Здравейте колеги, това ми е първата тема която отварям, надявам се да е успешна и полезна 
Малко предисловие - имам онлайн магазин малко повече от година, не вървят нещата и мисля да направя нов в друга насока. Все още се колебая дали да почвам наново, та докато се чудя кое как би станало ще решавам дали изобщо да стартирам.
1. С какво разполагам:
Имам регистрирана фирма, хостинг (Суперхостинг – най-високия им план), „работещ” онлайн магазин, + домен регистриран за фирмата който стои без да е използван. Мога да отделям по 2-3 часа на ден за пускане и последваща работа по магазина (работя на пълен работен ден), с обработката на поръчките ще се занимава съпругата ми. Бюджета ми за година обмислям да е около 1000лв.
2. Какво искам да постигна:
Искам да имам работещ магазин за детски стоки, ще работя с вносители и Български производители, не търся бърз успех, искам до 2-3 години да може да се вадят по 1000-2000 лв на месец печалба.
3. План за действие (тук се надявам на голяма помощ от вас):
Дълго се получи, но това е нещо като план които ще обновявам и променям с времето.
Благодаря предварително на всички които се включат!

Малко предисловие - имам онлайн магазин малко повече от година, не вървят нещата и мисля да направя нов в друга насока. Все още се колебая дали да почвам наново, та докато се чудя кое как би станало ще решавам дали изобщо да стартирам.
1. С какво разполагам:
Имам регистрирана фирма, хостинг (Суперхостинг – най-високия им план), „работещ” онлайн магазин, + домен регистриран за фирмата който стои без да е използван. Мога да отделям по 2-3 часа на ден за пускане и последваща работа по магазина (работя на пълен работен ден), с обработката на поръчките ще се занимава съпругата ми. Бюджета ми за година обмислям да е около 1000лв.
2. Какво искам да постигна:
Искам да имам работещ магазин за детски стоки, ще работя с вносители и Български производители, не търся бърз успех, искам до 2-3 години да може да се вадят по 1000-2000 лв на месец печалба.
3. План за действие (тук се надявам на голяма помощ от вас):
- ? Домейн – Нов, в процес на избор
- Платформа - Opencart - 2.x.x.x.
- Тема – Journal
- SEO – Complete SEO package
- ? Total Import PRO – не съм много сигурен дали ще ми е нужно защото нямам файлове за момента които да импортирам
- Плащане – чрез наложен платеж и плащане по банков път
- ? Сглобяване и настройка на магазина – тук се надявам да се справя горе долу, не мисля че ще успея да го направя перфектно, евентуално може да потърся помощ - ще видим каква част от бюджета може да се отдели тук ако трябва
- ?? Продукти – свързал съм се с двама вносители за момента, за да видя как стоят нещата с цени, доставки ... тук планирам при поръчка към мен, плащам по банков път стоката и изпращам куриер до техен адрес, който я взема и доставя на клиента, за продуктите които имат гаранция самия вносител мисля че прилага документ (поне единия ми каза това) – възможни проблеми са при отказ на стоката че аз вече съм я платил, другото е ако трябва да се слага касова бележка/фактура трябва да я взема лично (нямам и касов апарат)
- ? Вкарване на продуктите – нови „уникални” описания, не ми е ясно как да проверя дали са уникални?! Самата структура на информацията на сървъра, имена на снимките, продуктови кодове ... нямам ясна визия как трябва да е всичко това.
- Търсене и конкуренция – за най-търсената дума е около 10 000 на месец, не знам дали е много или малко. Конкуренцията - има доста магазини (може би над 30), които общо взето предлагат едни и същи неща, на една и съща цена, като повечето са копи пейст.
- Популяризиране – понеже нямам голям бюджет за реклама, мисля да заложа на оптимизация, логиката ми е че платената реклама вземаш кликовете и дотам малко или много, докато оптимизацията остава за бъдещето един вид инвестиция.
- БЛОГ – това е и към горното но го отделям защото мисля да заложа тук повечко - половината бюджет около 50лв/месец за статии, и да пускам на няколко дена по една статия
- ФБ страница – ще се прави нова страница. Може да се постват статиите, промоции на продукти, някакви игри с печалби ...
- ? Лого и банери – тук се надявам да му ориентирате колко ще трябва да отделя за да ми се изработят тия неща
- ...
Дълго се получи, но това е нещо като план които ще обновявам и променям с времето.
Благодаря предварително на всички които се включат!
Последно редактирано: