Продава се: Онлайн магазин за автоаксесоари

VAsk0

Well-Known Member
Рейтинг - 85.7%
18   3   0
Продавам работещ онлайн магазин за авточасти, изграден на WordPress + WooCommerce, с активни интеграции, доставчици и партньорства.
В проекта са вложени много часове работа и оптимизация - структура, филтри, продуктова база, инвентар, автоматизации и логистика са изградени така, че магазинът да функционира без нужда от голям екип.

Фиксирани текущи разходи:
  • Домейн: 80 лв/година
  • Хостинг: 50 лв/месец
  • Счетоводител: 150 лв/месец
  • Canva: ~15 USD/месец
  • CookieYes: ~8 USD/месец
  • Google Workspace (email & drive): 8 EUR/месец
  • Cron-job: ~10 EUR/година
    Поддръжката е ad-hoc, без задължителен месечен разход.
    Това са текущите разходи при мен, те разбира се могат да бъдат оптимизирани от новия собственик, според неговите нужди.
    Рекламният бюджет е по избор - от 0 до 3500 лв/месец. Това е диапазона на бюджет, с който съм оперирал аз до момента.
Няма наличен инвентар, което означава нисък фиксиран риск и лесно опериране.

Какво включва бизнесът​

• ~15 000 активни продукта
  • Интегриран договор с MyPOS + наложен платеж
  • Договор с Еконт
  • Достъп до XML supplier feed + активна дропшипинг интеграция
  • Партньорства с доставчици в почти всички областни градове - или се взема на място, или се доставя
  • Изградена структура по марка/модел автомобил - клиентът достига до правилните продукти бързо
  • Всички визуални материали и банери са налични в Canva проекта
  • Facebook и Instagram страници с опити за поддържано съдържание

В силни месеци сайтът генерира 10 000-15 000 посещения - това са неорганични посещения. Органичните посещения са около 600 на месец.
Основният канал за продажби в момента е Facebook Ads, като кампаниите в последните месеци се използват основно за бранд разпознаваемост и трафик. SEO е базово, но при наличие на толкова продукти потенциалът за органичен ръст е значителен.

Бизнесът е подходящ за човек, който иска да работи в e-commerce сектора без да започва от нулата. Инфраструктурата, доставчиците, договорите, продуктите, логиката и рекламните канали вече са изградени. Има направена основа - развитие е въпрос на стратегия, бюджет и желание за растеж.

Завършвам с линк към сайта: https://carmart.bg/
Оборот от началото на годината: Малко над 37 000 лева.
!!! Важно: Над 50% от този оборот е генериран за 2 месеца. В началото на година сайтът все още не функционираше напълно, а в последните месеци, изключвайки Ноември, ограниченото ми време в семеен план не ми позволява да му отдам нужното внимание.
Марж на продуктите: Между 30% и 100%+.
Цена: По договаряне. Имам търсена сума в главата, но съм отворен към предложения. Не търся и целя бърза продажба на всяка цена, действам си го с удоволствие, но времето ми в семеен план става все по-силно ограничено, за да давам нужното на проекта.

Screenshot 2025-11-26 at 19.36.26.png
не е като да няма инструменти да си видиш сайта на различна резолюция и дали банера ти е видим

За толкова продукти работи сравнително бързо.
И логото е уникат!
Успех с продажбата.
Благодаря! Може би беше редно да напише хостинга - Coolicehost. Преди това използвах Superhosting, но изпитвах сериозни проблеми с inodes и процесорно време. След смяната на хостинга, вече 6 месеца всичко е супер.

не е като да няма инструменти да си видиш сайта на различна резолюция и дали банера ти е видим
Благодаря за обратната връзка. Факт е, че фокус винаги са били мобилните телефони и по-малките екрани, но ще се погрижим да го оправим. Със сигурност има и други чисто технически недоизпипани неща, които се старая с време да доизчиствам.

• Like
Реакции: Sky
ако вземеш да сложиш сайта и зад CloudFlare , цена няма да имаш :-) Работа за 20 минути , но безценна! Така няма да имаш бъдещи опасения за каквото и да било! Гледам мейла го хостваш в Гугъл както се прави по принцип , но не е добра практика обществено да се трейсва ИП адреса на физическия сървър макар да ползваш CloudVPS на Coolicehost.

ако вземеш да сложиш сайта и зад CloudFlare , цена няма да имаш :-) Работа за 20 минути , но безценна! Така няма да имаш бъдещи опасения за каквото и да било! Гледам мейла го хостваш в Гугъл както се прави по принцип , но не е добра практика обществено да се трейсва ИП адреса на физическия сървър макар да ползваш CloudVPS на Coolicehost.

Благодаря за обратната връзка. Задвижих го.

Горе