Някой ще ми обясни ли като на идиот как се слага снимка във Фейсбук

tanipo

Well-Known Member
Не мога да разбера, поствам линк, поне преди и излизаше снимката от поста, сега поствам линк и не излиза. Това във Фейсбук страница, освен това за да редактирам снимки от стари постове където съм качвал снимки трябва да отида в албуми защото не става от самия пост.
 
правиш рефреш и отново постни линка и снимката ще се появи, и при мен така се бъгясва от време на време
 
  • Like
Реакции: Sky
При мен от доста време е така.
Нещо пада нивото на фацето -удобни и естествени неща изчезнаха.
 
Да, дали не е заради това, че ми излизат отдолу 5-6 вида постове, специално има бутон за снимка и видео. Може би има някакво разделение, защото аз един път искам линк със снимка, един път без снимка. Как може да стане това?
 
Напиши в гуглето Facebook debuger. Минавай линка от там, като му даваш Scrape again 3-4 пъти, докато ти се покаже снимката. Пиши дали е ОК.
 
Да, от тук става - https://developers.facebook.com/tools/debug/
Когато публикувам нещо ново, никога не ми излиза снимката, затова първо го пускам през горния линк и му давам да зареди кеша отново. Глупаво е, но е така. При гугъл+ не съществува подобен проблем и снимката излиза веднага. Между другото има и ограничение за минимален размер на снимка, което е 200х200. Аз преди няколко дни се чудех защо една снимка отказва да се появи и се оказа, че е заради малкия размер.
 
Не е зле да се използва и точни размери за да може Фейсбук да показва хубава правилна снимка и на Десктоп и на мобилни екрани. По спомен беше 1200х628 (или съответната пропорция)
 
Ами другата позиция, ако не искам снимка, а само линк?
 
Ами слагай си го, какво ти пречи? Слагаш линка, махаш превюто на анонса и остава само линк.
 
Ами на теория всичко звучи добре, само дето напоследъка имам чувството, че имам работа с изкуствен интелект...
 

Горе