Обърнахте ли внимание на "намалението на цената на тока" ?

madmax3

Member
Добро утро.

Защо ми трябваше да се заглеждам във фактурата за електрическа енергия !?

Ето какво пише:

Цена за киловатчас за периода 24.07 - 31.07
Дневна 0.08471
Нощна 0.02723

Цена за киловатчас за периода 01.08 - 28.08
Дневна 0.09872
Нощна 0.04245

Според математиката (учил съм я пред 1989 г, може и това да е проблема):

0.09872 - 0.08471 = 0.01401 (или +16%)

0.04245 - 0.02723 = 0.01522 (или +56% !!!) за нощнтата тарифа.

Служителката на телефона за информация любезно ми обясни, да не гледам цифрите, защото цената е намалена.

След като топлофикация разби на пух и прах законите на физиката за запазване на енергията и другите подобни, ред е и на енергото (в случая става въпрос за ЧЕЗ, но предполагам, че и при другите е така) да даде своя принос в развитието на математиката.

Та колеги, ако някой от вас е ходил по-скоро на училище или се занимава с математика, нека да обясни намалението на тока.

Наистина, има някаква промяна в онази сложна част за достъп до НН, ВН, зелена и т.н., но там и Господ не може да се оправи.
 
От: Обърнахте ли внимание на "намалението на цената на тока" ?

Преди известно време гледах в един сутрешен блок (май на Нова Телевизия) обсъждането на същия въпрос с участието на омбуцмана. Оказва се, че реално намаление има. Просто досега една камара глупости като "пренос", "суросинкева енергия", "краден ток" са се записвали оделно, а сега се записват към цената за киловат за час. Погледнете ги тези такси и би трябвало да ги няма в новите бележки. Това е обяснението. Реално намаление явно има, но е толкова малко, че не се забелязва. Бележките са написани неразбираемо и това създава напрежение (човешко, а не електрическо).
 
Това което аз гледах е, че цената за РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ е увеличена с 5%, а тази за СНАБДЯВАНЕ е намалена с 10%. Тоест за тези, който генерират тока ще получават 10% по-малко пари, а за тези, които се занимават с преноса му (отчитане на електромера ви) ще печелят 5% отгоре. Още по-конкретно АЕЦ-а се докарва на фалит, а инкасаторите/прекупвачите ще печелят повече. Ето това е постижението на червените боклуци.

Ето примерната фактура:

Sravnenie-ceni.jpg
 
От: Обърнахте ли внимание на "намалението на цената на тока" ?

Ето добра статия за тока от капитал, ще видите как се намалява цената и какви дефиците се случват, както преди месеци казах това намаление, ще доведе до големи дефицити и ще го субсидираме по един или по-друг начин (Орхеа избра солидарният модел скрито субсидиране и по-големите разходи в индустрията и по средата ВЕИ-тата и няколко други ще имат отложени плащания - отново щастливото декапитализиране):

http://www.capital.bg/politika_i_ik...49745_samo_s_excel_i_suvetska_vlast_ne_stava/
 

Горе