Нов сайт не се индексира ???

magnit

Well-Known Member
Здравейте,
Днес се навършват точно 2 месеца откакто създадох сайта/блога http://pisha.info/, но до ден днешен няма никакво развитие в Гугъл. Дори не се появява и при търсене. Същият е събмитнат поне в 50 директории и само от там се показва или публикациите излизат само при споделяне в соц. мрежи.
Някакви идеи или човек, който разбира да помогне! Предварително благодаря на всички отзовали се! Хубав ден!
 
Последно редактирано:
От: Нов сайт не се индексира ???

Най-вероятно е наказан или sandboxed домейна. Виж му историята в архиве.орг- бил е за малко сайт на руски, а последно е бил нещо, което излиза, че няма пърмишън за достъп... Може да обжалваш по принцип, но не знам колко време трае и каква е процедурата. Няколко мои домейни с хиляди линкове и даже с ПР някои, се оказаха наказани и ми увиснаха така, даже в 1 или 2 теми за домейни писах специално за проблема, да се внимава при регистрация/покупка на домейн да не е наказан, че после и за паркиране не става. Най-лесния и спестяващ нерви/труд начин е нов домейн, качаш сайта на него и този го зарязваш. Желая ти успех!
 
От: Нов сайт не се индексира ???

Колеги, благодаря много за подкрепата. По принцип мисля, че всичко си му е наред в сайта, а домейна уж го проверих за наказания и не видях да има такива. Просто съм озадачен и объркан. Лесно ще сменя домейна, но това значи 2 месеца труд отиват на вятъра и целия събмит на сайта, отива на кино.
 
От: Нов сайт не се индексира ???

Магнитче, по-добре е 2 месеца, отколкото 3 или 4 да отидат на вятъра. Обикновено като пусна нов сайт, в рамките на 1-3 дни вече се индексира. Някъде преди около 2 месеца пуснах последния си сайт, на английски е, и без никакъв събмит(сега тъкмо го проверих) има 500+ индексирани страници. ТУК можеш да си избереш КОМ домейн по ключова дума и да си го регнеш, дори с твоята "пиша", има доста свободни варианти, пък и... КОМ-а си е КОМ. :)
 
От: Нов сайт не се индексира ???

Ами нека и някой друг си каже мнението, но моето е такова, пиша site: pisha.info в Гошо и няма кьорав резултат. Дори и друго да е, колко време ще загубиш още докато го установиш и евентуално поправиш?...
 
От: Нов сайт не се индексира ???

Така е, няма никакъв резултат. Затова потърсих и вашата помощ, въпреки, че не знам къде четох... че е възможно нов сайт да "откара" до 2 месеца докато се инсексира. Лошото е, че 2-та месеца минаха , а резултат НУЛА?!
Ако има и други мнения, нека да ги чуем! Форума гъмжи от специалисти и всяко мнение е добре дошло за разрешаване на казуса!
 
От: Нов сайт не се индексира ???

Колко пъти си подавал сайтмап в Гугъл и Бинг уебмастър туулс?
 
От: Нов сайт не се индексира ???

Всъщност сега погледнах, че не ти е наред сайтмапа. Съвет от мен- изтрий го тоя смотан Йоуст СЕО плъгин и си инсталирай СЕО ултимейт плъгина. След това през някой сайт за генериране на безплатен сайтмап си генерирай нов, качи си го в хостинга и го подадй на Гошо и Бинг. Ако до понеделник няма резултати, сменяй домейна и това е...
В Бинг и Яху излизат по 10-на индексирани резултата, според мен или Гошо има нещо против домейна, или сайтмапа му пречи...
До понеделник трябва да стане ясно кое е...
 
Последно редактирано:
От: Нов сайт не се индексира ???

Аз също мисля, че проблема е с историята на домейна. По принцип .info отдавна се славят като спамърски домейни. Смени си домейна и без това не си изхарчил много пари за него. Дали си събмитнал сайтмап или не - за 2 месеца Гошо щеше да го индексира.
 
От: Нов сайт не се индексира ???

Без връзка по темата, но като стана дума за баница .....мм адски ми се дояде. Умирам от глад!
 
От: Нов сайт не се индексира ???

С благодарности към @ vladko82 и другите колеги, които дадоха професионални мнения! Смених домейна и сайта вече работи на 6.

Моля темата вече е за коша!
 
Последно редактирано:
От: Нов сайт не се индексира ???

Защото бях гладен и ми се стори забавно да го споделя, но щом за теб не е било..... сам си се посмях, какво ти кажа.
 
От: Нов сайт не се индексира ???

Вече почти месец откак писа, че е сменен домейна - ще споделиш ли какво се случва след смяната, домейна ли беше причината ?

Да, колега! В домейна беше причината. Но защо се получи така, просто нямам ѝ на идея!
 
От: Нов сайт не се индексира ???

Аз имах подобен проблем с купен английски домейн, писах от GWT на Гугльовците че съм го закупил наскоро защото много ми е харесало името на домейна, ала бала, и че се съмнявам че е наказан защото не се индексира никак. След седмица ми отговориха, че има лоши линкове към сайта и, че наказанието ще бъде премахнато заедно с тях. След още седмица ми изпратиха имейл че са си изпълнили обещанието. След още няколко дена сайта си се индексираше, но доста "тромаво" особено с новите страници.

Спрях да се занимавам с него и минах на чист домейн, може би това е правилният вариант в повечето случаи.
 

Горе