Няколко думи за спама

apostol

New Member
Е те тва е спам

Двама мъже са арестувани в Южна Корея по подозрения, че са изпратили 1,6 милиарда нежелани съобщения, известни повече под наименованието спам. Да, наистина- точно това е спам- разпращане на нежелани и неочаквани и- мейли. Тези нежелани съобщения се изпращат преди всичко и най- вече с комерсиална цел.
Това съобщи неотдавна сайтът www.vnunet.com.
За мъжете – съответно на 20 и 26 години, се твърди, че са нарушили закона, като са изпратили имейли през периода между септември и декември на отминалата вече 2006 година.

Южнокорейските власти в Сеул твърдят, че този престъпен дует от компютърни програмисти е придобил лична и финансова информация от 12 000 жертви, като са продали тези данни на други фирми.
През май 2006 г. властите в Южна Корея арестуваха мъж, заподозрян в управлението на мрежа от компютърни зомбита, за които се смятало, че са изпращали по 18 милиона спам съобщения на ден.

Та така- публикациите във форумите се наричат постинги, а разпращането на нежелани съобщения- СПАМ. Не е зле някои наши всезнайковци най- сетне да проумеят това…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 
Има ли място кадето може да се докладва за спам моята пощенска кутия е пълна с еднакви e-mailи просто е отврат над 2000 и-мейли имам просто...
 
Sobieski каза:
Има ли място кадето може да се докладва за спам моята пощенска кутия е пълна с еднакви e-mailи просто е отврат над 2000 и-мейли имам просто...
Що не ползваш тва http://www.siteadvisor.com/
 
Много се радвам че "Господин Всезнайков" вече не посещава форума сигурно някой му е разбил носа най накрая :wink:
 
BTK - спам + злоупотреба с данни за контакт

DeyanMarkovski каза:
Какво нагло обаждане?
При мен е още по лошо положението - БТК се оказа че са дали на доста фирми моя фирмен телефон и почнах да получавам по 4-5 обаждания на ден, при положение, че не съм го слагал никъде, защото бизнесът ни не е насочен към БГ пазара.
То не бяха справочници, каталози и кво ли не още..И всички пари искат... Кошмар!! И дори след като им обясня вежливо те продължаваха с телефонния си тероризъм/спам, по-известен като cold calling.
Е, хубавото е че си преместих офиса и закрих този номер, но според мен БТК продава бази данни на разни съмнителни маркетинг фирми или организации, които после злоупотрбяват с нашето/вашето време...
 
Това го прави всяка една телефонна компания във всяка една държава. Yellowpages откъде взимат информацията според теб? :)
Даже в България БТК си имат и конкуренция в лицето на АПИС и още една фирма, които продават данните за всички фирми за смешната сума от 50 лева, като диска можеш да си го купиш и от книжарница.
А ние в Германия даваме сигурно хиляди евро за тази информация.
Да не говорим, че има и фирми, които ще ти ги групират по браншове, ще ти напишат тагове за тях и т.н. и т.н. и т.н.
Нищо ново.
 
Здрасти и добре дошъл във форума за онлайн бизнес, eMarketer. Радвам се че си с нас и се надявам да си прекарваш добре. :)

Иначе всичко това е абсолютно нормално, в другите държави се нарича Sales Call. Правят го за всичко, от препарати за чистене, до акции на финансовата им борса.

Ето нещо по въпроса:

http://www.youtube.com/watch?v=Ne2GtMnG0Dk

Успехи
 
nikoo11 каза:
Рекламираха ми ADSL. Не ми се пишат подробности от самият разговор.
Рекламата по телефон, която БТК практикуват, е по-скоро криво разбрана Guerrilla Marketing стратегия, отколкото спам. Има много по-удачни методи за рекламиране на интернет услугите им, отколкото да ПРЕЧАТ на клиентите си. Ако отделят това време за реклама по телефоните за поддръжка на клиенти и мнението им за услугата им, щяха да имат много по-добра статистика за услугите и да постигнат по-добра визия.
 

Горе