необходимост просто да търся други . Плюйте си ги спокойно, не ми пречи :)
 
От: Нет от Виваком

Срамота е да ползваш по-скъпа и скапана услуга след като имаш в пъти по-добри алтернативи.
 
От: Нет от Виваком

От години ги ползвам и никога не съм имал проблем. Сега съм на Хармония. Изобщо не ми дреме дали един филм се тегли за 3 или за 15 минути. Аз и без това тегля рядко. Интересува ме само никога да не прекъсва и това условие е изпълнено. Доволен съм!
 
От: Нет от Виваком

А бре момчета, някой да е казвал че няма други алтернативи или че БТК - то са най- добри ?!
Казах само, че ги ползвам отдавна и засега ми пасват .
 
Последно редактирано:
От: Нет от Виваком

зле, по-зле, най-зле са бтк, обаче се наложи да премина при тях, но инъче бях свиканл на местния доставчик 7-8 мБ даунлоад от маимунда но но ще карам и с тях
 
От: Нет от Виваком

Не знам защо обърнахте темата на бТК vs Others. Фирмата се избира според критерия, а критерия е - за какво ти е този интернет. За да се обоснова, за разлика от доста по-горе които просто са казали бтк съкс, ще напиша следните редове, които за мен лично са пречка:
1. Динамичен ИП адрес. Това е голям проблем ако ползваш ssh към доста машини, а бройката на позволени IP адреси позволени за такъв вид връзка е ограничен.
2. Доста слаб ъплоуд. На мен той ми неубходим, поне за един от сайтовете ми. Ако съм с бТК наистина ще брадясам до де свърша нещо, което по принцип правя за 5 минути.
3. Доста слабо ниво на съпорт. Имал съм "щастието" (за тези които са пропуснали кавичките - нещастието), да говоря с техния колектив доста пъти, защото работя с фирма, която използва изцяло техен интернет и не спряха да ми обясняват как мрежовия кабел правел проблем (по телефона естествено), а аз се опитвах да им обясня, че съм сменил 6 кабела, 3 суича, 2 рутера, реших да им занеса мизерния модем, за който твърдях че не работи коректно. Първоначално ми отказаха подмяна, но след като бях със собственика на фирмата се видях укрилен и заявих, че ще ги съдим за възпрепятстване на работния процес в следствие неизпълнение на издадения от тях договор - клекнаха. От тогава проблеми няма.
Като цяло не бих ги препоръчал на нито един от приятелите ми, а и дори враговете ми. Крайна липса на компетентност, ниска скорост, много проблеми с дефектни модеми и главоболия по замяната им. Като цяло съветвам всеки който има дори един "селски" доставчик, да не се колебае, а да се закачи за него.
Единствените два плюса на бТК (Виваком) е, че имат 24 часова "подръжка", т.е. сладкодумна девойка и че кабелите им са заврени под земята, така че няма за какво да се притеснявате при гръмотевични бури.
Видях какво им е отношението към бизнес клиентите си, представям си какво е към физическите лица. За мен това е недопустуемо, за останалите не знам.
Забравих да кажа, защо също може да ги ползвате - просто се намирате на майната си и никой друг кабелен операто няма достъп до там. Като цяло бТК (Виваком) контролират селата и наистина крайно недоразвитите градове (без да се обижда някой, ако бтк е властваща сила в техния град), или наистина много отдаличените и ниско населени квартали на някои градове. Сами може да разберете, защо останалите доставчици са предпочитани.
 
От: Нет от Виваком

При 99% от дейностите, които извършвам е все едно дали имам 6, 60 или 600 мегабита връзка, защото отсрещният сайт, така или иначе поддържа само 2-3. При повечето хора също е така. Хармонийката е супер щото към нея за 1 лв. съм си взел сим карта със 100 безплатни минути и още една за 3 лв. пак със същия план. Много съм доволен!
 
От: Нет от Виваком

Ами щом сте доволни радвайте се на ненормално скъпия интернет за дадената скорост, защото при нормален доставчик ще имате поне 2-3 пъти по-бърз интернет за същите пари.
Това е все едно да си купиш трабант за 100 000 лева и да кажеш, че си доволен, нали върви. Нищо че за тези пари можеш да си вземеш Мерцедес.
 
Те за това все още съществуват подобни окаяни фирмички в България - хората им се радват и са доволни и от малко или нищо :)
На някои даже им е достатъчно просто да си плащат таксите :)
 
От: Нет от Виваком

Бях на ЕВРОКОМ , минах на ГИГАБИТ , минах на БТК и сега съм на DCC .Да ви кажа от БТК и DCC съм най доволен но за БТК гадното е че трябва да плащаш и телефонен пост който никой нормален човек в 21 век не би ползвал .
 
От: Нет от Виваком

Ами аз съм на Vivacom Trio и нямам оплаквания.Интернета ме устройва,а и картата е още по-добра!
 
От: Нет от Виваком

дали ще може да се откажа/прекратя договора, ако не съм доволен ?
имат ли такава политика?
 

Горе