Нямаш заверен пожарогасител, конфискуваме ти колата

Kortes

Well-Known Member
Преди месец два имах странна случка в малък родопски град. Спират ме посред нощите униформени и започват щателна проверка на колата. Горе долу всичко е наред освен ,че ми е минал прегледа на пожарогасителя и не ми светят лампите на задния номер.И ако ми пише за пожарогасителя, трябва да спре колата от движение според новия закон. Човекът изглеждаше сериозен, всъщност някой наясно ли е какви са тези глупости - ако ти е минал прегледа на пожарогасителя да те спират от движение. Нима с този дезодорант може да изгасиш нещо изобщо. Нелепо е, ако е така.

Нима с този дезодорант може да изгасиш нещо изобщо.
Само да допълня, че дезодорантите не могат да минат преглед. Преглед може да мине само пожарогасител, който има манометър

1777743304433.png

Тука има разминавания, ако ти е изтекъл пожарогасителя, до колкото знам е глоба. Януари месец се занимавах с пожарогасители.
Второ МВР е предложило нови изисквания за пожарогасителите в колите според което дезодорантите ще отпаднат понеже са под 1 кг. но това не е одобрено още. Как се познават- всичко под 1кг няма манометър

Имат едно стикерче до кога са годни и до там със спора :)
Да, може да се презавери и след това се лепи ново стикерче

И ако ми пише за пожарогасителя, трябва да спре колата от движение според новия закон.
Това не е така. Винаги е било глоба и така си е по закон, около 20-30 лева е (10-15 евро). Искали са някакъв рушвет явно

Прочети статиите от долу:

ФЕЙК! Свалят номера за пожарогасител

КАТ ще глобява за пожарогасител с изтекъл срок в колата, но няма да я спира от движение

Последно редактирано:
Тея полицаи са пълна ала-бала и въобще не познават законите. Преди 1 месец имах случка с тях, понеже една от колите ми съм сложил допълнителни LED лампи за дневни светлини. На кратко, спира ме жена полицай с аргумента че допълнителните LED лампи били "изменение на конструкцията на автомобила" и щяла да пише акт. Естествено тя си няма никаква идея какво се води изменение на конструкцията на автомобила, която е част и осветителната уредба, която не е нарушена в случая и трябвало било да са вписани в таслона на автомобила.

have-you-lost-your-mind-terry-carson.gif

Без никакви знания, какви се европейските изисквания за дневни светлини, какви LED лампи могат и не могат да се монтират и по какъв начин разбира се. Както и да е не успя да ми напише акт на края

Ако някой го интересува, те са (говоря за допълнително монтирани а не оригинални, които са монтирани от производителя) :
LED лампите да имат Е марка на тях
Да са монтирани над 25см от земята но не по високо от 1.50см
Да имат разстояние една от друга поне 60см
Да се пускат сами когато се даде контакт и да се спират сами, когато се изгаси контакта или пуснат фаровете

Тези LED лампи не се водят изменение на конструкцията на автомобила, защото са допълнителни лампи а не изменение на фаровете и осветителната уредба на автомобила като цяло по какъвто и да било начин !

Само да допълня, вече няма глоби за 10 и 20 евро. Доколкото разбрах и усетих, за не светещи светлини на задния номер, глобата е 25 евро. Ще се запитате как така следят малкия търговец да не е вдигнал цената на доматите от 2 на 2,5. Глоба до 5 Хил евра от НАП. Но държавата е вдигнала глобите двойно, за тях няма проблем. Общо взето на КАТ съм им сигнал мерника по ред причини. Примерно, има места с концентрация на ПТП но там не може да видите кола на КАТ, но на прав участък са сложили ограничение от 40 или 50 км и мишките са в храстите. За съжаление оставам с впечатление, че все още тази институция съществува с цел пълнене на хазната, отколкото за предотвратяване на ПТП или злополука. Има още за казване, но вече не знам дали има смисъл.

Преди месец два имах странна случка в малък родопски град. Спират ме посред нощите униформени и започват щателна проверка на колата. Горе долу всичко е наред освен ,че ми е минал прегледа на пожарогасителя и не ми светят лампите на задния номер.И ако ми пише за пожарогасителя, трябва да спре колата от движение според новия закон. Човекът изглеждаше сериозен, всъщност някой наясно ли е какви са тези глупости - ако ти е минал прегледа на пожарогасителя да те спират от движение. Нима с този дезодорант може да изгасиш нещо изобщо. Нелепо е, ако е така.
Това е за Гърция, тук няма такива глупости. На мен никога не са ми искали аптечка и пожарогасител :)

оставам с впечатление, че все още тази институция съществува с цел пълнене на хазната, отколкото за предотвратяване на ПТП или злополука.
ахаха че то инак много отдавна щяха да го закрият :) и не само КАТ, а една торба още ИНСТИТУТКИ, чиято единствена цел и предназначение е да събират урожая 😆

стикерите за презаверка на пожарогасител станаха вече 15 Евро , а един пожарогасител вече е 50 Евро...., принципно един стикер се прави на корела за 3 минути ......

Това е за Гърция, тук няма такива глупости. На мен никога не са ми искали аптечка и пожарогасител :)
мани Гърция... за България говорим в момента и тук има нови правила

мани Гърция... за България говорим в момента и тук има нови правила
Не съм чул за такива промени, цитирай закон ако можеш.

Горе