Нов тип интернет реклама тръгва у нас

nik0la

New Member
Изи Онлайн добавя In-Text услуга към своята платформа
Първа по рода си у нас рекламна услуга въвежда дигиталната агенция Изи Онлайн АД. In-Text рекламата се базира на контекстуалност чрез избор на конкретни ключови думи и е без аналог на българския интернет пазар, заявиха от компанията.

Новата услуга е част от платформата EasyAds и ще бъде използвана едновременно в текстовото съдържание на над 100 български уеб сайта.

In-Text е тип "pay-per-click" реклама, която се показва в текста на даден уеб сайт под формата на двойно подчертани думи с хиперлинкове. След поставяне на мишката върху линка се отваря информационен прозорец, съдържащ текстови или графични реклами, които при кликване водят потребителя до страницата на рекламодателя.

In-Text реклами фигурират като собствен продукт в някои водещи уеб медии, но тяхната организация в рекламни мрежи е истинско предизвикателство, поето от малко специализирани онлайн компании като VibrantMedia и Kontera, коментираха от Изи Онлайн.

Основно предимството на In-Text рекламите е, че дават възможност на рекламодателя да се възползва от огромно разнообразие от съдържание (думи и фрази) в голям брой уеб сайтове едновременно. При това, не е необходимо да се създават специфични рекламни носители, тъй като In-Text рекламите в EasyAds използват вече създадени от рекламодателите банери или текстови карета.

Източник: http://novini.dir.bg/news.php?id=6451531
 
От: Нов тип интернет реклама тръгва у нас

Мисля че скоро няма да стане това
А и да стане ние ще го "побългарим"
 
От: Нов тип интернет реклама тръгва у нас

Никога не съм го разбирал този начин на реклама, но щом има хляб, дано Изитата да го наложат и респективно техните публишъри и рекламодатели да останат доволни от това. ;)

Сигурно ще са като другите, които съм мяркал, като дадеш кунтура на самия текст линк, ще изкочи малък скриншот на това какво се крие зад линка.
 
От: Нов тип интернет реклама тръгва у нас

И аз нещо не съм им фен.... Някоя от уеб групите тука слагаше такива в сайтовете си и винаги ме е дразнило - разни реклами дето нямат нищо общо със статията изскачат на всяка дума....
 
От: Нов тип интернет реклама тръгва у нас

Мнението ми като потребител е, че подобни реклами тотално осират всеки сайт понеже излишно отнемат вниманието от основния текст, тъй като подчертаването, удебеляването и смяната на цвета при определени думи е много разсейващо. Избягвам сайтове, където има подобни реклами. Ужасно дразнещи са!
Като издател смятам, че ефективността ще е по-малко от тази на стандартните реклами и не си струва да се окепазява хубавия сайт с подобни измишльотини.
 
От: Нов тип интернет реклама тръгва у нас

Според мен пък ако е направено правилно и разумно няма да дразни потребителите и ще е от полза както за тях, така и за издателя. Ето тук го намерих в data.bg - http://news.data.bg/5/tech/139632/google_публикува_тарифите_си_за_интернет_ре , при мен подчертава думата "интернет" и там излиза реклама на хостинг, което е определено таргетирано много добре, поне според мен.
 
От: Нов тип интернет реклама тръгва у нас

А е това примерно в датата както от думата "основни" подчертава само "нов"....
Първо "основни" няма нищо общо с "нов", второ - да хванеш думата "нов" и с нея да рекмаришаш НОВИЯ сайт на nivea.... е тва според мене е супер тъпо.
Никакво таргетиране няма, а и в повечето случай е много трудно да направиш таргетиране само по една дума, понеже или е твърде абстрактна (както "услуга" тука) или в тоя контекст може да има съвсем друго значение.

То хубу като идея, ама поне да го направят като хората.
 
Последно редактирано:
От: Нов тип интернет реклама тръгва у нас

Или като тук: dnes.bg/muzika/2010/05/25/rodnite-rok-nadejdi-macrophone-s-debiuten-album.91589 на най, раз и след излиза Принцът на Персия. Що за таргетирана реклама си говорим тук? Това за мен е абсолютна подигравка с рекламодателя. :) ако се направи нещо от сорта на ........новия клип на Кристина Агилера се продаде в над 10 мил. бройки за пурвото тримесичие.....Кристина Агилера да води към онлайн магазин, където има всчиките й албуми, както и профил на самата певица - това е таргетиране. Това горе е пародия, ще ме извинявам създателите му. :)

Не знам. Да му мислят рекламодателите. :) Успехи, поне на новата система.
 
От: Нов тип интернет реклама тръгва у нас

Тя вече започна , форумите на дата.бг примерно .
 
От: Нов тип интернет реклама тръгва у нас

Ауу, много грозно... Те дата и аукцион гледам, че са пуснали, съвсем западнаха...
 
От: Нов тип интернет реклама тръгва у нас

Какви ти дата и аукцион, целият български нет (включително и аз) се върза с тез' рекламки. Уж голема далавера, пък да видим :)
 
От: Нов тип интернет реклама тръгва у нас

Нямам думи просто. Ужасна е тая форма на реклама. Трябва да има елементарно уважение към хората, които четат текстовете. Оцвъкана история.
 
От: Нов тип интернет реклама тръгва у нас

Не помня ама май гледах такова нещо още миналата година в някакъв български новинарски сайт .
 

Горе