Ново изискване на НАП за събиране на лични данни

waldes

Well-Known Member
Човек, хората нон стоп се борят и не съм чувал за някакви положителни резултати. Тук таме нещо, но го плаща данъкоплатеца. Нужно е да има някаква независима институция, комуникираща само и единствено с Европарламента, без никакви глупости, за да могат хората тук наистина да бъдат чути и да им се помогне да развиват бизнес в нормални условия. И да не глобяват тукашните институции, защото ще е всеки месец все за нещо, а просто да се налагат санкции с еврофондовете. Като им се спре хранилката от там, може и да се замислят за по-адекватни закони и поставяне на условия спрямо бизнеса. Надявам се, ама силно се съмнявам, че ще се случи, новите евро депутати да направят нещо в тази насока.
Каква наивност лъха от този пост. Да комуникирало нещо си там с европарламента. Та точно тия ги пускат тези наредбички бре момко:)
 

John Galt

Active Member
Това значи ли, че ако ти ми знаеш номера на договора и отидеш да пратиш/приемеш пари на моя номер, оборота ще се пише на мое име/ЕГН?
Поне в Спиди към този момент ще е така, да. Разбира се, могат да поискат ЛК, за да се уверят, че лицето, което е по договор с ППП, е същото, което изпраща (или евентуално, ако имаш пълномощно). Не, че ми се е случвало, но предполагам е поради факта, че винаги пращаме от един офис и ни знаят. :)
Но някой трябва да е малоумен да го направи това. Ще засечеш веднага през my.speedy и после онзи ще духа. :)
 

mectatel

New Member
Тази свръх регулация изглежда че вирее само по нашите географски ширини. В Германия подателят може и името да не си напиши. Тук не е въпрос на избор! Длъжен си да си изпратиш писмото с ЕГН и да си в системата, за да ясно с кого водиш кореспонденция.Как е защитено ЕГН то ми, като го казвам на висок глас пред опашка от 20 човека?.. и защо на нас ни е необходим Закона за защита на личните данни????
С тези нови изисквания се цели да няма търговци на EBAY без фирми. Ще се налагат глоби от НАП и ще ги махнат. Имаше оплакване не само от България, но и от Германия че има много индивидуални търговци без фирми и не плащат данъци.
 

Горе