Някой може ли да ми обясни?

shark

New Member
Понеже съм начинаещ в тази област и не разбирам от html или от php (дори съм мислил дали учебниците с уроци по html и php,които продават в книжарниците са за мен,в смисал дали са на ниво начинаещи и ще мога ли да си направая сайт с помоща на тия учебници)да се върна на въпроса.Правя си сайт с "web page maker" ,но доколкото разбирам страниците ми са html, аз искам да си купя хост,но гледам,че пише за поддържани скриптове php,php4,php5,MysQL............след като сайта ми е правен с "web page maker" (html) мога ли да ползвам такива услуги.(техен хост)
И със сайт правен с тая програма ако го реклмирам добре може ли да си изкарвам пари от него? :p
 
Последно редактирано:
Sammy
Аз също си мислех да си купя някои от книгите на Софт Прес,ама се чудя дали може направо да започна с тия за php програмиране или ще ми трябва първо да се науча на html?
 
Аз пък имам една позната, която отбира МАЛКО от html и й се занимава с уеб сайтове, както и един познат, който не отбира нищо от тези неща.

Та си мисля да им покажа как се регистрира домейн, после хостинг и след това как да си качат разни CMS, блог системи, форуми и т.н. :) А след това да ги насоча към Предприемач, за да научат по-важните неща :)
 
Аз пък имам една позната, която отбира МАЛКО от html и й се занимава с уеб сайтове, както и един познат, който не отбира нищо от тези неща.

Та си мисля да им покажа как се регистрира домейн, после хостинг и след това как да си качат разни CMS, блог системи, форуми и т.н. :) А след това да ги насоча към Предприемач, за да научат по-важните неща :)
Готин си бате:) Еми в този случай ще им направиш много голямо добро, както и на нас. Забелязали сме че има доста трафик от директни хитове, за което искам да благодаря тук. Сега се сетих за това. :wink: Мерси приятели... Подкрепете Ни В Популяризирането На Predpriemach.com

А за това колко да се разбира...всеки е почнал от едно ниво и е стигнал до задоволителен за себе си момент, като не е спирал да се усъвършенства със знания. Почни с нещо просто и като си готов следва следващо ниво. Така си е и нурмално да протекат нещата.
 
всеки е почнал от едно ниво и е стигнал до задоволителен за себе си момент

Ето какво казва Наталия Янева, потребителка на desk.bg:

Висше образование
Град Варна
Университет Икономически университет
Факултет Факултет "Информатика"
Специалност Информатика


Интереси / Хоби
Напоследък нямам време за нищо! Но много обичам да се ровя в С++-то и да си правя програмки. Уви - животът е гаден - правя само курсови работи!


Повече за работата ми за мен си е много интересна и ме среща с много и различни хора, но все ми се ще като завърша да си работя по това, за което се трепах 4 години!



Моето мнение:

Някак ми се струва глупаво 4 години да се трепем, да хабим най-ценния ни ресурс - времето и да си късаме нервите, за да посветим 30 от следващите 42 години от живота си на работа за смешните 2-3 хиляди лева месечно.

Т.е. повечето хора обръщат 5/7 от дните си в пари, заявявайки "Ще работя за 2 000 лева на месец!". Целият ден от тези 5/7 минава в РАБОТА, ама ЯКА РАБОТА, независимо дали е физическа или умствена. Остават Ви 2 дни през уикенда, когато се чудите да почивате ли, с хобито ли да се занимавате или да излезете с приятели.

В крайна сметка от 7-та до 23-та година учим. От 23-та до 65-та година прекарваме 5/7 от ежедневието си в работа (5/7 от 42 са 30 години) и 12 години живеем.

И така какво излиза? Прекарваме 30+16 = 46 години в къртовски труд и 7+12 = 19 години в удоволствия... Съотношението е повече от 2:1


Аз предпочитам да направя това съотношение поне 1:2, ето защо съм толкова голям фен на книгите на Робърт Кийосаки и ето защо толкова ненавиждам безполезното висше образование! :)

Казвам безполезно, защото в сферата, в която работя аз (програмиране, компютри, електроника) използвам едва 1% от наученото в специалността ми Комуникационна и Осигурителна Техника в ПЖИ - смесица от телекомуникации, електроника, компютри, програмиране...

Доста по-полезни са ми практическият опит, информацията от Интернет и книгите, които се продават свободно в книжарниците, отколкото някакви професори, преподаващи технологии на възраст от 20 години (HTML и Линукс, които учат магистрите в ПЖИ) до 50 години (РЕЛЕЙНИТЕ гарови централизации) :-D
 
Последно редактирано:
Много дръзко изказване.
Човек се учи докато е жив, аз например се занимавам с технология на 100 години, ама като стои в основата на съвременното общество, те нямат значение.
От висшето (а и от всяко друго) образование ползе винаги има.
 
Последно редактирано:
Браточка HTML-то ще ти трябва наистина ако искаш да знаеш "какво има под полата" :)

Нещата стават с четене и наистина само с четене, но и мерак трябва да има.... Web Page Maker, bulshitnesssss :/ за да научиш HTML-то си вземаш една хубава книжка, примерно "HTML for Dummies" (Аз от нея съм се учил и първия ми сайт е http://cyberonline.hit.bg обърни внимание на годината :) ) и си цъкаш в Notepad или най е добре Coffee Cup Html Redactor а след това вече ще скочиш към PHP..

Или винаги най добрата оферта е да платиш на някой който разбира да ти направи сайта :)
 
Опитвах се да кажа, че не самото висше образование е безполезно - безполезно е във вида, в който ни го поднасят някои ВУЗ-ове.

Защото от наученото на лекциите, упражненията и семинарите, почти нищо не използвам в работата си и почти нищо от това, което използвам в работата си, не съм го научил в даскалото.


Та 4 години седене на студентската скамейка си заслужават само ако Ви е необходима лъскавата хартийка, която Ви дават накравя. На много хора тя им трябва, за да си намерят работа, на мен - за самочувствие, тъй като аз не търся работа :) Или поне не такава работа, каквато търсят повечето хора :)


HTML, Linux и всевъзможни полезни, и утвърдили се неща, може да научи всеки случаен човек от улицата - като влезе в книжарница или в Интернет. Вместо да ни занимават с тях, по-добре ВУЗ-овете да се концентрират върху това, което няма къде другаде да научим - например тепърва зараждащи се технологии. Ето в този случай човек ще е с нещо по-висш от останалите. :) Но както казва Кийосаки - образователната система не е в крак с времето.
 
От: Някой може ли да ми обясни?

Никой, който вярва в това, на което може да те научи няма да се крие зад учебно заведение. Кийосаки е можел да се набута в някой университет, нали? Не, чакай - всъщност не е можел, понеже искат диплома. В учебните заведения остават "образованите хора", които имат само един начин да накарат някой да ги слуша - като заплашат, че няма да дадат заверка.

За сметка на това пича е вярвал в себе си, пуснал си е книгите и са станали бестселъри. И който ги е купил и прочел, го е направил защото е важно написаното, а не защото му е трябвала диплома. Ако имаш какво да кажеш, пишеш книга, не тръгваш да ставаш професор. :)
 
Последно редактирано:
От: Някой може ли да ми обясни?

Ако ще се занимаваш по-сериозно с PHP прочети тези две книги задължително:

"Програмиране на PHP & MySQL" - около 1200стр.
"Професионално програмиране на PHPx(4 или 5 - ти си избираш)".
 
От: Някой може ли да ми обясни?

Хах стига, какви книги ще си купува човек за HTML? Най-използваните тагове и начина им на употреба се учат за ден-два, за по-рядко използваните има гугъл.

htmllessons.hit.bg - от тук се научих аз. В днешно време обаче HTML не може без сестра си CSS, и тя трябва малко-от-малко да се научи.

WebPageMaker скапва страниците... Бях я ползвал преди доста време - за кирилицата не можахме да се разберем, a кода става два пъти повече от нужния.

Ако това изобщо не ти се учи - blogger.com :)

За html страници няма смисъл да си купуваш хостинг. Да изкарваш пари със статични сайтове.... трудно.
 
От: От: Някой може ли да ми обясни?

Ако ще се занимаваш по-сериозно с PHP прочети тези две книги задължително:

"Програмиране на PHP & MySQL" - около 1200стр.
"Професионално програмиране на PHPx(4 или 5 - ти си избираш)".

Ами аз прочетох отчасти "Динамични Web форми" на изд. Duo Design, след това първият ми колега-уеб програмист ми показа някои неща и от тогава ако искам да знам нещо, го научавам от Интернет. Зад гърба си имам 2 години практика като уеб програмист и мога да кажа, че за да станете професионален такъв, Ви трябва много практика.


Но ако Автора на темата и изобщо който и да било, желае да се концентрира в/у бизнес аспекта на сайтовете - маркетинг и др. подобни, по-добре изобщо да не влага сериозни усилия в учене на програмни езици, защото материята ще му отнеме много и ценно време. Т.е. по-добре в такъв случай да си наеме програмист и да се концентрира върху СЕО и др. подобни :)
 
От: Някой може ли да ми обясни?

някои може ли да си даде скупе и да ми обесни как се работи с веб паге макер
 
@ kaloqn_tg - WebPageMaker и подобни програми ги зарежи. Нищо няма да стане. Да тръгнеш да правиш сайтове с WYSIWYG програми си е харакири и безсмислена загуба на време. Изполвай готова платформа (WordPress например) поне в началото, за да видиш как стават нещата. Ако си абсолютен начинаещ, регистрирай блог в BlogSpot и лека полека се учи.
 

Горе