Нулева конверсия - помогнете!

yMladenov

Member
Обикновенно нямам проблеми със сайта, но от както минах на wordpress и си направих дизайна имам нулева конверсия :D

Преди си беше статичен html с прилично скапан дизайн и имаше по-голяма конверсия..

pharmacy.tradeo.biz >> линка е в подписа ми.

Кажете какво мислите, какво може да се добави или какво трябва да се разкара..
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

Здрасти. Аз ще видя с какво мога да ти помогна - искам да ти задам няколко въпроса, ако може:

От къде идва трафика ти?
Ако е от SEs - от какви думички?
Колко клика правиш към продуктовите сайтове?

Блога ти е красив, и се надявам и през другите браузъри да се вижда така.;) Лично не виждам нещо много негативно, което да отблъсква посетителите. Но имай предвид, че от думите които идват и мястото, може да се прецени (не с 100% точност) дали ще кликнат на някой от продуктите за да продължат да се информират.

И да попитам, защо нямаш на вътрешните страници линк към главната? Мисля че е от трафика - адни и някой друг тестимониус, ако може и със снимка на някой - да изглежда тръстед.;) ще държа темата ти под-око.;)
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

По принцип блоговете конвертират много трудно зависи от продукта но блоговете са с слаба конверсия..
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

Радвам се, че ти харесва, Blinky. Ще го доразработвам layout-а някъде другия месец. Има още готини екстри но в момента искам да се съсредоточа над елементите по съдържанието. Дали ще е "free shipping" надпис или нещо друго.. просто не знам.

Сайта ми е много зле от към трафик, просто не знам как да завъртя посещенията.
Преди да ви покажа посетителите, които се броят на пръсти, искам да подчертая, че на първия ми сайт с 3 ревюта имах конверсия от типа 20:1.
Ето малко статистика:

Country | Page Per View | Avg. time on site | Bounce Rate
US - 7 | 1.14 | 00:01 | 85.71%
UK - 3 | 4.00 | 00:35 | 33.33%
Canada - 1 | 0 | 00:00 | 100.00%
Germany - 1 | 00:29 | 0.00%
Italy - 1 | 00:00 | 100.00%

бележка: всички изходящи линкове се отварят в нов прозорец.

Това е в общи линии.. всичките ми други сайтове са на технологична/сайт тематика и нямам опит с трафика при афф сайтовете..
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

Прав е Sobieski, че блоговете конвертират по-зле. Това е факт, освен ако не го направиш така че да изглежда като сайт, поне в очите на потребителя.

Статистиките дано не са за месец. Значи трафика е малък - ако е за месец този, значи наистина имаш нужда от това да го увеличиш. Все пак този вид продукти са с много капризна конверсия. ;)

А от къде идва трафика, че не стана ясно - говоря за търсачки или други ресуси - сайтове, рефераций от соц. мрежи, e-mail marketing, ппц сайтове....

Ако идват от директорий и други такива (включвам и соц. мрежите), продажби трудно ще има в рейнджа 100-1000/1. Както и думите си провери - виж ги и чрез тях нагласи офертата така че да кълве повече. Ето пример:

Ако идва за fast weight loss pill with no side effects - подчертай това в копито. Ще е по сигурен (посетителя), че е това което търси. Това към описанието на продукта. ;)

Дай идей какво си правил до сега, може нещо в стратегията да обсъдиме - като изключиме набирането на повечко трафик.;)
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

Първо искам да ти благодаря за отделеното време!

Стратегията ми е следната: всички линкове отиват на началната страница, където са постовете. Страницата е с noindex, follow. От там нататък SE трафика отива на пермалинковете на постовете.

Като цяло не си тъпкам статиите с ключови думи, защото мисля, че може да попречи на конверсията. Да изглеждат оспамнати. Но може би това е грешката ми. :)

Сега ще сложа една начална страница с един скрипт, който да ми 'врътка' картинки с продуктите и рейтинга им.

Въпрос: ще сложа тестимонита, но не знам къде - статиите ми се ревюта и промоции от съответните производители. Може би тестимониите да ги сложа в цитат в някои от ревютата?..

Ще постна пак като обновя сайта.

едит: дизайна се вижда на IE7+, FF2.0+, Opera 9.0+, Safari 3.1+, G Chrome. За по-стари браузъри фона е бял.
 
Последно редактирано:
От: Нулева конверсия - помогнете!

Моля, гледам да помогам с каквото мога, а и така ще се напълни с добро инфо тук.

А трафика как идва - като от тайтълите на заглавията ли? Хубаво и някой друг контрент куирд за захлеби. Но лично мнение. Само ако искаш - все пак не се знае от къде може да падне продажба - за много невероятни думи са идвали купувачи.

Идеята с ротацията на картинките е добра. Допада ми. ;)

Еми мисля че в лявата лента на блога ще лепнат добре - нещо от сорта колко информационен е, и как благодарение на него са взели своето правилно решение за прдукта, който са търсили. Но да е обвъзран с ревю блога ти или с някой от продуктите.

Чакам да видя, за да го коментираме пак.

П.П: Гледай да правиш трафик от всичко в блога си - от контент до RSS Feed.

Успехи за сега....;)
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

Като вляза, имам чувството че най-маловажното в целият сайт е текста. Як дизайн, готини картинки, обаче поне на мен доста успешно ми отвлякоха вниманието от текста. Накрая забравих защо бях влязъл. :)

Можеш да пробваш с дизайн, при който текста изпъква повече. Все пак текста продава. :)
Дизайна по принцип единствено е важен доколкото usability-то трябва да е добро. Иначе не само няма смисъл от толкова красив дизайн според мен, ами доста често се отразява зле.
 
От: От: Нулева конверсия - помогнете!

Като вляза, имам чувството че най-маловажното в целият сайт е текста. Як дизайн, готини картинки, обаче поне на мен доста успешно ми отвлякоха вниманието от текста. Накрая забравих защо бях влязъл. :)

Можеш да пробваш с дизайн, при който текста изпъква повече. Все пак текста продава. :)
Дизайна по принцип единствено е важен доколкото usability-то трябва да е добро. Иначе не само няма смисъл от толкова красив дизайн според мен, ами доста често се отразява зле.

Благодаря ти за мнението. Това с дизайна не го бях предвидил. :d

Идеята ми беше да се гледа нещо на сайта, което да не напомня за лекарства. И какво друго остава при "натурални лекараства" освен да покажа натуралното. :)

Ще поработя над текста повече да се вижда, определено имаш право.
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

Много съм съгласен с мнението на Bricksn - определено текста продава. Винаги е било така и винаги ще е. Как иначе може да обедиш клиента в това че продукта ти е точно това, което търси и е попаднал на правилното място за пазаруване. Определе Sales Copy-то е много важен елемент.

Заинтригувай го с нещо грабващо, като примерно: Do you always want to loss some extra pounds within few week? Някой друг бенефит на продукта - защо печели при купуването му (това го видях, че го имаш на ревю страницата).

Грабни ги с нещо силно - аз го наричам "булет" - силен тайтъл (примера), и забиване с съб-тайтъл: .....Stop searching for that kind of products any more. Proactol is all you need......и нататък каквото ти дойде от характеристиките му.
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

Ех, тоя wordpress с екстра-бъгавия му css..

На началната страница освен ротатор на продукти какво друго ще е добре да има?

Може би по 5 последни публикации от всяка категория или само от продуктите и промоциите?
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

Бате, кое точно си пипнал. Май ми изглежда същото или се бъркам. Може даже сега като се сетих да направиш едно голямо Sales Copy, в което да включиш и трите продукта обединени в нещо като обща тема - трите продукта са обединяващи се в Healthy Life Style - Out of bad habits. Нещо такова. Но е само идея. Не че нещо, но мен лично ми е малко объркано защо има няколко различни продуктови асортимента - ако е така да е цяла гама, ако са само няколко - да са обединение в някаква идея.

Може и да не звъча логично за някои, но потребителя винаги го има в предвит това - да се доверя на специалист в областта. А именно не може да си експерт в 4 различни (или 3 в случая) области. Не изглежда тръстед. Но ако са обединени в някаква идея, ще се замаже това и ще се превърнеш в такъв. Освен трафика, който идва - трябва да се мисли и върху това защо не купува.

Аз лично и на 10-тима гледам да има конверсия, иначе какъв е смисъла да вкарам още 100, ако и тези 10 не мога да обедя в идеята си.;) Успехи. Темата е отворена и ще пиша редовно тук, много неща ще изкочат около коментирането на конверсията....хубаво и да се чете.;)
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

Амин :D

Не съм го сложил на първа страница компонента още, понеже не съм го изтествал, а и тъпия wordpress ми се е*ава с css кода.

Иначе това е нещото.

Що се отнася до конверсията и трафика - да, и аз мисля така. затова не се тръшкам, че нямам трафик. и от 2ма човека на ден пак могат да се вадят пари :)

Адските проблеми имам с пц-то ми, но се надявам до довечера да съм качил всичко.

Отлична идея за категориите.
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

Ей това е супер яко, което си сглобил - евалата - това ще конветира добре. Няма спор. Но определено селс копити трябва да е обединяващо, експертно и приканващо. Ама това след сглабянето ще го аднеш, или преди? Май ще гледаш първо да го подкараш това, нали?

Свиркай за селс-копито - на линия съм и там ще го нагласиме и с тези двама ще правиш по 3 ордера. Единия ще купува заради благото на идеята за добър маркетинг:)
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

Да, на началната страница първо се вижда "врътката" за продукти, а под нея - списък с публикации и/или salecopy-то. Само дето хич не ми е ясна работата с селскопито. Знам какво е.. и до там съм. :?

До 1-2 часа трябва да съм приключил с това чудо.
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

Ще си помагаме. Няма начин;)

Awesome! Направих го, макар и с някои компромиси от техническа гледна точка. Какво следва в твоя афилиейт мастер-план? ;)
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

Бате, като за начало ако може да го вкараш във вид ще е супер. Например да обхване краищата на рамките - все пак и дизайна е част от конверсията - но ми харесва идеята ти.

Еми като се цъкне на отделно линкче за продукта да излезе с едно малко селс копи като ревю (под него). ;) И този Home горе, направо ме разбива. Знам че не е в краен вариант. След добрата подредба, ще ми кажеш с каква функционалност разполага, за да го мислиме на момента.
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

Бате, като за начало ако може да го вкараш във вид ще е супер. Например да обхване краищата на рамките - все пак и дизайна е част от конверсията - но ми харесва идеята ти.

Еми като се цъкне на отделно линкче за продукта да излезе с едно малко селс копи като ревю (под него). ;) И този Home горе, направо ме разбива. Знам че не е в краен вариант. След добрата подредба, ще ми кажеш с каква функционалност разполага, за да го мислиме на момента.

Е, бисери в моите сайтове само да искаш :D

Това със селс-копито като ревю под линка нещо не можах да си го представя.

Поразчистих категориите както ми каза, оправих форматирането на текста и цветовете на заглавията. Линковете също. Хвърли едно око, вече трябва да не "stinks" толко. ;)
 
От: Нулева конверсия - помогнете!

А това неможе ли са се вмести така че да изглежда като част от тамплейта на блога? Така в нищото ми е странно. А за селс копити под всеки продукт, имах предвид като съкнеш на него (от нововаведението), да излиза и различно селс копи под него, извън правоъгълника. Или не може?

Ако ще го оставяш така, само до направи част от тамплейта - да не личи че е отделен елемент (както личи сега), правиш едно общо копи над ... продължаващо и под този елемент. И си готов. Това даже ще е перфектно решение за всичко и това Home, махни го ако можеш.

Давай и ти идей, аз само предлагам - ти как мислиш, как ще отива най-добре. Какво още мислиш да сложиш?
 

Горе