Новият Стив Джобс /Корпорация Морков/

От: Новият Стив Джобс /Корпорация Морков/

Малко несериозно ми изглежда, но играта с Джъстин Бивър си струва. :)

И как го оприличиха на новия Стив Джобс, това явно е интересно за медиите - сензацията, колкото и да не е близо до истината. Има вероятност, но определено това се извоюва, а не се лепва така.
 
От: Новият Стив Джобс /Корпорация Морков/

Типична журналистическа сензация. Чудно ми е, дали 12 годишен може да регистрира фирма все пак. Легално ли е 12 годишен да работи и да получава възнаграждение в САЩ. Има ли някой, който познава тази част от американските закони? Защото в инфото, което намерих е:

Child labor laws in the United States set the minimum age to work in an establishment without restrictions and without parents' consent at age 16, except for the agricultural industry where children as young as 12 years of age can work in the fields for an unlimited number of non-school hours.
:oops:
 
От: Новият Стив Джобс /Корпорация Морков/

Ами Стив Джобс вече го няма. Америка трябва да лансира нов "гений". Убеден съм, че съществуват и други момчета, които имат акъл, само че не са открити и спонсорирани.
 
От: Новият Стив Джобс /Корпорация Морков/

Дали редактора на вестника е чичо на това момче???
 
От: Новият Стив Джобс /Корпорация Морков/

тоя нема ли кой да му избърши цифката. това като оня с българския фейсбук, дето сега се чудя къде е. скапаните медии пак не са си научили урока. игра, която тепа друго гейче, ебаси информационната еволюция, ебаси компютърните гении. тия май нещо не са много нясно какво трябва да се направи, за да се заслужи такова определение. копелето е готино, добре се държи. става за презентации, но да го видим какво ще сътвори.

доказано е, че ако 2 момчета едното на 13, другото на 27 години им бъде зададено на изнесат презентация, като и двамата са с еднакъв опит, то по-често 13-годишното би бил победител. това се дължи на прекалено малкия % стеснителност, което малките имат. просот им е по-трудно да осъзнаят какво им се случва.
 
От: Новият Стив Джобс /Корпорация Морков/

http://carrotcorp.com/CarrotCorp/CarrotCorp.html - Сайтът на един истински гений :lol:
Аз се чудя защо ни занимават с глупости. Толкова ли не се случва нещо нормално и хубаво, което да се води сензация. Изродията е на макс.

И сега и аз се сетих за българския фейсбук, където яко видяхме чудото на технологията, пренеса на простолюдието, благодарение на независимите и интересни репортажи. А сега открийте грешките в това изречение. :)
 
От: Новият Стив Джобс /Корпорация Морков/

Ако искате го мислете за конспирация, но за мен това си е политика на САЩ, които 100% са налели пари, за да се лансира този нов "гений" и да се правят поръчкови репортажи. Щото американците са най-умните, те са гениите и двигателите на човечеството! Направо тактика от Студената война. А тоя сополанко, колко е направил някакви приложения не е ясно, нищо че от няколко години изучава програмни езици (сигурно като е бил на 6 е почнал), ръководи фирма (а дали е легално това в САЩ) и води презентации на сектантските форуми на TEDx. Ако беше такъв гений, по който всички са луднали, нямаше да има 500 фена в смешната си фб страничка и нямаше сайтът му да прилича на...едно черно нищо с икона от църквата на Стийв Джобс (лека му пръст на човека, но не ни трябва нов пророк).
 
От: Новият Стив Джобс /Корпорация Морков/

абе всичко е направено с цел губене на времето на хората. само глупости баце. занимават обществеността са глупци и анимационни герои. важното тук е сеир да има и възхищения да се виждат. да ама за простите да, за другите е поредния цирк на колела. ако това, което гледаме има някаква иновация в него, то тогава фолпевицата Андрея е девствена.
 
От: Новият Стив Джобс /Корпорация Морков/

Какво хейтвате пък вие? Момчето е започнало от някъде! Вие на 12 години какво сте правили? Надали сте знаели що е то C или пък Python (поне се твърде, че момчето ги умее), надали сте разсъждавали въобще по такъв начин да изкарате някакви парички като него. Другият пък се смее, че сайтът не бил хубав. Ами момчето е на 12 и надали има парички да плаща на дизайнери да му го русиват, да му го кодират.
 
От: Новият Стив Джобс /Корпорация Морков/

Щото ни е писнало от медийни кьоршифеци и селски маркетинг. Аз лично на 12 години нищо не съм направил, защото не съм гений, а бях обикновено момче. Тоя келеш може да изкарва парички, защото го лансират. Обаче кое му е гениалното? Смея му се на сайта, защото ако беше гений, нямаше да има толкова смешно сайтче. Да вземе да си инсталира един wordpress, не е толкова сложно. Новият Стийв Джобс, смях.

Между другото, тук винаги сме обсъждали продажните медии, ето един прекрасен пример. Съвсем случайно наскоро е починал човекът измислил C и Unix - Денис Ричи. Някой да е чул нещо по въпроса?
6ba409e97ae93cfd29f3e8f6d826ae32.jpg
Защо вместо да ни занимават с някакви псевдо-генийчета не казаха една дума за този наистина велик човек и истински пионер в компютърните технологии?

 
Последно редактирано:
От: Новият Стив Джобс /Корпорация Морков/

Аз на 12 връщах на вторично желязо, хартия, мед, за да се прави бизнес. Далеч бях от IT технологиите, но тогава да имаш Правец 16 беше върха на сладоледа. Не сме имали много технологично ежедневие, и как ме е яд, че не съм се интересувал още тогава. Ако си от рано, можеше да си някой от сегашните лидери в нещо. Наистина е кофти да ти истипосат някакъв пикльо, който с нищо не се е прочул, а просто дадената телевизия е казала, че това е новият Стив Джобс. Не че нещо, но на мен лично не ми изглежда сериозно. Грам хейт не изпитвам. Даже ще се радвам да има такова дете-чудо, но това се печели, не се лепва така - защото някой търси сензация и реклама.

Аз чух за неговата смърт. На Денис Ричи от другия админ и от един SAP-аджия. И двамата бяха много ппотресени как така не се е споменало нещо по въпроса. Ето ти медиина дескриминация или по-скоро медиина невежест. За това си мисля, че и детето-чудо е леко техен продукт. Не за друго, а просто защото им трябва нещо по темата. :)
 
От: Новият Стив Джобс /Корпорация Морков/

Новият Стив Джобс... Боже мили, опази ни от манипулация. Как може някой(било дете, мъж, жена), който не е постигнал нищо грандиозно и креативно в живота си да му се лепва етикета Стив Джобс или Бил Гейц. А това че е на 12 този хлапак и прави приложения, не означава непременно че на възраст от 25 ще бъде икона в занаята и ще стане новия Стив Джобс. Няма да има друг Стив Джобс или Бил Гейц или Денис Ричи, защото всеки човек си е неповторима индивидуалност и изплагиятстването на техните образи от други лица със съдействието на пресата е нагло, несериозно и неетично...
 

Горе