Ново начинание - дивидентно портфолио (fixed income)

Като идея - може да споделяш календара си от trackyourdividends, както и diversification графиката си - примерно веднъж на месец или нещо такова. Може би ще е полезна на някой, за да запълни дупки по такова портфолио за дадени месеци или сектори
 
Като идея - може да споделяш календара си от trackyourdividends, както и diversification графиката си - примерно веднъж на месец или нещо такова. Може би ще е полезна на някой, за да запълни дупки по такова портфолио за дадени месеци или сектори

Споделям ги редовно. Имам и табличка, в която съм си направил календар, но не е готова да пусна линк :).

Screenshot 2022-11-11 at 13.55.37.png
 
Изглежда много добре, ако умножиш х1000 :)

Важни са процентите. Не колко пари има вътре. :)

Правих бек тестове в началото и даже го даваше по-добра очаквана доходност от S&P500. С същото време по-добра защита от волатилност. Нещо, което ме изненада и ме накара да се задействам.

Скоро не съм тествал, защото съм зает с други неща. Последните покупки бяха много произволни.

Сега пиша едно PDF-че с новите параметри, по които ще ги избирам през 2023г. и ще видим какво ще покаже като парсна портфолиото с филтъра.

Отсега виждам, че някои компании трябва да отпаднат, защото имат слаб ръст в дивидента за последните 5г. плюс много слабо покачване в цената.
 
Споделям ги редовно. Имам и табличка, в която съм си направил календар, но не е готова да пусна линк :).

Виж файлът 26571

Всъщност не го споделяш редовно - в темата няма ъпдейтнат календар или графика със секторите. Би било полезно на хората, които планират подобно портфолио
 
Всъщност не го споделяш редовно - в темата няма ъпдейтнат календар или графика със секторите. Би било полезно на хората, които планират подобно портфолио

Напротив споделям винаги тук или в сайта. Просто темата няма да я обновявам много често, защото предпочитам да генерирам контент другаде.

Който го интересува освен trackyourdividends.com мога да ви препоръчам да разгледате и тази апликация. https://snowball-analytics.com

Ако правите регистрация я направете със спамерски email и ако се решите на платен акаунт ми свирнете да ви дам дискаунт. :D Там се прехвърлих, защото имат повечко анализи за неща, които ме мързи сам да ги смятам/търся.

Мислех да пиша моя апликация ама засега няма да си ги причинявам. Тази май има всичко, което ми трябва.
 
Аз открих сметката вчера и днес, общо 80 броя привилегировани акции серия I на DBRG. 9.84% доходност.

В случая $1450 похарчени с идеята да носят $143 годишно.

Малко измених стратегията за $150 месечно, защото в началото на месеца ми изплатиха рентата и реших, че добре дошлите $1000 + планираните $150 ще ги ползвам за трейд, като приходите да ги деля 50:50 на седмична база (ако са над $150). Едната посока за дивидентни акции, другата за нови позиции или dca на налични такива. Тъй като има доста евтини компании в момента, реших да експериментирам по този начин.
Та $1150 + около $500 налични в IBKR и с ползване на margin за трейдовете докараха $2500 за 10 дни, на които им намерих място в горната позиция за дивиденти и за откриване на 2 други "недивидентни позиции".
Та това беше началото на поредния ми експеримент :D Да видим докъде ще я докарам.
$150 месечно си остават по план и до края на месеца ще вкарам в акаунта като целта е да ги ползвам за закупуване на дивидентни акции, но ако съм забоксувал с трейдовете ще останат за баласт. :)
 
Защо не ги разделиш в отделни акаунти? Можеш да отвориш колкото искаш. В началото изгорях като мешах трейдване с дълго портфолио и вече всичко ми е отделно. :)
 
Ами отворих нов акаунт, обаче се оказа, че първия ми е в Ирландия, втория в Централна Европа - Унгария. Мега идиотско, че не мога да прехвърлям суми между акаунтите и в крайна сметка се разбра, че причината е различните им подразделения. Поисках да ми прехвърлят първия акаунт към CE, обаче като видях колко разправия е ... канселирах молбата.
Та на този етап няма да го ползвам, пък... ще видя после.
 
Бах аз имам 3 и всички са на едно място. :D Нали си ги регистрирал в един акаунт (с един мейл, еднакви данни и т.н.)? С тоя бутон.

Screenshot 2022-11-24 at 0.11.11.png

Странно, че са те метнали в друг район.
 
Към CE или IE е последния? И ако е CE - прехвърляш ли пари между акаунтите, че от съпорта ми казаха, че това е причината да не мога, ама да не се окаже, че е нещо друго.

Къде да видя къде са? Мога да прехвърлям без проблеми между акаунтите.
 
И 3-те са в Унгария. Преди време имах някакви нотификации покрай Brexit (бях в IBUK), но никога нищо не съм правил. Те си се занимават.

Даже не се бях замислял, че може да си в различен клон. :rolleyes: Абсурдно е да няма как да прехвърляш средства от един акаунт в друг. Аз ако съм ще ги храня докато не го оправят.
 
Някои хора си купуват безсмислени джаджи за Black Friday.

Аз събирам пари за пасивен доход и си стискам стария телефон вече почти 3г. като по никакъв начин не изостава като производителност спрямо 2022 модела на жената. А нейния го сменихме единствено, защото предишния умря.
Само камерата е по-кофти, но ние си имаме Sony a6600 за снимане с няколко чудесни обектива. ;)

Търси се компания със следните параметри:
- поне 3-5% дивидент
- поне 5% ръст в дивидента за последните 5г. изчислява се като се сметне средно за 5г. назад.
- ex-dividend да е между 28-ми ноември и 31-ви декември

Разгледах някои от предложените в темата. Може и да изпускам нещо ама май няма такива?

Годишен доход $112.07.

Screenshot 2022-11-27 at 14.46.57.png

Тук съм описал какво планирам за декември месец http://bit.ly/3GPF0b9 . Като през 2023 ще разкарам няколко компании, защото не съвпадат с параметрите ми.
 
https://snowball-analytics.com

Ако правите регистрация я направете със спамерски email и ако се решите на платен акаунт ми свирнете да ви дам дискаунт.
Я кажи за дискаунта, че това изглежда супер. Не знам още дали ще стана платен, но определено радва.
 
Я кажи за дискаунта, че това изглежда супер. Не знам още дали ще стана платен, но определено радва.

Обикновен рефърал е. 10% отстъпка за теб. Един месец за мен.

Screenshot 2022-11-27 at 16.51.08.png

Има 2-3 неща, които не ми харесват като това, че не смята правилно Portfolio Profit. Днес им писах и се надявам да го оправят.


Screenshot 2022-11-27 at 16.59.39.png
 

Горе