Тея полицаи са пълна ала-бала и въобще не познават законите. Преди 1 месец имах случка с тях, понеже една от колите ми съм сложил допълнителни LED лампи за дневни светлини. На кратко, спира ме жена полицай с аргумента че допълнителните LED лампи били "изменение на конструкцията на автомобила" и щяла да пише акт. Естествено тя си няма никаква идея какво се води изменение на конструкцията на автомобила, която е част и осветителната уредба, която не е нарушена в случая и
трябвало било да са вписани в таслона на автомобила.
Без никакви знания, какви се
европейските изисквания за дневни светлини, какви LED лампи могат и не могат да се монтират и по какъв начин разбира се. Както и да е
не успя да ми напише акт на края
Ако някой го интересува, те са (говоря за допълнително монтирани а не оригинални, които са монтирани от производителя) :
LED лампите да имат Е марка на тях
Да са монтирани над 25см от земята но не по високо от 1.50см
Да имат разстояние една от друга поне 60см
Да се пускат сами когато се даде контакт и да се спират сами, когато се изгаси контакта или пуснат фаровете
Тези LED лампи
не се водят изменение на конструкцията на автомобила, защото са допълнителни лампи а не изменение на фаровете и осветителната уредба на автомобила като цяло по какъвто и да било начин !