Ново измерение на електронното ни правителство в Агенция Митници

$INeed$

Well-Known Member
Оставам без коментар. :)

Здравейте,
Във връзка с деактивирането на Adobe Flash Player от 12.01.2021 г. за подаване на е-АДД и АД в БАЦИС чрез зареждане от xml файл през уеб приложението на АМ и за прикачване на приложени документи към акцизна декларация е необходимо да се инсталират следните версии на приложението - за Mozilla Firefox-Macromedia Flash Player 10.2.152.26 (Non-IE Browsers) от следния линк: http://www.oldversion.com/.../macromedia-flash-player-10... .
Изпращаме Ви настройките на Мозила и flash player : за работа със системата БАЦИС се препоръчва браузър Мozilla Firefox 52.0 ESR.
1. Инсталирайте версия Mozilla Firefox 52 ESR от следния линк, ако имате стара версия трябва да я деинсталирате и забранете актуализациите и.
2. Линк към Moilla Firefox 52.0 - https://ftp.mozilla.org/.../releases/52.0esr/win32/bg/ ;
3. В Control Panel, в Java, на таб Security и на Security Level посочете най-ниското ниво, след което натиснете Apply. Въведете http://extlb.bacis.customs.bg/ в Exception Site List. ;
4. Папка SmartCard трябва да бъде поставена в директория C:. Може да я свалите от главния сайт на БАЦИС ( http://extlb.bacis.customs.bg/ ), горе в ляво ДРАЙВЪРИ. Там трябва да си намерите подходящия драйвър за вашия КЕП, ако там не го откривате проверете в C:\Windows\System32 , ако и там няма необходимия драйвър проверете подписа дали е правилно инсталиран.
5. Когато се инсталира браузъра ще трябва и ръчно импортиране на КЕП в него, ако не знаете как се обърнете към издателя на подписа за съдействие.;
6. При инсталация на Mozilla Firefox 52.0 ESR има вероятност да се актуализира до по нова версия, ако това се случи деинсталирайте от Control Panel и на ново я инсталирате, като преди това сте се уверили, че има отметка на NEVER CHECK FOR UPDATES. Би трябвало след втората инсталация да спре да се актуализира автоматично.
7. Ако проблема продължи сменете версията с JAVA 8 32 битова версия, ако имате по нова версия, ще трябва да я премахнете от Control Panel.
8. Прилагам линк за сваляне на JAVA 8 32 bit , свалете релийза – Windows Offline ( http://java.com – Download - See all Java downloads - Windows Offline filesize: 69.53 MB ) https://java.com/en/download/manual.jsp
9.Във връзка с деактивирането на Adobe Flash Player от 12.01.2021 г. за подаване на е-АДД и АД в БАЦИС чрез зареждане от xml файл през уеб приложението на АМ и за прикачване на приложени документи към акцизна декларация е необходимо да се инсталират следните версии на приложението - за Mozilla Firefox-Macromedia Flash Player 10.2.152.26 (Non-IE Browsers) от следния линк: http://www.oldversion.com/.../macromedia-flash-player-10... .
Поздрави, СД
Моля потвърдете полученото решение, като се разпишете в https://servicedesk.customs.bg и изберете чек бокс ""Съгласен съм с решението"". В случай, че не го направите, Вашата заявка ще бъде автоматично приключена след 7 дни.
Поздрави,
Service Desk

Хората пишат, че били имали по две машини за всеки случай. :)
 

Горе