Нов лаптоп или втора употреба

Да, който мисли да си купува таблет за работа, да забрави този филм. ;) Имал съм 3 таблета и са напълно безполезни за какъвато и да е вид работа при нас. Да, може да прегледаш и отговориш на някой друг мейл, в месинджъра, да погледнеш как изглежда някое приложение или мобилна версия на сайт през него, да зяпаш филмчета, да четеш нещо, но като цяло не става за работа.

Имам един в момента, който е в този диапазон 100-200 лева, но е за малките. И вече с черна черта през целия екран. И който е в дилемата лаптоп или таблет, значи наистина не му е нужно ни едното, ни другото. А просто иска да има нещо там за неясна работа. Винаги съм се чудел на тези, които имат таблети за по 1000 лева, да може да ги използват за презентации, но ако толкова искаш да презентираш, покани го в офиса, пусни му прожектора и готово. Да се дзвериш в 10" таблет не си е работа даже и за презентации, кратките могат и да минат с него.
Таблета е много удобен за някои професии. Особенно ако пътуваш и имаш да четеш документи. Лесно можеш с писалка към таблета да си пишеш бележки и редакции и т.н.

А за презентации пред повече от 10 души, които не можеш да събереш в някоя малка заличка, да не говорим ако излезеш на някаква трибуна или нещо такова е прото незаменим. Стриймваш си директно към проектора, няма дистанционни, няма листи, няма аутокюта, не ти си налага да търсиш някой да ти превключва слайдовети. Единствено трябва да ги накараш да ти намерят микрофон брожка, че ръцете почват да недостигат.

Презентирал съм няколко пъти така, изключитлно комфортно.

За вкъщи докато се излежаваш, също не е лош вариант да прочетеш новините или някое клипче да изгледаш.
 
Имам един приятел, който е търговски представител и наистина ми каза, че таблета му е най-силното оръжие при презентациите. Това презентиране е за пред един човек, за група над 5 човека си е редно с прожектор. За чилаут си седя с лаптопа в скута, бил съм и с 7" таблет, но с лаптопа ми е било по яко, не знам как ще е с 10", но се съмнявам да ми достави повече кеф от таблета, бил той и 10".

Още се замислям за един 10", до сега съм имал само 7", но е далеч в бъдещето това. :) Дори още не ми е опция грам. По-скоро за десктоп.
 
Трябва да си пълен загубеняк да повярваш на някой, който се е взел последна инстанция и даже не си е аргументирал мозъчната пръдня.
 
Вие сте луди да се дзверите на тия малки таблетски инчове. Очите се развалят, па и врата се схваща :) Ето как ще изглеждат хората в бъдещето:
latest
 

Горе