Някой използва ли httpool.bg ?

От: Някой използва ли httpool.bg ?

Наистина отношението им е адски непрофесионално. По имейл отговарят когато им е угодно, а по телефона ако им звъннеш мрънкат като... по-добре да не квалифицирам.

Ако трябва да съм изцяло честен, просто за себе си относно тях си мисля, че това не е мъжко поведение, за коректност, честност, откритост и сериозност (европейски стандарти) не ми се говори .

Единствено не мога да разбера защо са пльоснали някаква форма за получаване на реклами, които веднага тръгват. Ами нека първо си прегледат сайтовете, които кандидатстват, пък тогава да одобряват. Много е лесно да изчакаш някой да ти навърти реклама за 20-30 лева, и след това да го блокираш. Просто... правете си изводите сами.
 
Последно редактирано:
От: Някой използва ли httpool.bg ?

А понякога просто поставят ултиматуми:

Привет,
Моля "махнете" баннера възможно най-скоро - нека да е още днес преди обед!
Така също следете съотношението за сайта си "придобити средства : показвания * 1'000" - това число не бива да е по-малко (В НИКОЙ случай) от 8-9-10 ст.

и това за банер, за който твърдят, че няма ни един клик защото съм го сложил отдолу на страницата. Смених банера с банер на друга програма и още първия ден имах 17 клика... та определено проблема е, че банера е отдолу...
 
От: Някой използва ли httpool.bg ?

Положението било повече от трагично. Един ключов рекламодател, който си къткаха като златна кокошка (HBO, AXN България) вече си завъртяха банерите през EasyTrader, а май и не са само те, така че... Единствено се чудя в централата на httpool дали знаят какво се случва в България.

Дано малко се вразумят и поне малко от малко променят отношението си. Нека не забравят, че "светът е малък", и дори даден сайт да не им харесва, това не означава, че след година примерно няма да се "пръкне" някой сайт от същия човек или фирма, с който биха работили, но вече е твърде късно - заради отношението.

Просто отношението е като на някоя фирма от зората на 90-те, която не работи по някакви принципи, а по задкулисни преценки.
 
От: Някой използва ли httpool.bg ?

Аз преди време на два пъти ги пусках (първия път за 1 ден, а втория за 2) и през цялото време само реклама на системата им. Тук можем да споменем, че мога да сложа някаква моя, което е пак безсмислено, защото си го мога и без тях.
Ако няма реклами, аз какво, на милостиня ли да карам? Някои бъркат издател с просяк. Ако си мислят, че двете думи са синоними, да си вземат тълковен и/или синонимен речник. Като няма достатъчно рекламодатели просто да затворят и да се заемат с нещо друго. От почти всички такива посредници, които съм пробвал като издател, съм недоволен като цяло. Само Google ми вдъхнаха надежда тези месеци, след като спряха да се гаврят с тези смешни под $0,01 на клик. И AdWords (т.е. рекламодател чрез Google) съм пробвал и има сравнително добра ефективност на рекламите. Пробвал съм и Bidvertiser като издател, но той има малко рекламодатели за България, макар да не са и много като цяло. Поне плаща добре за клик, но поради малкия брой реклами е по-добре да се ползва просто за допълнително запълване някое друго празно поле в сайта. Удобни са, че плащат при $10. Плащат бързо през PayPal и поне спрямо мен са били коректни (т.е. плащат си).

Като заключение ще ви препоръчам да не се занимавате с несериозни посредници, които предявяват големи изисквания, но не ви гарантират нищо.
 
От: Някой използва ли httpool.bg ?

Нещо спряха да ми отчитат кликовете,,, някой с такъв проблем?
 
От: От: Някой използва ли httpool.bg ?

Нещо спряха да ми отчитат кликовете,,, някой с такъв проблем?

При мен започнаха със: 7 клика - 6 стотинки + 1 клик от друг сайт без приходи.
но и при мен от днес има промоция неотчитане на кликове :)
 
От: Някой използва ли httpool.bg ?

Иначе са им интересни рекламите, ама много ниско заплащане ми се вижда това - 55 клика за 65 стотинки.Скръндзят се нещо.
 
От: Някой използва ли httpool.bg ?

Аз пък все повече започвам да си променям мнението за httpool от много лошо към все по-добро и по-добро. По принцип на мен ми трябват разнородни реклами за хора от различни държави по света реклами. Като насоча рекламите на httpool само за посетители от конкретните държави, за които имат реклами (на другите показвам други реклами не от тази мрежа), получавам наистина добри резултати (CPC ~$0,06). А за красотата на рекламите им няма спор, че са красиви. Така перфектно допълват дизайна и дори да бяха по-евтини поне доставят естетическа наслада.
 
От: Някой използва ли httpool.bg ?

То всъщност има насочвания по държавите, за които предлагат реклами и има още една група реклами - за другите държави. С малко модификация на JavaScript кода може да нагласиш кога какъв вид (по местоположение) реклама да пуснеш. При добра система за разпознаване на локацията на посетителя и система за пускане на модифицирания код на рекламата това става без проблем. Жалко, че възможност за тези модификации в кода ги няма в автоматиката им, както и няма инструкции как сам да си го направиш. Дали е забранено в правилата им? Това не съм много сигурен, но не смятам, че е нормално да се оплакват. Нали им осигуряваш по-добро таргентиране на рекламите.
Аз преди време се кефех на httpool, но откакто започнаха да ми пробутват брандови реклами с плащане за клик... Това просто не мога да го приема, тъй като си е меко казано нагло. Бих започнал отново да работя с тях само ако започнат да ми плащат на CPM. Не, не говоря за огромни пари за CPM. Нека цените са справедливи, но брандовите реклами трябва да си се таксуват на CPM ако ще и цената за CPM да е 10-20ст.

П.П.:
Сори, че вдигам тази тема, но попаднах пак на нея в търсене на информация за подобни системи и забелязах, че последното ми изказване за тази система е положително, а сегашното ми крайно отрицателно.
 
От: Някой използва ли httpool.bg ?

Интересното при тях е, че като изкараш 200 лв минимум, минава 1 месец да ти ги одобрят... и после още 2 месеца да ти ги изплатят(можело и по-рано да стане, но това е максималният период).

Тоест изводът е, че ако имаш среден сайт и успяваш за 2 месеца да събереш 200 лв, може да ги вземеш в края на 5-я месец от началото на отчитането, което означва, че ще взимаш пари по 2 пъти на година, а през останалото време за хостинг ще трябва да искаш пари от баба и дядо :)
 
Последно редактирано:
От: Някой използва ли httpool.bg ?

Адски некоректни са от гледна точка на потребителски/пъблишър съпорт. Сложих техни реклами в мой сайт, изкарах един ден - на следващия няма нищо - празно, бяло поле.
Задавам им въпрос, чрез имейл какво е станало. Минават 3 дни, няма отговор. Задавам си въпроса повторно, минават 4 дни и и пак няма отговор. Пиша 3то писмо .. е тоя път отговориха - сайта ми не отговаря на критериите на техните рекламодатели и зареди това съм бил спрян. Добре де, ама що аджеба това нещо не е написано в акаунта ми (Нямаше да се разсърдя ако имаше написано някъде, че сайта не е одобрен от модератор или каквато там длъжност изпълнява човечеца в акаунта ми или поне елементарен мейл)? А защо трябваше да чакам една седмица за да получа отговор.
Дори и сайтовете ми да отговарят на техните "критерии", тяхна реклама никога няма да се сложи.
 
От: Някой използва ли httpool.bg ?

бе незнам то май в бг вече нищо не става от към цена на клик :) вчера имах при тях 95 клика дават ми 4.07 малко ми се виждат ама викам пак е нещо :)
днеска тоест сега влизам да видя кво е ставало и гледам 85 КЛИКА и срещу тях 0,47 BGN надявам се да е нещо да не е отчело ама ако найстина е толкова :Д то да не слагам реклами ще е по-добре :)
 
От: Някой използва ли httpool.bg ?

Гледам много сте изписали по темата. Да се изкажа и аз.
Не че искам много да ги хваля, но съм сравнително доволен.
Пробвал съм и изитрейдър и етаргет. От всички български мрежи, които съм ползвал, само httpool, останаха на сайта ми.
Защо?
Първо приходите, от тази мрежа, колкото и да са мизерни са много повече от която и да е друга българска мрежа. И то в пъти повече.
Относно поддръжката - когато съм поставил въпрос, винаги получавам отговор на мейл до час. А съм имал случаи когато те директно ми се обаждат по телефона след зададен въпрос по мейла.
Относно плащанията - да лимитът и им е вусок - 200 лв., но след натрупването им ми ги плащат до 20 дни след поискване - и забавянето е техническо - азс трябва да напиша фактура, да им я пратя и т.н.
Относно рекламите - не са много разнообразни, но поне са красиви - правят шарено на сайта.
Относно отчитането на кликове - да има някакъв проблем с текущото им отчитане, но след като изтече месеца правят някакъв преглед и се отчитат и неотчетените текущо кликове и ги добавят към сметката.
Недостатък - от време на време пускат и някакви реклами, за които ме предупредиха на мейл, че са практически безплатни - за разни емотикони и др. подобни. Тях ги пускат явно когато някат достатъчно други, за да не стоят празни позциите. Иначе за нормален клик дават между 5 и 10 ст.
Не че искам да ги хваля много, но от българските мрежи друго по-приемливо не съм намерил.
 
От: Някой използва ли httpool.bg ?

По имейл кореспонденцията ми с тях, ми обесниха, че цена за клик нямало и, че според реализациите и т.н се сформирала някаква сума .Въпреки това аз си смятам средна цена за клик, според кликовете и приходите . Тези цени за клик 5-10ст ги даваха преди 4-5 месеца . Вчера средната цена за клик няма и 3ст, а това можеби е рекорд (в положителна насока) за послените 2 месеца .

Също банерите в последните 2 месеца са страшно еднообразни . Рекламата "Не пуша вече" ми бърка в мозъка всеки път като я видя, но май има и положителна тенденция в намирането на нови рекламодатели, защото в последната седмица имаше 2 нови рекламодателя и заради което приходите се повишиха от мизерни, на по-малко мизерни .

Общо взето в началото бяха супер, но сега ако имах възможност веднага бих се прехвърлил на някоя от конкурентните рекламни мрежи, които поне поддържат 5ст за клик (а само преди 1 година като чуех за цена 5ст на клик, бягах като дявол от тамян, но криза е ...)
 

Горе